Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Μάνο τι αυλο έχει το οπλο;
Γιώργο, σκεφτόμουν να αγοράσω 1 chock για περπατητό και 1 για το καρτερί αλλά για τα μπασίματα με τις πολύ μακρινές τουφεκιές...Τι προτείνεις έχοντας στο νου σου ότι δεν μπορώ να κάνω αγορά από το εξωτερικό λόγω των capital controls... Φυσικά η ερώτηση απευθύνεται σε όλους...

Καταρχάς να πω για την ανακατασκευή του οπλου σου, ότι παλιά είχες μια tecknys και τώρα μια Urica ii.
Για το περπατητο να μην πάρεις τίποτα, ο κυλινδρος optima plus είναι εξαιρετικός. Για τα μπασιματα να πάρεις το Muller U3. Για μένα αν δεν πάρεις αυτό, μην πάρεις τίποτα. Ότι κάνουν τα optima plus θα κάνουν και τα άλλα.

Καταρχάς να πω για την ανακατασκευή του οπλου σου, ότι παλιά είχες μια tecknys και τώρα μια Urica ii.
Για το περπατητο να μην πάρεις τίποτα, ο κυλινδρος optima plus είναι εξαιρετικός. Για τα μπασιματα να πάρεις το Muller U3. Για μένα αν δεν πάρεις αυτό, μην πάρεις τίποτα. Ότι κάνουν τα optima plus θα κάνουν και τα άλλα.

Χεχε ναι φέρνει λίγο αλλά και πάλι το όπλο είναι καλύτερο από ποτέ εμφανισιακά. Το muller U3 θα το βρω άραγε στην Αθήνα;

Πάρε ένα τηλέφωνο στην Max Gear, αν δεν κάνω λάθος έτσι λέγεται η εταιρεία που τα φέρνει, να ρωτήσεις αν το έχει και αν δεν το έχει, να στο φέρει στην επόμενη παραγγελία. Μπορεί κάποιοι να σου πουν ότι δεν κάνει για κυνήγι επειδή ο Muller τα κατασκευάζει για σκοπευτικα. Να έχεις υπόψη σου ότι στην Αμερική το sporting παίζεται μέχρι 32γρ. Αν συμπεριλαβουμε και την κατασκευαστικη ανοχή, εγώ θα τα χρησιμοποιουσα άνετα και στα 34γρ. Αν ρίχνεις μεγαλύτερες γομωσεις, ζήτα το κυνηγητικο passing.

Πάρε ένα τηλέφωνο στην Max Gear, αν δεν κάνω λάθος έτσι λέγεται η εταιρεία που τα φέρνει, να ρωτήσεις αν το έχει και αν δεν το έχει, να στο φέρει στην επόμενη παραγγελία. Μπορεί κάποιοι να σου πουν ότι δεν κάνει για κυνήγι επειδή ο Muller τα κατασκευάζει για σκοπευτικα. Να έχεις υπόψη σου ότι στην Αμερική το sporting παίζεται μέχρι 32γρ. Αν συμπεριλαβουμε και την κατασκευαστικη ανοχή, εγώ θα τα χρησιμοποιουσα άνετα και στα 34γρ. Αν ρίχνεις μεγαλύτερες γομωσεις, ζήτα το κυνηγητικο passing.

Και ότι θα σε ρωτούσα γτ δεν μου προτείνεις το κυνηγετικό...Δεν ρίχνω από 34 γρ, για την ακρίβεια κινούμε στα 30-32 συνήθως. Άλλωστε έχω καταλήξει στις τουφεκιές που γεμίζω και είναι σε αυτά τα πλαίσια. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Το κυνηγητικο δεν στο πρότεινα για να γλυτωσεις τα αρκετά περισσότερα που κοστίζει, άσε που θεωρώ πολύ δύσκολο να το έχει. Αν το έχει και θες να το πληρώσεις, παρτο. Σε αυτό δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί σε γομωσεις και υλικό σκαγιων.

