Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το λαθος ξεκιναει απο εμας και δεν εννοω εμας τους 3 εδω... Εννοω ολους τους καλοβολεμενους, που κοιτανε το δεντρο και χανουν το δασος.... Να βγαλουνε τη μερα, να πανε για κανα καφε, και εχει ο Θεος...
Αμ δεν θα εχει σε λιγα χρονια.... Αυτοι ειμαστε....
 
Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε η όχι με την ιδεολογία του Ρωμανού, ούτε με τις μεθόδους που αποφάσισε να αγωνιστεί και να στηρίξει τα πιστεύω του , θα μπορούσαμε αυτό να το κουβεντιάσουμε κάποια άλλη φορά.
Για μένα σημασία έχει ότι ο "πιτσιρικάς" έμεινε προσηλωμένος σε αυτό που πιστεύει , πολέμησε με τον τρόπο που πίστεψε ότι ήταν ο σωστός και μετά απο το σκληρό περιβάλλον της φυλακής δεν λύγισε ούτε απαρνήθηκε τις ιδέες του.
Ας αναλογιστούμε εμείς , ο καθένας ξεχωριστά , πότε ήταν η τελευταία φορά που πολεμήσαμε για τις ιδέες μας, πότε ήταν η τελευταία φορά που κάναμε έστω το παραμικρό προκειμένου να ανατρέψουμε όλα αυτά που κατέστρεψαν και καταστρέφουν την ζωή μας.....

Αυτό είναι το ζουμί της όλης είδησης.........παλεύεις για τα ιδανικά σου χωρίς να κάνεις πίσω !
Υπάρχουν 2 παραδοχές, η μία έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεις να τα βάλεις με το Σύστημα διότι έχει αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας που δεν νικάς κατά μόνας.
Η δεύτερη λέει ότι, η αντίσταση στο Συστημα θα γίνει από τους έχοντες με μοχλό πίεσης τους ΜΗ έχοντες....
Θα περιμενουμε λοιπόν πότε θα σταματήσουν οι έχοντες να στηρίζουν το υπάρχων Σύστημα, τότε που θα μας πετάξουν έναν λαοπρόβλητο "επαναστάτη" και τα πρόβατα θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα.....
Έτσι τα περιγράφει η Ιστορία τα αντίστοιχα γεγονότα, έτσι θα τα ζήσουμε και εμείς
 
Αυτό είναι το ζουμί της όλης είδησης.........παλεύεις για τα ιδανικά σου χωρίς να κάνεις πίσω !
Υπάρχουν 2 παραδοχές, η μία έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεις να τα βάλεις με το Σύστημα διότι έχει αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας που δεν νικάς κατά μόνας.
Η δεύτερη λέει ότι, η αντίσταση στο Συστημα θα γίνει από τους έχοντες με μοχλό πίεσης τους ΜΗ έχοντες....
Θα περιμενουμε λοιπόν πότε θα σταματήσουν οι έχοντες να στηρίζουν το υπάρχων Σύστημα, τότε που θα μας πετάξουν έναν λαοπρόβλητο "επαναστάτη" και τα πρόβατα θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα.....
Έτσι τα περιγράφει η Ιστορία τα αντίστοιχα γεγονότα, έτσι θα τα ζήσουμε και εμείς

Αυτο ακριβως που λες με τον "λαοπροβλητο επαναστατη"

Δεν προκειται να αλλαξει τιποτα ή μαλλον θα αλλαξουν λιγα ακριβως γιατι εμεις ονειρευομαστε τα ψιχουλα που εχουμε ή προκειται να αποκτησουμε. Αλλωστε το συστημα ειναι δομημενο γυρω απο τους εχοντες. Οι πολιτικοι ειναι απλα διαχειριστες και αλλαζουν οταν οι εχοντες δεν τους χρειαζονται, δινοντας την ψευδαισθηση στο λαο οτι αυτος αποφασιζει. Οσο και αν χαιρομαι που ο Ρωμανος καταφερε να ξεβρακωσει το συστημα, πιστευω οτι τα ιδανικα του ειναι ακριβως αυτο, ιδανικα, και οχι εφαρμοσιμα. Χρειαζεται τρομερη ανατροπη ωστε να γινουν πραξη τετοιες ιδεες, και ουτε το συστημα θα τον αφησει ουτε και ο πολυς ο κοσμος, βολεμενος ή μη. Ας πουμε οτι αυριο αποφασιζε να ριξει αφρο σε ολα τα ΑΤΜ της Ελλαδας. Η πραξη του ειναι εναντια στις τραπεζες σωστα; Εσυ ομως που θες να αγορασεις καποια απαραιτητα αγαθα για το παιδι σου, και βλεπεις τη καρτα σου να τη μασαει το μηχανημα, και να μενεις και ρεστος ολο το ΣΚ, θα το δεις ακριβως το ιδιο; Η σαν καποια βλαμμενα που προκαλουν φθορες;
 
