Συντήρηση φτερωτών θηραμάτων στον κυνηγότοπο



Όνομα
Δημητρης
Παιδιά οπαδός της πουλιαστρας είμαι και εγώ....Θέλω ρε λεβέντες να χαζεύω τα θηράματα όσο περισσότερο γίνεται.ΟΜΩΣ φέτος στην έναρξη είχα ένα θεματάκι με τις μύγες που με ανάγκασαν να αναθεώρησω....Και οι μπασμενες δεν ξεκολλαγαν από εκεί μέχρι που επωμισα μια να την τιναξω στον αέρα αλλά βασιλευσε η λογική....Έναρξη παιδιά και γενικά θερμούς μηνες τα θηράματα πρέπει να προστατεύονται από μύγα ζεστή ....Ή χάρτινη σακουλιτσα μεσα στο σακίδιο είναι ότι καλύτερο όπως άλλωστε λένε οι συναδελφοι παραπάνω Αλλά και η γριά αλεπού Gianni lugari ...!!!
 
Περιοχή
Καλύβια Θορικού
Όνομα
Αλέξης
Καλώς ή κακώς οι πλαστικές σακούλες χρειάζονται για τα σκουπίδια..
Ναι...αλλά συνήθως γίνονται αυτές....σκουπίδια!
Δεν λέω...μια με δυο πλαστικές σακούλες έχω πάντα στο αμάξι...για να μαζευτούν τα σκουπίδια του κυνηγίου (καφέδες, κουτάκια κτλ κτλ). Τα θηράματα τα βάζω ή στην πουλιάστρα ή στο γιλέκο. Όταν γυρίζω στο αμάξι...τα βάζω σε μια βαμβακερή παλιά μαξιλαροθήκη.
 
Να ρωτήσω κάτι, τις τσίχλες πόσες μέρες τις αφήνετε max στο ψυγείο με εντόσθια κλπ; Μία κυρία στο χωριό που ήμουν, που έχει εστιατόριο και τις μαγειρεύει, μου είπε ότι μέχρι και 10 ημέρες κρατάνε (πάντα με εντόσθια εννοούμε) στο ψυγείο. Ισχύει;
 
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Κώστας
Λεωνίδα μέχρι πέρυσι που είχα ενα απλό ψηγείο στις 3-4 μέρες έπρεπε να τα καθαρίσω αλλιώς χάλαγαν.
Φέτος άλλαξα το ψυγείο και πήρα αυτά τα νέου τύπου no frost με μπολικα καλούδια και ξέχασα 2 μπεκάτσες και 3 φάσσες 10-11 μέρες και ήταν λες και τα έβαλα χθες....
 
Να ρωτήσω κάτι, τις τσίχλες πόσες μέρες τις αφήνετε max στο ψυγείο με εντόσθια κλπ; Μία κυρία στο χωριό που ήμουν, που έχει εστιατόριο και τις μαγειρεύει, μου είπε ότι μέχρι και 10 ημέρες κρατάνε (πάντα με εντόσθια εννοούμε) στο ψυγείο. Ισχύει;
Προσωπικά πάνω από 4-5 μερες δεν θα τις άφηνα... Πρακτικά το πολύ στις 2 μέρες τις καθαρίζω και κατάψυξη ή φαγωμα. Αν τρυπήσει με σκάγια τα εντόσθια μετά από 5 μέρες στο ψυγείο δεν νομίζω τα πουλιά να ειναι εντάξει για κατανάλωση. Το καλύτερο είναι ή αυθημερόν καθάρισμα και για φαγωμα μέσα σε 2 μέρες ή κατάψυξη, με ή χωρίς φτέρωμα αλλά χωρίς εντόσθια για να τις έχεις για όλη τη χρονιά
 
Λεωνίδα μέχρι πέρυσι που είχα ενα απλό ψηγείο στις 3-4 μέρες έπρεπε να τα καθαρίσω αλλιώς χάλαγαν.
Φέτος άλλαξα το ψυγείο και πήρα αυτά τα νέου τύπου no frost με μπολικα καλούδια και ξέχασα 2 μπεκάτσες και 3 φάσσες 10-11 μέρες και ήταν λες και τα έβαλα χθες....
το no frost απο τα απλα και καλα ειναι οτη δε πιανει παγο..
εαν η θερμοκρασια ειναι οκ δεν εχει διαφορα..