και στα σκοπευτικά featherlite δεν υπάρχει περιορισμός παρά μόνο σε ατσάλινα που μπορείς να ρίξεις μέχρι #4 με ααφάλεια

Jimmy Muller

"I would like to clarify the shot size questions and hunting using our Featherlite chokes.
Based on all my testing, it is totally safe to shoot non-toxic loads thru our featherlites. I would not recommend using Steel or Hevi-Shot larger than #4. During my testing, I shot steel 1-3/8 oz #4 with never a problem, when I went to #1 it swelled a bit and got tight, I then proceeded to shoot an entire flat of #2's and it never got worse. I still use this same U3 today, but I would never suggest you shove big steel thru a Featherlite. This is why I developed the Waterfowl and Turkey choke. Please contact us about these awesome new Non-Toxic Shot chokes that are revolutionizing the way we shoot Ducks, Geese & Turkey."

Σαράντο τα Muller ειδικά τα κυνηγητικά και ακόμα πιο ειδικά το UFO για σκάγια από νούμερο 1 έως 4 είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί... :) Κρατάνε απίστευτες συγκεντρώσεις σε εξωπραγματικές αποστάσεις.
Με φυσίγγι 33γρ ατσάλινο ιδιογώμωσης, νούμερο 1 , έβαλε στα 60 μέτρα 17 σκάγια στο κέντρο του τενεκέ.
Δοκιμάστηκε πέρσι τον Γενάρη σε πράσινα και τα "πάγωνε" (αυτό το σκότωμα που μετά το μπαμ βλέπεις το πράσινο και μαζεύει τον λαιμό ... .love. ) σε αποστάσεις σοκαριστικές.

Σαράντο εχω πολλά ειδικά long range choke στην κατοχή μου, τσοκ σύσφιξης, wad striper και κατι αλλα ενδιάμεσα. Επιβεβαιώνω αυτο που είπαν τα παιδιά για το UFO για σκάγια ν 1-4. Οι συγκεντρώσεις για μενα ειναι εξωπραγματικές και κατα την γνώμη μου μεγαλύτερες λόγω γεωμετρίας του τσοκ απο αυτο που θα περίμενες απο τη σύσφιξη.
Για πιο χοντρά σκάγια όπως μηδενικά και δράμια τα wad striper ειναι άπιαστα. Και εδω η συσφιξη ειναι Μ αλλα παιρνεις αποτελεσμα XF

Αν αφησουμε λιγο τα νουμερα στην ακρη, εχοντας ριξει αρκετα φουλ τσοκ (σωστα) στο κυνηγι, η φονικοτητα του UFO ειναι κατι που δεν περιγραφεται με λογια... Δεν το εξω ξαναδει... Το καπνισμα που κανει στα παπια στα χοντρα νουμερα ειναι απεριγραπτο... Οταν χειμωνιασει λιγο θα κανω μερικες δοκιμες που εχω στο μυαλο μου...

πόσους κυνηγούς γνωρίζετε που ψάχνονται τόσο πολύ με ευνοικούς ή μη ανέμους,πόσοι από αυτούς έχουν κάνει δοκιμές σε πίνακα ( σε κουβέντες που έχω κάνει δεν το θεωρούν απαραίτητο μιας και δεν μιλάμε για σταθερό στόχο,τον πίνακα,αλλά για κινούμενο,το θήραμα ) ;

εγώ προσωπικά κανέναν παρά μόνο φίλους "ψαγμένους"

οι περισσότεροι ψάχνουν ένα φυσίγγι για την υγρασία και ένα για τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό είναι όλο

τώρα θα μου πεις ο "ψαγμένος" με τον "άψαχτο" θα έχουν διαφορές στις επιτυχίες τους στο κυνήγι ; μπορεί και ναι μπορεί και όχι,απλά ο ψαγμένος κατ'εμε θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με βάση αυτό που έψαξε και βρήκε με το φυσίγγι και το τσοκ

προσωπικά έχω κάνει δοκιμές σε πίνακα με όλα τα όπλα και τσοκ μου αλλά δεν το θεωρώ πανάκεια παρά μόνο για να έχω μια ιδέα - στον κυνηγότοπο αλλάζουν όλα τα δεδομένα που έχουμε διακομήσει από τον πίνακα,

