Τα δικά μου Σκοπευτικά ΜΟΝΟΒΟΛΑ

• Thread starter Thread starter elshrin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα ήθελα να μάθω να γεμίζω τα δικά μου ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΒΟΛΑ για χρήση στην Πρακτική Σκοποβολή.
Η τιμή τους έχει πάρει την μεγάλη ανηφόρα και οι ανάγκες μου στην προπόνηση για τους αγώνες απαιτούν ποσότητες (20+ κουτιά το μήνα) που με βγάζουν από τον προϋπολογισμό μου...

Μετά από πολλές κατ' ιδίαν συζητήσεις με κάποια μέλη του φόρουμ, έχω καταλάβει πως είναι αρκετά πιο εύκολο και οικονομικότερο για κάποιον που ξεκινάει ιδιογόμωση, να μάθει να γεμίζει μόνο μονόβολα -μονόβολα που για τη χρήση τους στην Σκοποβολή, θα πρέπει να είναι "εύστοχα", να μην "κλοτσάνε" και να μην αφήνουν πολλές μολυβδώσεις στην κάννη !!!

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να πετύχω κάτι τέτοιο; Υπάρχουν συνταγές γι' αυτού του είδους μονόβολα; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες ολοκληρωμένες λύσεις (πχ τι εξοπλισμό, τι κάλυκες /μπαρούτη/ βλήμα/ κλπ;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!!

Θα ήθελα να μάθω να γεμίζω τα δικά μου ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΒΟΛΑ για χρήση στην Πρακτική Σκοποβολή.
Η τιμή τους έχει πάρει την μεγάλη ανηφόρα και οι ανάγκες μου στην προπόνηση για τους αγώνες απαιτούν ποσότητες (20+ κουτιά το μήνα) που με βγάζουν από τον προϋπολογισμό μου...

Μετά από πολλές κατ' ιδίαν συζητήσεις με κάποια μέλη του φόρουμ, έχω καταλάβει πως είναι αρκετά πιο εύκολο και οικονομικότερο για κάποιον που ξεκινάει ιδιογόμωση, να μάθει να γεμίζει μόνο μονόβολα -μονόβολα που για τη χρήση τους στην Σκοποβολή, θα πρέπει να είναι "εύστοχα", να μην "κλοτσάνε" και να μην αφήνουν πολλές μολυβδώσεις στην κάννη !!!

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να πετύχω κάτι τέτοιο; Υπάρχουν συνταγές γι' αυτού του είδους μονόβολα; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες ολοκληρωμένες λύσεις (πχ τι εξοπλισμό, τι κάλυκες /μπαρούτη/ βλήμα/ κλπ;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!!
Παιδεύομαι και γω μ' αυτήν την σκέψη, αρχικά για το 36αράκι αλλά και για 12αρι. Αλλά έχω μία λόξα, θέλω ο εξοπλισμός να είναι ανεξάρτητος ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για γέμισμα. Μιά λύση είναι οι μηχανές ιδιογόμωσης, π.χ. MEC 600 ή Lee Load All.

Τα βλήματα θα τα φτιάχνεις εσύ ή θα τα αγοράζεις;
Δεν γνωρίζω ακόμη... Προσπαθώ να βρω την καλύτερη και -συνάμα- την οικονομικότερη λύση για την ποσότητα που θέλω να "παράγω", 20-40 κουτιά το μήνα.

Παιδεύομαι και γω μ' αυτήν την σκέψη, αρχικά για το 36αράκι αλλά και για 12αρι. Αλλά έχω μία λόξα, θέλω ο εξοπλισμός να είναι ανεξάρτητος ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για γέμισμα. Μιά λύση είναι οι μηχανές ιδιογόμωσης, π.χ. MEC 600 ή Lee Load All.
Ευχαριστώ Θοδωρή, αλλά θα κοιτάξω να αποφύγω για αρχή τη μηχανή, μιας και δεν μ' ενδιαφέρει επί του παρόντος να γεμίζω και σκάγια / δράμια. Στο μέλλον, πολύ πιθανόν, αν μπορώ και δω ότι "πιάνει το χέρι" μου στο γέμισμα, να πάω και στα δικά μου σκάγια, αν και οι απαιτήσεις του σκοπευτηρίου δεν είναι αυτές του κυνηγιού και με τα σκοπευτικά που υπάρχουν στην αγορά (προτιμώ Ρουμελιώτη), είναι και καλά, και φθηνά!
Για την ώρα λοιπόν, μονοβολα, που είναι και ακριβά, και δυσεύρετα, και δεν έχω βρει και αυτό που να με ικανοποιεί πλήρως σε απόδοση /βλητικά /κλπ.