τα θυραματα πρεπει για εμενα να καθαριζονται απο εντοστια και μετα καταψηξη με τα φτερα και οχι μαδημενα..
ο καταψηκτης κεει το κρεας..
το σητεμα εαν κατσει σε ψηγειο για πολες μερες ειναι αλη διαδηκασια και αλλα εργαλια.
 
Last edited:
Συμφωνώ ότι το καλύτερο είναι να αφαιρούνται τα εντόσθια την ίδια μέρα, απλώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ήμουν στο χωριό, έκανα κάπου 30 τσίχλες και έμενα σε ξενοδοχείο. Δεν ήταν εύκολο λοιπόν να γίνει καθάρισμα από εντόσθια την ίδια μέρα. herbi, αν μπει το πουλί με τα φτερά στην κατάψυξη, μετά όταν το βγάλεις καθαρίζονται εύκολα τα φτερά; Και βγαίνουν αμέσως ή πρέπει να περιμένεις να ξεπαγώσει; Με βλέπω να τρώω όλη τη μέρα σε καθάρισμα σήμερα.... :)
 
Συμφωνώ ότι το καλύτερο είναι να αφαιρούνται τα εντόσθια την ίδια μέρα, απλώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ήμουν στο χωριό, έκανα κάπου 30 τσίχλες και έμενα σε ξενοδοχείο. Δεν ήταν εύκολο λοιπόν να γίνει καθάρισμα από εντόσθια την ίδια μέρα. herbi, αν μπει το πουλί με τα φτερά στην κατάψυξη, μετά όταν το βγάλεις καθαρίζονται εύκολα τα φτερά; Και βγαίνουν αμέσως ή πρέπει να περιμένεις να ξεπαγώσει; Με βλέπω να τρώω όλη τη μέρα σε καθάρισμα σήμερα.... :)

αναλογα τα πουλια...
εγω π.χ. οταν κηνηγουσα τσιχλες και τις εβγαζα απο την καταψηξη 20-25 κοματοια για κοκινηστες η οτηδηποτε αλο απλα μετα απο 2 ωρες τις πετουσα σε ζεστο νερο απο βραστηρα και απλα τις εγδερνα μου επερνε 5 λεπτα για 30 πουλια..
εφεβγε βεβεα η πετσα αλλα η τσιχλα δεν ειναι ουτε μπεκατσα ουτε περδικα αλλα ουτε και ορτηκι οπου το ξηγκη χρειαζεται και ειναι και πολυ.
τωρα στα υποληπα παλη με ζεστο νερο και μποληκη υπομονη....
 
μου είπε ότι μέχρι και 10 ημέρες κρατάνε (πάντα με εντόσθια εννοούμε) στο ψυγείο. Ισχύει;
Ισχυει,μεχρι κ 14 μερες τα εχω αφησει στην συντηρηση με τα πουπουλα κ τα φτερα..Αλλα να ακουμπανε πανω στην σχαρα για να περναει αερας,αν ειναι μεσα σε ναυλον σακουλες αλλοιωνονται πολυ γρηγορα..
Συνηθως τα αφηνω καμια βδομαδα..
Το σωστο ομως ειναι να μαδιουνται κ καθαριζονται αμεσως..
 
