Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τζιμή και ..αμω τις περιλήψεις νεωτατης ελληνικής ιστορίας, περιεκτικός και εύστοχος. Το ωραίο είναι ότι η πλειοψηφία δηλώνει πως ψήφισε κάτι άλλο, λες και όλες αυτές οι συμμορίες πήραν εξουσία με πραξικόπημα. Πάντως σε μια δημοκρατία όπως η δική μας όπου μπορείς να λες ελεύθερα ακόμα και δυσάρεστα ή και προσβλητικά για οποιονδήποτε, δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει μυστική ψήφος, κάτι πού για έναν πολίτη είναι μειωτικο. Φαίνεται πώς πολύ λίγοι διάβασαν Καζαντζάκη και ακόμη πιο λίγοι τον κατάλαβαν.
 
Τζιμή και ..αμω τις περιλήψεις νεωτατης ελληνικής ιστορίας, περιεκτικός και εύστοχος. Το ωραίο είναι ότι η πλειοψηφία δηλώνει πως ψήφισε κάτι άλλο, λες και όλες αυτές οι συμμορίες πήραν εξουσία με πραξικόπημα. Πάντως σε μια δημοκρατία όπως η δική μας όπου μπορείς να λες ελεύθερα ακόμα και δυσάρεστα ή και προσβλητικά για οποιονδήποτε, δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει μυστική ψήφος, κάτι πού για έναν πολίτη είναι μειωτικο. Φαίνεται πώς πολύ λίγοι διάβασαν Καζαντζάκη και ακόμη πιο λίγοι τον κατάλαβαν.
Εγω ειμαι απο αυτος τους μ@@## που ψηφισαν κουλι το εχω ξαναγραψη....το εκανα απο αντηδραση για της μ@@@@@ του τσιπρα ..δεν ηξερα οτι θα βγει χειρωτερος .. Τελος παντον ας προσεχαμε
 
Το 2030 καταλυτική χρονια για το τελος κινητήρων εσ. καύσης. .sarcastic.
Μόνο ηλεκτροκίνητα .
.my man. Βγάλτε τα τα λεφτα απ τα μπαούλα ρε κερατάδες να αγοράσετε ηλεκτροκίνητα αυτοκινητα ....
Ρε με τι μαλάκες έχουμε μπλέξει!
Εύχομαι μέχρι το 2030 να έχουμε καταφέρει να επιστρέψουμε μόνιμα στο γνωστό κάγκελο
και ας μετακινουμαστε με μουλαρι
διαφορετικά το κάγκελο του Δαφνί είναι μονόδρομος :confused:
Άντε παλουκωθειτε εσείς και τα ιχ τρόλεϊ σας :confused:
 
Αβρααμ Ζελλιλιδης καθηγητης γεωφυσικης....

Ισοπεδωνουμε τα βουνα για να βαλουμε ανεμογεννητριες χωρις να εχουμε το αναλογο ενεργειακο κερδος !
Οι λογοι ειναι οτι πρεπει να μπουν Γερμανικες ανεμογεννητριες και τα εγχωρια συμφεροντα!
Βιαστηκαμε να μπουμε στο προγραμμα απολιγνιτοποιησης ενω την ιδια στιγμη αλλες χωρες (πχ Πολωνια) εκκινουν ξανα την ενεργεια με λιγνιτη καθως ειδαν οτι τα ΑΠΕ δεν εχουν αποτελεσμα !
Θελουμε να μετατρεψουμε τα εργοστασια Πτολεμαιδας και Μεγαλοπολης σε φυσικου αεριου το οποιο θα αγοραζουμε απο εξω!

Οι εταιριες εξωρυξης υδρογονανθρακων βλεπουν που το ¨πανε¨οι κυβερνωντες και αποχωρουν!

Απλα και κατανοητα!
 