Δεν γνωρίζω ακόμη... Προσπαθώ να βρω την καλύτερη και -συνάμα- την οικονομικότερη λύση για την ποσότητα που θέλω να "παράγω", 20-40 κουτιά το μήνα.
Συν 10 το μήνα για μένα σε τιμες φιλικές, για να κάνεις πιο γρήγορα απόσβεση του κεφαλαίου σου ;)

Πριν προχωρήσεις πρέπει να αποφασίσεις. 500-1000 φυσίγγια το μήνα είναι μεγάλη υπόθεση.

Πριν προχωρήσεις πρέπει να αποφασίσεις. 500-1000 φυσίγγια το μήνα είναι μεγάλη υπόθεση.
Εννοείται! Έχεις να προτείνεις κάτι για την περίπτωσή μου; Είναι οικονομικότερο να φτιάχνω και τα βλήματά μου και αν ναι, με ποιον τρόπο (μηχανήματα, καλούπια κλπ); Αν από τις όποιες προτάσεις σου, μου στείλεις και μερικούς συνδέσμους από βίντεο ή και προϊόντα, θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα!!! :)

Νομίζω ότι θα πρέπει να ψάξεις τις εξής τρεις δυνατότητες, όσον αφορά το οικονομικό του πράγματος.

1. Να φτιάξεις τα βλήματα εσύ και να τα γεμίσεις. Εδώ θα βρεις κάποια από τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς ή μπορείς να τα παραγγείλεις από το εξωτερικό. Φυσικά, θα πρέπει να συμπεριλάβεις δράπανο, στροφείο, κάλυκες, πυρίτιδα, χρονογράφο και όλα τα σχετικά:
https://idiogomosishop.gr/15.-kaloupia-heiros/
2. Να αγοράζεις έτοιμα τα πιο φθηνά μονόβολα και να τα γεμίζεις. Πάλι θα χρειαστείς τον πιο πάνω ιδιογομωτικό εξοπλισμό εκτός αυτόν της κατασκευής των βλημάτων.
3. Να αναθέσεις σε κάποια βιοτεχνία να στα γεμίσει δίνοντας εσύ τις προδιαγραφές (ταχύτητα, Power Factor) αν η τιμή είναι λογική και δεν θέλεις να ασχοληθείς εσύ με την όλη διαδικασία. Σ' αυτές τις ποσότητες νομίζω ότι θα πετύχεις κάποια καλή τιμή.

Κάνε μια έρευνα αγοράς και δες τι σε συμφέρει καλύτερα.

mec .

Φυσικά, θα πρέπει να συμπεριλάβεις δράπανο, στροφείο, κάλυκες, πυρίτιδα, χρονογράφο και όλα τα σχετικά:
https://idiogomosishop.gr/15.-kaloupia-heiros/
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ο χρονογράφος ειναι απαραίτητος; Θέλω να πω για παράδειγμα, αν εσύ μου δώσεις μια συνταγή δοκιμασμένη για μονοβολα, ποσο θα αλλαξουν τα βλητικά χαρακτηριστικά από το όπλο σου στο όπλο μου;
Το ιδανικό φαντάζομαι θα ήταν να μπορούσα να μετρήσω τις πιέσεις (κανονάκι)...

Στις χαμηλές ταχύτητες που θα τα γεμίζεις δεν είναι απαραίτητο να μετράς πιέσεις. Θα είναι πολύ χαμηλές.
Ο χρονογράφος χρειάζεται για να υπολογίζεις το Power Factor των φυσιγγίων που θα φτιάχνεις (ίσως μπορείς να δανειστείς από τον όμιλό σου).
Οι ταχύτητες μπορεί να διαφέρουν αρκετά ανάλογα με την ταχύτητα καύσης του Lot της πυρίτιδας, το μήκος κάνης και το μηχανισμό του όπλου. Με το χρονογράφο θα τα γεμίζεις ακριβώς στην ταχύτητα που θέλεις.

Back