Περιοχή
Χανιά
Εγώ, αν μείνουν στο ψυγείο πάνω από 2 το πολύ 3 μέρες, δεν νιώθω καλά να τις φάω ... ακόμη κι αν δε βρωμάνε, τις φοβάμαι ... Εξάλλου όσο πιο "φρέσκες", τόσο ευκολότερα καθαρίζονται.
Συνήθως τις καθαρίζω το ίδιο βράδυ ή το επόμενο, σπανίως το 3ο βράδυ (π.χ. της Παρασκευής, το πολύ να τις αφήσω μέχρι την Κυριακή το βράδυ, όλες μαζί), μετά τις αφήνω τη νύχτα στο ψυγείο να στεγνώσουν λίγο, και την άλλη μέρα τις βάζω στην κατάψυξη. Αν δε μπορέσω ή τις ξεχάσω και μείνουν πάνω από 4-5 μέρες, θα τις πετάξω καλύτερα παρά να τις τρώγω και να "με τρώνε" !!! ;)
Παίζει ρόλο βέβαια και πως έχουν χτυπηθεί. Βλέπουμε πολλές και είναι μέσα ολοκάθαρες, καμιά φορά ούτε "σκοτωμένο" αίμα δεν έχουν μέσα ... κι άλλες φορές (όταν έχουν πάρει σκάγια στην κοιλιά) βλέπεις μέσα γεμάτες ένα μαύρο ζουμί (από το περιεχόμενο των εντέρων και το αίμα), αυτό μέσα σε λίγες ώρες ήδη μυρίζει άσχημα !!!
Τώρα για αυτό που λέει ο φίλος μου ο Αντρέας, ότι πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη με τα φτερά ... μια χρονιά το είχα κάνει, και τις μισές τις πέταξα !!! Και ήταν και πολλές εκείνη τη χρονιά !!! Απελπισία το καθάρισμα, παγωμένες μαδούσαν δύσκολα, ξεπαγωμένες μαλακές κι έφευγε το δέρμα κομμάτι-κομμάτι - μια αηδία, με ή χωρίς ζεστό νερό μια από τα ίδια. Καθάρισα μερικές φορές από 5-6, αλλά στο τέλος βαρέθηκα και σιχάθηκα και πέταξα τις υπόλοιπες. Εγώ προσωπικά δεν το ξανακάνω !!!
 
Λεωνίδα μέχρι πέρυσι που είχα ενα απλό ψηγείο στις 3-4 μέρες έπρεπε να τα καθαρίσω αλλιώς χάλαγαν.
Φέτος άλλαξα το ψυγείο και πήρα αυτά τα νέου τύπου no frost με μπολικα καλούδια και ξέχασα 2 μπεκάτσες και 3 φάσσες 10-11 μέρες και ήταν λες και τα έβαλα χθες....
Τι να πει και ο Σάκης που τις μπεκάτσες τις έχει από πέρυσι στην συντήρηση και κάθε τόσο μας δείχνει από καμιά και την ξαναβαζει μέσα .sarcastic..sarcastic..sarcastic.
 
Συνήθως τις καθαρίζω το ίδιο βράδυ ή το επόμενο, σπανίως το 3ο βράδυ (π.χ. της Παρασκευής, το πολύ να τις αφήσω μέχρι την Κυριακή το βράδυ, όλες μαζί), μετά τις αφήνω τη νύχτα στο ψυγείο να στεγνώσουν λίγο, και την άλλη μέρα τις βάζω στην κατάψυξη. Αν δε μπορέσω ή τις ξεχάσω και μείνουν πάνω από 4-5 μέρες, θα τις πετάξω καλύτερα παρά να τις τρώγω και να "με τρώνε" !!! ;)


δημοσιος υπαληλος:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Κώστας
το no frost απο τα απλα και καλα ειναι οτη δε πιανει παγο..
εαν η θερμοκρασια ειναι οκ δεν εχει διαφορα..