Τα πράγματα είναι απλά παίδες......
Κωνσταντίνος Καραμανλής «εθνάρχης»…
Τον έφερες να σε σώσει από τα Παρίσια διακόπτοντας τις διακοπές του γιατί σε απείλησε ο Μίκης "η αυτόν η τα τανκς" και συ φοβόσουνα τα τανκς.
Μετά, έκανες πρωθυπουργό τον πράκτορα των Αμερικανών «σοσιαλιστή» Ανδρέα Παπανδρέου και την τριανδρία του, γιατί ήθελες μια «αλλαγή» στη ζωή σου και αντί να πας Καζαμπλάνκα για αλλαγή φύλου, άλλαξες κυβέρνηση κι έκανες με φράγκα τον μισό πεινασμένο πολιτικό πληθυσμό της Χώρας.
Αλλά το πήρες χαμπάρι γρήγορα (μετά από 9 συναπτά έτη) και το΄ριξες στον γερμανοτσολιά Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να κάνει μέσα σε δυο χρόνια τη Χώρα σαν τα @ρxiδi@ του..
Έτσι, απογοητευμένος και αγάμητος, κατέληξες στον Σημίτη!
Εκεί τα είδες όλα!
Να φανταστείς ένας φίλος μου είπε: ρε…πάω να ζήσω στο Μπαγκλαντές… θα είναι καλύτερα από δω!» ενώ εμείς οι υπόλοιποι που μείναμε εδώ, μαζεύαμε σημαίες από βραχονησίδες και θαυμάζαμε το γερμανικό ευρώ που μας κουνούσε με το μικρό του χέρι η παραμάνα του Αντρέα, πριν σε παραδώσει αμαχητί στους Γερμανούς κολλητούς του, που τον τιμούν για την αφοσίωσή του με την πρωθυπουργία μέχρι και σήμερα.
Εξουθενωμένος πια το΄ριξες στη μαγειρική και άρχισες να μαγειρεύεις ψητά στο Μάξιμου για να τρώει ο νέος σου πρωθυπουργός Κωστάκης Καραμανλής, τινάζοντας το χρέος από τροφικές προμήθειες στο διάστημα,
Είδες κι αποείδες με τα μπριζολάκια και τις γουρνοπούλες και βούτηξες ένα βλαμμένο από την οικογένεια «Παπανδρέου του πορθητή» που το έψαχνε ο blake edwards να κάνει ταινίες γέλιου και το άφησες να σε χώσει στο ΔΝΤ μόνο και μόνο επειδή το λέγανε Παπανδρέου και σου διέφυγε τελείως το «γιωργάκης»…
Κι αφού γελάσαμε, (κλαίγοντας) με το βλαμμένο, ανέσυρες από τα πολιτικά αζήτητα τον Αντώνη Σαμαρά που άνοιξε κάποτε τα σύνορα και γέμισε η Χώρα εγκληματίες του Χότζα και τον έκανες πρωθυπουργό και του έδωσες την άδεια ώστε μαζί με τον Βενιζέλο να υποθηκεύσει τη Χώρα για τα επόμενα 50 (και βάλε όσα θες) χρόνια κι ακόμα πληρώνεις ενφια που έγινε έκτακτα για ένα χρόνο, αλλά δεν είδες τα δυο μηδενικά από πίσω που έγραφε 100.
Και….
απογοητευμένος, λυπημένος, χωρίς μέλλον, με χρέη, πεινασμένος και ντροπιασμένος, άρπαξες ότι βρήκες μπροστά σου και είπες:
" Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός " και ονόμασες τον "Νυμφίο" Αλέξη Τσίπρα τον έχρισες "σωτήρα" και μετά «κλάμααααα η κυρία»…
Και να οι ελπίδες και να τα δημοψηφίσματα και να τα χαπακώματα και δώστου να μπουκάρει στη Χώρα η μισή Σομαλία αγκαλιά με το Πακιστάν και άλλα «προσφυγόπουλα» του iPhone 13 Pro Max με 128GB… και πάρτε "κατατρεγμένα" και μια 500αρου τον μήνα για σουβλάκια κι ήρθε κι έγινε η Χώρα σαν τις μούρες που κουβαλούσαν οι βουλευτίνες του σύριζα.
Αλλά,
σου έλειπε το κερασάκι στην πολιτική σου τούρτα!
Κι έφερες τον Κούλη…
Κι "Αντιλαλούν τα σήμαντρα… Συγγρού και παραπήγματα…" που έλεγε κι ο Μάρκος…
Και θα περνάγαμε ωραία κάτω από άλλες συνθήκες, γιατί μετά τον Γιωργάκη (που χεστήκαμε στο γέλιο) δημιουργήθηκε ένα «διασκεδαστικό κενό» στη ζωή μας, που θα έκανε τη Χώρα ένα απέραντο «Δελφινάριο» αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που το κάνει μη διασκεδαστικό, έως οδυνηρό…
Ο άνθρωπος είναι η επιτομή του «ΜaΛaΚa!»
Κι όταν ένα εκλογικό σώμα βγάζει για κυβερνήτη του έναν ΜaΛaΚa τότε αυτό το εκλογικό σώμα τι είναι;…
Λογικοτατος με ορθή σκέψη και ολοσωστη τοποθέτηση . Άκου τώρα για να αντιληφθείς το ποιόν των περισσότερων πολιτών οπουδήποτε και να κάνεις πολιτική συζήτηση ήρεμα και στοχευμένα όλοι θα βρίζουν μα όλοι αυτόν που κυβερνάει και μετά ξαναβγαίνει ο ίδιος .πχ ψηφίζουμε παλαιότερα να βάλουμε ένα μέλος στη διοίκηση στο χώρο εργασίας μου είμαστε 15 συνεννοούμαστε και στο τέλος παίρνει 9 ψήφους και όλοι τον ψήφισαν όταν τους ρώτησα τι καταλαβαίνεις έτσι για να μη σπάσω τα δαχτυλά μου πάνω στα κρανία τους από τις μπουνιές δεν ξανασχοληθηκα .Αυτοί είναι νοοτροπία των πολιτών στη χώρα μας δυστυχώς και αν παρατηρήσεις έτσι ήταν από παλαιούς χρόνους γι'αυτό είμαστε και επιρρεπείς στις εμφύλιες συγκρούσεις που κάποιοι το γνωρίζουν πολύ καλά και το εκμεταλλεύονται και το διατηρούν .Η κοινή λογική τείνει να εξαφανιστεί καθώς το μόνο που βρίσκεται πάνω από όλα για την πλειοψηφία είναι το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον μόνο που σε μια κοινωνική ομάδα όταν ο κάθε ένας παίζει μπάλα για τον εαυτό του στο τέλος μας παίρνει όλους η μπάλα .Καλό βράδυ σε όλους .
 
