Σχετικα με αδεια κυνηγιου

Εσύ καλά τα λες. υπάρχει όμως ανακολουθία στο νόμο καθώς μπορείς να κατέχεις νόμιμα όπλο χωρίς να είσαι κυνηγός ή σκοπευτής.
Ή μήπως κάνω κάπου λάθος;
Η οπλοκατοχή δεν έχει να κάνει με το κυνήγι ή το σκοπευτήριο , είναι απλά «Οπλοκατοχή» , κάποτε και εγώ ήμουν της γνώμης ότι θα πρέπει να είσαι σκοπευτής ή κυνηγός για να κατέχεις όπλα . Πλέον πιστεύω ότι για να έχεις το προνόμιο να κατεχεις όπλα θα πρέπει να έχεις περάσει τα απαραίτητα σεμινάρια επιτυχώς και να είναι σύμφωνες οι αρχές.

Εσύ καλά τα λες. υπάρχει όμως ανακολουθία στο νόμο καθώς μπορείς να κατέχεις νόμιμα όπλο χωρίς να είσαι κυνηγός ή σκοπευτής.
Ή μήπως κάνω κάπου λάθος;
Έχεις δίκιο. Υπάρχει αυτό το παράθυρο για αυτούς που θέλουν να κατέχουν όπλα επειδή απλά τους αρέσουν. Συλλέκτες π.χ.
Τώρα, όσοι έχουν την αίσθηση ότι θα μπορέσουν να αμυνθούν σε περίπτωση εισβολέα, κατά την γνώμη μου πλανώνται οικτρά.
Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται όταν ο ένοικος απουσιάζει.
Ο διαρρήκτης αν αποφασίσει να μπει όταν ο ένοικος είναι παρόν, έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Θα βρει τον ένοικο ή στον καναπέ ή να κοιμάται.
Αν σε εξαιρετική περίπτωση ο ένοικος καταλάβει ότι επιχειρείται εισβολή στην οικία του, προλάβει και αναλάβει οπλισμό, προειδοποιήσει τον διαρρήκτη και αυτός τον αγνοήσει γιατί είναι και αυτός οπλισμένος ή απλά είναι αδίστακτος, τότε μπαίνει αυτομάτως σε κανόνες εμπλοκής.
Τις συνέπειες αυτών δεν τις ξέρει κανένας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνες για όλους.
Οπότε... ένας καλός συναγερμός, φώτα, κλειδαριές κτλ, πιστεύω είναι πιο αποτελεσματικά.
Το ξαναλέω, είναι η δική μου γνώμη, και μπορεί να κάνω και λάθος!

Α
Έχεις δίκιο. Υπάρχει αυτό το παράθυρο για αυτούς που θέλουν να κατέχουν όπλα επειδή απλά τους αρέσουν. Συλλέκτες π.χ.
Τώρα, όσοι έχουν την αίσθηση ότι θα μπορέσουν να αμυνθούν σε περίπτωση εισβολέα, κατά την γνώμη μου πλανώνται οικτρά.
Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται όταν ο ένοικος απουσιάζει.
Ο διαρρήκτης αν αποφασίσει να μπει όταν ο ένοικος είναι παρόν, έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Θα βρει τον ένοικο ή στον καναπέ ή να κοιμάται.
Αν σε εξαιρετική περίπτωση ο ένοικος καταλάβει ότι επιχειρείται εισβολή στην οικία του, προλάβει και αναλάβει οπλισμό, προειδοποιήσει τον διαρρήκτη και αυτός τον αγνοήσει γιατί είναι και αυτός οπλισμένος ή απλά είναι αδίστακτος, τότε μπαίνει αυτομάτως σε κανόνες εμπλοκής.
Τις συνέπειες αυτών δεν τις ξέρει κανένας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνες για όλους.
Οπότε... ένας καλός συναγερμός, φώτα, κλειδαριές κτλ, πιστεύω είναι πιο αποτελεσματικά.
Το ξαναλέω, είναι η δική μου γνώμη, και μπορεί να κάνω και λάθος!
Αυτο με τους κανονες εμπλοκης πραγματικα με κανει να γελαω Γιωργο!!!

Ναι αλλά μιλάμε για Ελλάδα...
Ναι η άδεια του όπλου βγαίνει ως κυνηγετικό ή σκοπευτικό , αυτό όμως δεν υποχρεώνει να είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου ή κυνηγός . Τα κριτήρια ηλικίας και ψυχικής υγείας είναι λίγο αστεία .

Back