τα θυραματα πρεπει για εμενα να καθαριζονται απο εντοστια και μετα καταψηξη με τα φτερα και οχι μαδημενα..
ο καταψηκτης κεει το κρεας..
το σητεμα εαν κατσει σε ψηγειο για πολες μερες ειναι αλη διαδηκασια και αλλα εργαλια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το διατύπωσα σωστά... Το No frost το έβαλα για να εξηγησω '' λανθασμενα'' ότι είναι από αυτά τα νέα που έχουν και συρτάρι που φέρνουν αέρα από την κατάψυξη ιδικά για συντήρηση κρεατικών. Αν δεν εχει μυρίζει μην το φοβάστε και μην πετάτε τσάμπα τα πουλάκια σας :D
Αυτά που θέλουν σίγουρα άμεσα ξεκοιλιασμα είναι πέρδικες και λαγοι.
Τώρα αυτό για το ξεπουπουλιασμα μετά το ξεπαγωμα το κάνουν αρκετοί αλλά εγώ προτιμώ να είναι καθαρισμένα και να μπουν κατσαρόλα κατευθείαν :)
Διαφορά στην γεύση δεν έχω εντοπίσει.

Τι να πει και ο Σάκης που τις μπεκάτσες τις έχει από πέρυσι στην συντήρηση και κάθε τόσο μας δείχνει από καμιά και την ξαναβαζει μέσα .sarcastic..sarcastic..sarcastic.
.vert funny.
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν το διατύπωσα σωστά... Το No frost το έβαλα για να εξηγησω '' λανθασμενα'' ότι είναι από αυτά τα νέα που έχουν και συρτάρι που φέρνουν αέρα από την κατάψυξη ιδικά για συντήρηση κρεατικών. Αν δεν εχει μυρίζει μην το φοβάστε και μην πετάτε τσάμπα τα πουλάκια σας :D
Αυτά που θέλουν σίγουρα άμεσα ξεκοιλιασμα είναι πέρδικες και λαγοι.
Τώρα αυτό για το ξεπουπουλιασμα μετά το ξεπαγωμα το κάνουν αρκετοί αλλά εγώ προτιμώ να είναι καθαρισμένα και να μπουν κατσαρόλα κατευθείαν :)
Διαφορά στην γεύση δεν έχω εντοπίσει.



.vert funny.
.sarcastic..sarcastic..no..threat.
 
Τις καθάρισα όλες λοιπόν (μου πήρε 5 ώρες περίπου) και να που μου έτυχε το εξής: μια είχε τσιμπούρι λίγο κάτω από το κεφάλι της. Έτσι και αλλιώς τα κεφάλια τα πετάω και στη συγκεκριμένη αφαίρεσα και το τμήμα του λαιμού που είχε το τσιμπούρι. Το πουλί κατά τα λοιπά είναι οκ για φαγητό τώρα; Σας έχει τύχει;
 
Όνομα
nikos
Τις καθάρισα όλες λοιπόν (μου πήρε 5 ώρες περίπου) και να που μου έτυχε το εξής: μια είχε τσιμπούρι λίγο κάτω από το κεφάλι της. Έτσι και αλλιώς τα κεφάλια τα πετάω και στη συγκεκριμένη αφαίρεσα και το τμήμα του λαιμού που είχε το τσιμπούρι. Το πουλί κατά τα λοιπά είναι οκ για φαγητό τώρα; Σας έχει τύχει;
Μου εχει τυχει πολλες φορες σε τσιχλες εκει γυρω απο τη μυτη εγω τις εφαγα αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο
 
Περιοχή
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Όνομα
ΑΡΙΣ
Να ρωτήσω κάτι, τις τσίχλες πόσες μέρες τις αφήνετε max στο ψυγείο με εντόσθια κλπ; Μία κυρία στο χωριό που ήμουν, που έχει εστιατόριο και τις μαγειρεύει, μου είπε ότι μέχρι και 10 ημέρες κρατάνε (πάντα με εντόσθια εννοούμε) στο ψυγείο. Ισχύει;
Mετα την 4η μερα οσες ειναι χτυπημενες στην κοιλια αρχιζουν κ χαλανε... Καλο ειναι μεχρι 3 μερες να μενουν στο ψυγειο...
 
Top