https://www.euro2day.gr/news/world/...rosiko-fysiko-aerio-zestainei-thn-eyroph.html


Και κατά τ άλλα μας σερβίρουν το υπαρκτό βεβαίως πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής για το οποίο η Ελλάδα καταργεί τις μονάδες παραγωγής ηλ. ρεύματος με λιγνίτη ,πράγμα που δεν το κανει ούτε η Γερμανία ι . Αποτέλεσμα 50% στην τιμη του ρεύματος.
Για την κλιματική αλλαγή ρε γαμώτο !
 
Και η Γερμανια κλεινει λιγνιτικες μοναδες Δημητρη, και κλεινουν και πυρηνικα εργοστασια. Καλως ή κακως τα μονο αξιοπιστα μεσα παραγωγης ρευματος αυτη τη στιγμη ειναι με λιγνιτη, πυρηνικα και φυσικου αεριου. Τα αλλα ειναι επικουρικα, και εξαρτωνται απο τις προθεσεις του καιρου
 
Και η Γερμανια κλεινει λιγνιτικες μοναδες Δημητρη, και κλεινουν και πυρηνικα εργοστασια. Καλως ή κακως τα μονο αξιοπιστα μεσα παραγωγης ρευματος αυτη τη στιγμη ειναι με λιγνιτη, πυρηνικα και φυσικου αεριου. Τα αλλα ειναι επικουρικα, και εξαρτωνται απο τις προθεσεις του καιρου
Κλείνει αλλά και ανοίγει.
Τον Μάιο εγκαινίασε νέα μονάδα δυνατότητας 1100MW και κλείνει παλιές μονάδες ισης δυναμικότητας Αρα δεν κλείνει τίποτα .Συνεχίζει απτόητη και μιλάει για πλήρη κατάργηση του λιγνιτη το 2038. Δηλαδή 8 χρόνια μετά απο εμάς.
Ας συγκρίνουμε τα μεγέθη τα κόστη και ολα τ αλλα ειναι αυτονόητα.
 

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι παρενέργειες, η ημερομηνία λήξης και τι θα γίνει με το AstraZeneca​

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι παρενέργειες, η ημερομηνία λήξης και τι θα γίνει με το AstraZeneca


Τρίτη δοση εμβολίου μπορούν να κάνουν από σήμερα όλοι οι εμβολιασμένοι. Η ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού έρχεται. Τι ισχύει για τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και για το Johnson & Johnson. Αναλυτικός οδηγός.

Τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κάνουν από σήμερα 5/11 όλοι οι εμβολιασμένοι άνω των 18 ετών στην Ελλάδα, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα. Η τρίτη δόση εμβολίου βρίσκεται στο επίκεντρο ξαφνικά για όλους, όπως και η ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα ειδικά για το τελευταίο, για την ημερομηνία λήξης, έχει ανοίξει κουβέντα στην ΕΕ, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η Καθημερινή. Οι υπουργοί Υγείας, πίσω από τις κλειστές πόρτες, συζήτησαν το θέμα της ημερομηνίας λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Στην Ελλάδα, προϋπόθεση για την χορήγηση τρίτης δόσης, να έχουν περάσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Τις επόμενες ημέρες η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.
Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι παρενέργειες

Οι παρενέργειες που παρατηρούνται μετά μια αναμνηστική δόση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid είναι παρόμοιες με αυτές που εκδηλώθηκαν μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Τα δεδομένα αυτά συγκεντρώθηκαν από αρκετές χιλιάδες άτομα που έκαναν τρίτη δόση του εμβολίου τους την περίοδο από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που η αναμνηστική δόση είχε εγκριθεί για ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα στη χώρα.
Η μελέτη δείχνει ότι οι αναμνηστικές δόσεις είναι επί του παρόντος καλά ανεκτές, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Ροσέλ Ουαλίνσκι, η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).
Η συχνότητα και το είδος των παρενεργειών ήταν παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν μετά τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων και ήταν τις περισσότερες φορές ελαφρά ή μέτρια και σύντομης διάρκειας, πρόσθεσε.
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα στηρίζονται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι σε μια εφαρμογή (v-safe) και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο μετά τον εμβολιασμό τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που συμπλήρωσαν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μετά την καθεμία από τις τρεις δόσεις, σχεδόν το 79% ανέφερε μια τοπική αντίδραση μετά την τρίτη δόση (πόνο στο σημείο που έγινε το εμβόλιο...) και το 74% ανέφερε μια λεγομένη συστημική αντίδραση, δηλαδή που επηρεάζει όλο τον οργανισμό (κόπωση...).
Μετά τη δεύτερη δόση, οι αριθμοί αυτοί ήταν 78% και 77% αντίστοιχα, συνεπώς πολύ όμοιοι.
Στους περισσότερους από τους 20.000 ανθρώπους, σχεδόν το 28% δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις συνήθεις καθημερινές ασχολίες του μετά την τρίτη δόση, ως επί το πλείστον την επομένη του εμβολιασμού.
 
