Στήθος αγριόχηνας

Μια γρήγορη συνταγή Gourmet an πετύχαμε ποτέ σε κυνήγι χήνας στο εξωτερικό η μας χάρισαν στήθη από τέτοιο κυνήγι.

Αλατοπιπερώνετε 6 στήθη αγριοχηνας και τα τηγανίζουμε δυνατά σε ελαιόλαδο που του έχουμε προσθέσει 2 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κρεμμύδια και δυο Σκορδά ψιλοκομμένα καθώς επίσης και ένα κλωναράκι δεντρολιβανο. Όταν ροδίσουν προσθέτουμε 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Χαμηλώσουμε την ένταση και προσθέτουμε τα φιλέτα χήνας μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τα αφήνουμε να τραβήξουν στη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε τα φιλέτα κάθετα σε φετούλες 1 εκ περίπου βάζουνε δίπλα τη σάλτσα και σερβίρουμε με ροδέλες πατάτας ελαφρά βρασμένες και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με δεντρολίβανο και σκόρδο. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή, αφήνει το άρωμα του κρέατος να εκδηλωθεί και θυμίζει πιο πολύ αγρίμι παρά πουλερικο
 
εχεις δει πολλους να χαριζουν χηνες Παυλο???? αχαχαχα ωραια συνταγη φιλαρακι , κανε και την πανε που σου ειπα :
Βαλε το στηθουρι σε μεβρανη κ χτυπα το να λεπτυνει αρκετα.
ψωμι τοστ (χωρις κορρα) στο μπλεντερ ή φρυγγανια μαζι με τριμμενη παρμεζανα , λιγο ξερο δυοσμο + ριγανι + βασιλικο.
Αλατι + πιπερι στα στηθια , τα βουταμε σε ασπραδι κ μετα στο μιγμα φρυγγανιας πιεζοντας το να κολληει παντου.
Σε μετρια φωτια τηγανιζουμε 3-4 λεπτα μεχρι να τραγανο, αναποδογυριζουμε για αλλα 2-3 λεπτα και ετοιμος.

Στο ιδιο τηγανι βαλε βουτυρο , λιγο καππαρη , λιγο μουσταρδα ντιζον , λιγο φρεσκο μαιντανο ψιλοκομμενο και χυμο απο ενα λεμονι... δεστην κ αυτη θα ειναι η σαλτσα των φιλετων.
 
Back
Top