Μια γρήγορη συνταγή Gourmet an πετύχαμε ποτέ σε κυνήγι χήνας στο εξωτερικό η μας χάρισαν στήθη από τέτοιο κυνήγι.
Αλατοπιπερώνετε 6 στήθη αγριοχηνας και τα τηγανίζουμε δυνατά σε ελαιόλαδο που του έχουμε προσθέσει 2 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κρεμμύδια και δυο Σκορδά ψιλοκομμένα καθώς επίσης και ένα κλωναράκι δεντρολιβανο. Όταν ροδίσουν προσθέτουμε 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Χαμηλώσουμε την ένταση και προσθέτουμε τα φιλέτα χήνας μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τα αφήνουμε να τραβήξουν στη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε τα φιλέτα κάθετα σε φετούλες 1 εκ περίπου βάζουνε δίπλα τη σάλτσα και σερβίρουμε με ροδέλες πατάτας ελαφρά βρασμένες και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με δεντρολίβανο και σκόρδο. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή, αφήνει το άρωμα του κρέατος να εκδηλωθεί και θυμίζει πιο πολύ αγρίμι παρά πουλερικο
Αλατοπιπερώνετε 6 στήθη αγριοχηνας και τα τηγανίζουμε δυνατά σε ελαιόλαδο που του έχουμε προσθέσει 2 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κρεμμύδια και δυο Σκορδά ψιλοκομμένα καθώς επίσης και ένα κλωναράκι δεντρολιβανο. Όταν ροδίσουν προσθέτουμε 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Χαμηλώσουμε την ένταση και προσθέτουμε τα φιλέτα χήνας μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τα αφήνουμε να τραβήξουν στη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε τα φιλέτα κάθετα σε φετούλες 1 εκ περίπου βάζουνε δίπλα τη σάλτσα και σερβίρουμε με ροδέλες πατάτας ελαφρά βρασμένες και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με δεντρολίβανο και σκόρδο. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή, αφήνει το άρωμα του κρέατος να εκδηλωθεί και θυμίζει πιο πολύ αγρίμι παρά πουλερικο