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.Αυτη είναι η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ έναν χρόνο πριν.Στις 7/11/2020 όταν μας έκλεισαν και ο μόνος που είχε κάνει εμβόλιο ήταν ο Τζακ του γείτονα για Καλαζαρ.
Τι διάολο γίνεται δεν καταλαβαίνω.
 

Attachments

  • IMG_20211110_201538.jpg
    IMG_20211110_201538.jpg
    298,9 KB · Προβολές: 33
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.Αυτη είναι η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ έναν χρόνο πριν.Στις 7/11/2020 όταν μας έκλεισαν και ο μόνος που είχε κάνει εμβόλιο ήταν ο Τζακ του γείτονα για Καλαζαρ.
Τι διάολο γίνεται δεν καταλαβαίνω.
Το πάνε εκεί που όλοι άρχισαν να καταλαμβαίνουν .Εξάρτηση όλων απο ένα ατελείωτο μπόλιασμα ΠΑΡΟΤΙ ...διαψεύσθηκαν πανηγυρικά
οι υποσχέσεις για ΡΙΖΙΚΗ λύση του προβλήματος με τον ΔΙΠΛΟ εμβολιασμό .
Ούτε η αναμνηστική :p3η δόση ΔΕΝ θα τερματίσει την αύξηση των κρουσμάτων καθότι οι εμβολιασμένοι (κανείς μα κανείς δεν γνωρίζει με τί ουσίες ) παρόλο που μολύνονται -νοσούν -μεταδίδουν αφήνονται να κυκλοφορούν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ .
 
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.Αυτη είναι η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ έναν χρόνο πριν.Στις 7/11/2020 όταν μας έκλεισαν και ο μόνος που είχε κάνει εμβόλιο ήταν ο Τζακ του γείτονα για Καλαζαρ.
Τι διάολο γίνεται δεν καταλαβαίνω.
εχει σχεση με τα επιδημιολογικα μοντελα (αυτα που μελεταει ο Καθ. Σαρηγιαννης ). Λαμβανουν υποψη ολους τους δεικτες, ΜΑ ΟΛΟΥΣ , και βγαζουν την πιθανοτητα να εχεις αποτομη εκτοξευση και σε ποιο υψος κρουσματων (αρα και μπλοκαρισμα στο συστημα υγειας )
Περυσι 7/11 με 100% ανεμβολιαστους , 3000-4000 κρουσματα θα οδηγουσαν συντομα και αποτομα σε μπλοκαρισμα του συσυηματος υγειας (αυτος ειναι ο τελικος στοχος αποφυγης). Φετος με 25% ανεμβολιαστους και 15000 κρουσματα δεν οδηγουν σε συναγερμο.
Τα μοντελα δειχνουν οτι δυσκολα θα παμε πανω απο 9000 , οτι και να γινει.
 
εχει σχεση με τα επιδημιολογικα μοντελα (αυτα που μελεταει ο Καθ. Σαρηγιαννης ). Λαμβανουν υποψη ολους τους δεικτες, ΜΑ ΟΛΟΥΣ , και βγαζουν την πιθανοτητα να εχεις αποτομη εκτοξευση και σε ποιο υψος κρουσματων (αρα και μπλοκαρισμα στο συστημα υγειας )
Περυσι 7/11 με 100% ανεμβολιαστους , 3000-4000 κρουσματα θα οδηγουσαν συντομα και αποτομα σε μπλοκαρισμα του συσυηματος υγειας (αυτος ειναι ο τελικος στοχος αποφυγης). Φετος με 25% ανεμβολιαστους και 15000 κρουσματα δεν οδηγουν σε συναγερμο.
Τα μοντελα δειχνουν οτι δυσκολα θα παμε πανω απο 9000 , οτι και να γινει.
Kανένα απο τα δεδομένα των μοντέλων ΔΕΝ είναι δεδομένο .
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top