Μάγκες μην το παιδεύουμε.....
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανατροπή .Εχουν στοχεύσει σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και τους εκβιάζουν ξεκάθαρα λέγοντας "θέλεις να κρατήσεις αυτά που έχεις ή θέλεις να τα χάσεις και αυτά;;;"
Μην κακολογούμε τον συνταξιούχο και χαμηλόμισθο που παίρνει 400-600 ευρώ και τον φτάνουν ίσα ίσα για να μην λιμοκτονήσει.Φανταστείτε την ανασφάλεια που νιώθει αυτός ο άνθρωπος. Στην παραμικρή αμφιβολία ότι πιθανόν να μην πάρει την σύνταξη του τον πιάνει πανικός και είναι έτοιμος όχι να ψηφίσει τον Σαμαρά αλλά και το διάβολο τον ίδιο.
Ετσι θα πάμε πάρτε το χαμπάρι.....

Προς το παρόν οι κινδυνολογίες απευθύνονται κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές και μετά προς τους πολίτες. Αν θα έχουμε εκλογές τότε πιστεύω πως θα δούμε μεγάλη πίεση των "δημοσιογράφων", των πουλημένων ΜΜΕ και γενικά όλους του συστήματος προς τους πολίτες.
Όσον αφορά τον πρόεδρο, έχουμε αυτούς που γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον σε ενδεχόμενο εκλογών και περιμένουν τα ανταλλάγματα εκτός από της παράτασης της μάσας τους...
Όσον αφορά την κινδυνολογία προς τους πολίτες, νομίζω πως θα την πατήσουν γιατί δεν υπολογίζουν σε κάτι. Δεν υπολογίζουν στην αντιδραστική φύση του Έλληνα που λέγε-λέγε θα του πρήξουν τα @ρχίδι@ και στο τέλος θα κάνει ακριβώς τα αντίθετα έτσι για αντίδραση...
 
Μάγκες συμφωνώ με το θέμα περί κινδυνολογίας, πουλημένων ΜΜΕ κλπ απλά καλό είναι να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ένα μέρος αυτών που λένε μπορεί να ισχύει. Σίγουρα δεν αποδέχομαι τις μλκιες της Βούλτεψη ότι ενδεχόμενες εκλογές θα θεωρηθούν πιστωτικό γεγονός (ότι πιο σιχαμένο έχω ακούσει μέχρι σήμερα), αλλά αν δεν ακολουθήσουμε τη γραμμή της τωρινής κυβέρνησης που εννοείται ότι την κατακρίνω θα πρέπει να υπάρχει και μια άλλη πολιτική και σίγουρα υπάρχει που θα ακολουθήσουμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει μια ολοκληρωμένη νέα πολιτική που θα ακολουθήσουμε ως λαός π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νομοτελειακά θα είναι η νέα κυβέρνηση δείτε απλά τι μας έχει πει. Προσωπική άποψη είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση πρέπει να πέσει και πεινάσουν μέχρι και τα δισέγγονα αυτών των ανθρώπων που μας έφεραν εδώ. Αλλά αν είναι δυνατόν ακόμη και μετά από τέτοιου είδους διακυβέρνηση να μην μπορεί ένα κόμμα να σου προτείνει μια βιώσιμη πολιτική. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν άνθρωποι που να προτείνουν να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Και σίγουρα εύκολη λύση δεν υπάρχει. Σε αυτό που λέει ο Χρήστος περί αντιδραστικότητας συμφωνώ όπως και το ότι υπάρχουν ζώα που θα ψηφίσουν με γνώμονα το φόβο που θα τους έχει προκληθεί. Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν και πολλοί που αυτόν τον φόβο τον δικαιολογώ (π.χ. χαμηλοσυνταξιούχοι). Σωστή η αντίδραση αλλά πρέπει να υπάρχει και συνέχεια μετά.
 
