Συνταγή για φάσσες

Μια κλασσικη συνταγη για φασες (και αγριοπεριστερα) απο την Ιταλια. Πολυ καλη για κυνηγοπαρεα και τραβαει και αφθονο κοκκινο κρασι.

Υλικα για 6 ατομα

3 φασες, 1 λιτρο κοκκινο κρασι, 0.1 λιτρο ξυδι, 2 κρεμμυδια, 2 καροτα, 4 σκελιδες σκορδο, 1 κλωναρακι δεντρολιβανο, 1 κλωναρακι φασκομηλο, 100 γρ μπεικον ψιλοκομμενο, 4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο, 1 κουταλια σουπας καπαρη, 1/8 λεμονι, 1 φετα απρο ψωμι, αλατι και πιπερι

Αλατοπιπερωνουμε καλα τις φασες και τις τσιγαριζουμε ολοκληρες. Τις βγαζουμε απο την κατσαρολα και σωταρουμε στο ιδιο λαδι το κρεμμυδακι,το καροτο ψιλοκομμενο και τις σκελιδες σκορδο πλακωμενες με την παλαμη η τη λαβη του μαχαιριου. Ριχνουμε παλι τις φασες στη κατσαρολα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για περιπου 1.5 ωρα. Βγαζουμε τις φασες απο την κατσαρολα και τις κοβουμε σε δυο κομματια ουτως ωστε καθε μεριδα να περιεχει στηθος και μπουτακι. Βραζουμε τη σαλτσα μονη της για ακομη μια ωρα, αφαιρουμε τα μυρωδικα και το λεμονι και πολτοποιουμε το υλικο της κατσαρολας στο blender η το περναμε απο ενα μεγαλο σουρωτηρι πιεζοντας τα στερεα υπολοιπα της σαλτσας να περασουν οσο το δυνατον απο το σουρωτηρι. Βαζουμε την ετοιμη σαλτσα στην κατσαρολα μαζι με τα κομματια φασας και ζεσταινουμε για δεκα λεπτα.
Συνοδευεται απο πουρε πατατας η χυλοπιτες.
 
Last edited:
Και υπάρχει και πίτα και υπόσχομαι όταν μάθω πλήρως τη συνταγή να γράψω αναλυτικά. Έχοντας τον κεντρικό άξονα δεν λέω όχι στο ρίσκο.
Ανοίγουμε φύλλο χοντρό πάνω κάτω, σαν το μπουρεκι, η πατάτα βράζεται και πατιεται με το πιρουνι οσπου να γίνει πουρές με κόκκινη πιπεριά ,μαύρο πιπέρι αλάτι, ψυλοκομενο κρεμμύδι και λαδι.λεπτη στρώση και επέτε η βρασμένη πρώτα φάσσα και ανοιγμένη όπως το στήθος της κότας ,απλωμένη. Για ψήσιμο κλπ δεν θυμάμαι. Θα πω εκεί που πρέπει να επειχηρηθει!
 
Και υπάρχει και πίτα και υπόσχομαι όταν μάθω πλήρως τη συνταγή να γράψω αναλυτικά. Έχοντας τον κεντρικό άξονα δεν λέω όχι στο ρίσκο.
Ανοίγουμε φύλλο χοντρό πάνω κάτω, σαν το μπουρεκι, η πατάτα βράζεται και πατιεται με το πιρουνι οσπου να γίνει πουρές με κόκκινη πιπεριά ,μαύρο πιπέρι αλάτι, ψυλοκομενο κρεμμύδι και λαδι.λεπτη στρώση και επέτε η βρασμένη πρώτα φάσσα και ανοιγμένη όπως το στήθος της κότας ,απλωμένη. Για ψήσιμο κλπ δεν θυμάμαι. Θα πω εκεί που πρέπει να επειχηρηθει!

Ρε καν τες σούπα και θα με θυμηθείς. Όπως την κοτόσουπα.
 
ο πιο ευκολος κ συναμα ο πιο νοστιμος τροπος μαγειρεματος φασσας για εμενα.
μονο το στηθος. φιλεταρισμα κ κοψιμο σε κυβακια 1,5 με 2cm. σωταρισμα για 4 με 4μιση λεπτα. οχι παραπανω, το χασατε, θα σκληρυνει.
ουσιαστικα μολις το πατας κ σταματησει να βγαζει αιμα, το τραβας. ριγανουλα, καλο βαλσαμικο κ σερβιρισμα με μαρουλακι.

επειδη ψαχνομαι γενικα με μαγειρικη, μου αρεσουν οι γευσεις, ειχα βρει αυτη την συνταγη απο κατι Αγγλακια.
δεν πιστευα οτι θα γινει η φαασα τοσο γρηγορα, αφου μεχρι τοτε την εβραζα καμια ωρα και.
δοκιμαστε το. μην την αφησετε πανω απο 5λεπτο!
 
ο πιο ευκολος κ συναμα ο πιο νοστιμος τροπος μαγειρεματος φασσας για εμενα.
μονο το στηθος. φιλεταρισμα κ κοψιμο σε κυβακια 1,5 με 2cm. σωταρισμα για 4 με 4μιση λεπτα. οχι παραπανω, το χασατε, θα σκληρυνει.
ουσιαστικα μολις το πατας κ σταματησει να βγαζει αιμα, το τραβας. ριγανουλα, καλο βαλσαμικο κ σερβιρισμα με μαρουλακι.

επειδη ψαχνομαι γενικα με μαγειρικη, μου αρεσουν οι γευσεις, ειχα βρει αυτη την συνταγη απο κατι Αγγλακια.
δεν πιστευα οτι θα γινει η φαασα τοσο γρηγορα, αφου μεχρι τοτε την εβραζα καμια ωρα και.
δοκιμαστε το. μην την αφησετε πανω απο 5λεπτο!

κ για του λογου το αληθες



Μμμ...ενδιαφέρουσα συνταγή...
Και σου μένει και το υπόλοιπο πουλί να το κάνεις σούπα, για συνοδευτικό...:D
 
Back
Top