Νίκο δώσε λεπτομέρειες ... έχω 3 στην κατάψυξη και πρέπει να "φεύγουν", και πολύ μείνανε !!! Άλλες φορές τις έκανα κοκκινιστές, αλλά βαριέμαι ... Αυτός ο τρόπος στο φούρνο φαντάζομαι είναι ο πιο εύκολος, γι'αυτό με ενδιαφέρει ... αλλά σε τι θερμοκρασία και για πόση ώρα ;;;
Στελιο καλο μεσημερι φιλε!!! Εμαι πολυ του πικαντικου.....και σχετικα καυτερου φαγητου.....θα σου πω πως τις
φτιαχνω.....και τι υλικα βαζω....και εσυ αποφασισε τι προσθεσεις ή θα αφαιρεσεις.
Ενα ποτηρακι του κρασιου ελαιολαδο ''γνησιο'' ( σπιτικο ) ....οχι το νεροπλυμα του σουπερ- μαρκετ.
5 μεγαλες σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
Μια κουταλια της σουπας μουσταρδα καυτερη πικαντικη...γεματη κουταλια.
Μια κουταλια ''κοφτή'' του γλυκου παπρικα καπνιστη
Μια κουταλια ''κοφτή'' του γλυκου παπρικα καυτερη , εγω την βαζω ''γεματη'' .
Μισο κουταλακι του γλυκου κυμινο
Μισο κουταλακι του γλυκου κολιανδρο.....( τους σπορους χτυπα τους στο γουδι να γινουν σκονη )
Αυτα ειναι τα ''βασικα''....μπορεις για ακομα περισσοτερη γευση να βαλεις ενα κομματι κεφαλοτυρι αλμυρο
μεσα στην κοιλια ....και μετα ραψιμο..... εαν το κεφαλοτυρι ειναι τριμμενο ( για μακαρονια ) και αυτο κανει.
Αλατι...κατα βουληση
Λοιπον ολα αυτα τα βαζεις στο μιξερ-ακι.....και τα κανεις αλοιφη.....αλειφεις την φασσα και το υπολοιπο το βαζεις
μεσα στην κοιλια και την ράβεις.
4 κολλες λαδοκολλα βαζεις την φασσα και κλεινεις σαν πουγκι....δενεις με σπαγκο σφιχτα ( προσεξε ο σπαγκος να
μην ''σερνει'' πλαστικο μεσα....θα λιωσει με την θερμοκρασια.....και ''εχασες'' το παιχνιδι.
Εξω απο τις λαδοκολλες ενα κομματι αλουμινοχαρτο και αυτο σε πουγκι.
Στο δικο μου φουρνο στους 170 βαθμους στο αερα και στην μεσαια σχαρα σε 2 ωρες ειναι ετοιμη.
Θα βαλεις το πουγκι σε ρηχο ταψι.....οχι επανω στην σχαρα.....
Καλη επιτυχια φιλε!!!! Κανονισε να εχεις καλο κρασι.........
ΥΓ, Μην βαλεις καθολου κρεμμυδι......εκτος και αν σου αρεσει το γλυκο του κουταλιου.