τελικά μήπως όταν το ψάχνουμε τόσο πολύ χάνουμε και την ουσία ; μπορεί και να κάνω λάθος όμως οπότε συγχωρέστε με

Είμαι από αυτούς που λέω πρώτος σε κάτοχο optima bore να μην δίνει λεφτά για τσοκ, το έγραψα και στο πρώτο μου μνμ στον Μάνο. Ούτε spreader, ούτε τίποτα. Εγώ προσωπικά αν και έτρεξα και πήρα το spreader αμέσως μόλις πήρα το όπλο, το είχα στην άκρη κάμποσα χρόνια μετά γιατί διαπίστωσα ότι με τον κύλινδρο ή το IC πήγαινα καλύτερα στο περπατητό με τα φυσίγγια που μου άρεσαν. Δυστυχώς το έχω χάσει το C της Beretta και χρησιμοποιώ μόνιμα το 4*.
Ξαναλέω όμως από προσωπική εμπειρία και από ατελείωτες ώρες διαβάσματος σε φόρουμς, το Muller Waterfowl UFO για σκάγια από 1-4 ανεξαρτήτου κράματος, είναι αξεπέραστο και ότι πιο φονικό έχω δοκιμάσει σε σύσφιξη full ή xfull. Γνώμη μου είναι ότι δεν γίνεται από την μία να εκθειάζουμε την δοκιμή και την έρευνα και από την άλλη να καταδικάζουμε μια καινοτομία που βλέπουμε στην πράξη να υπερισχύει των υπολοίπων. Αν για κάποιο λόγο δεν πρότεινα στον Μάνο αυτό το τσοκ και του είπα να πάρει το passing είναι γιατί το UFO δίνει τα μέγιστα σε ένα συγκεκριμένο εύρος σκαγιών από 1-4. Θεωρώ ότι το μεσαίο τις σειράς που το ονομάζει passing θα είναι εξαιρετικό για πιο ψηλά σκάγια, χωρίς όμως να είμαι και απόλυτος αφού δεν το έχω δοκιμάσει. Σίγουρα αν ο Μάνος απευθυνθεί στην εταιρία που τα εισάγει μπορεί να ζητήσει να διαβάσει το μπλοκάκι ( manual) που συνοδεύει το κάθε τσοκ και να ενημερωθεί για την χρήση του, καθώς και για τις μέγιστες αποδόσεις που βγάζει σε διαφορετικά νούμερα σκαγιών.

Καταρχήν βρε Παύλο αυτό το "συγχωρέστε με" δεν μου αρέσει, σου είπε κανείς ότι εδώ συχνάζουν οι γκουρού; :)
Κάνουμε ωραίες κουβεντούλες που μακάρι να μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους.
Όσο τώρα για αυτό που λες, έτσι είναι. Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή η πλειοψηφία δεν γουστάρει να ψάχνεται, αυτό είναι και το σωστό.
Επίσης η πλειοψηφία δεν γουστάρει να ψάχνεται και για τα μέτρα του όπλου τους, τους φταίνε όμως τα φυσίγγια, τα όπλα κτλ κτλ κτλ, ακόμα και αν τους δείξεις ότι στα 15 μέτρα η τουφεκιά τους είναι μισό μέτρο εκτός από το κέντρο, πάλι με τα φυσίγγια ασχολούνται .ha ha ha.

Μίλησα σήμερα με την εταιρεία που εισάγει τα εν λόγω chokes για να δω τιμές και διαθεσιμότητα. Ρώτησα μόνο για το U3 το οποίο υπάρχει και πωλείται στα 79 €. Κοιτάζοντας τα συγκεκριμένα chokes δεν μπορώ να καταλάβω ποια η διαφορά ανάμεσα στο Optima Plus Waterfowl Tube και το Optima Plus Winchester Long Beard XR choke Tube.

Μάνο δεν κατάλαβα, τις ονομασίες που αναφέρεις τις είδες σε τσοκ Muller?

Status
Not open for further replies.
Back