Ο φόβος τελικά είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης.
Η κάθε είδους τρομοκρατία που ασκείται πάνω μας , έχει σαν αποτέλεσμα να εκλύεται ισχυρότατο δηλητήριο το οποίο παραλύει την δράση και την αντίσταση που έμφυτα διαθέτουμε ,στην επέλαση οποιασδήποτε εξουσίας. Γνωστό είναι εξάλλου πως ο φόβος προέρχεται επίσης από την ανασφάλεια μας για το αύριο. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα της άγνοιας που έχουμε στο να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Στις μέρες μας η διαχείριση του φόβου έχει γίνει συγκεκριμένο εργαλείο άσκησης πολιτικής. Ο φόβος ανέκαθεν λειτουργούσε στον άνθρωπο ως μέσο συμμόρφωσης και πειθαρχίας του ισχυρότερου έναντι του πιο αδύναμου σύμφωνα πάντα με τα κοινωνικά πρότυπα. Στην πολιτική, η επιβολή του φόβου θεωρείται μια άκρως αποτελεσματική μέθοδος προς όφελος των πολιτικών προσώπων. .

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να συντηρηθεί , έχει βασιστεί στην πολιτική του φόβου με σύμμαχους του τα ΜΜΕ ,εφημερίδες και αλλά μέσα ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιούν κατά κόρον το πολιτικό όπλο του φόβου ή του πανικού.
Ο πανικός, ως ακραία εκδήλωση φόβου, αφοπλίζει το άτομο από την λογική και το χειραγωγεί εύκολα.
Όταν ο πολίτης έχει άγνοια ή η ενημέρωση του είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης υποκύπτει στο πανικό και χειραγωγείται με ευκολία.
Οι πολιτικοί ηγέτες και οι ελίτ επιλέγουν κάθε φορά να εστιάσουν σε κάτι ως αντικείμενο ανησυχίας.
Μπορεί Μάνο να μην αποδέχεσαι , όπως λες , τις μλκιες της Βούλτεψη του Στουρνάρα και του κάθε λογής κινδυνολόγου , όμως μόνο και μόνο που σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως τελικά έχουν δίκιο, νομίζω ότι τον στόχο τους τον έχουν πετύχει.
 
Last edited by a moderator:
Φίλε Διονύση, δεν αρνούμαι ότι είμαι επηρεασμένος περισσότερο λόγω της πραγματικότητας που μας έχεις επιβληθεί, επ'ουδενί όμως αναρωτιέμαι αν έχουν τελικά δίκιο ή όχι. Ξαναλέω ότι καταδικάζω τη συγκεκριμένη πολιτική, αλλά καταδικάζω επίσης και την ίδια τη καταδίκη μιας πολιτικής χωρίς να προτείνεται κάποια εναλλακτική. Ιδέες προσωπικά για το τι μπορεί να γίνει φυσικά και έχω όπως οι περισσότεροι ενεργοί πολίτες αλλά δεν είμαι αφενός σε θέση να της επιβάλω αφετέρου δεν τις βλέπω να υπάρχουν σε κάποιο από τα προγράμματα των κομμάτων. Μου είναι πολύ εύκολο να απορρίψω ένα κόμμα και σχεδόν ακατόρθωτο να επιλέξω κάποιο. Απλά λέω ωραία καταδικάζουμε τη σημερινή πολιτική και επιλέγουμε ένα άλλο κόμμα να μας αντιπροσωπεύσει, καλά μέχρι εδώ. Εξηγήστε μου τι θα κάνουμε από δω και στο εξής, εκφράζω απορία και όχι ανασφάλεια. Γιατί η εναλλακτική πολιτική που έχω ακούσει με το νταβατζιλίκι, οι παπαρίες τύπου εμείς ιδρύσαμε τη δημοκρατία λες και θα τους επιβάλουμε ενοίκιο για αυτή, Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει κλπ δεν είναι πολιτική. Όπως επίσης δεν είναι βιώσιμα μέτρα τύπου θα προσλάβουμε δημοσίους υπαλλήλους που θα δημιουργήσουν κατανάλωση και θα κινηθεί η αγορά. Πριν κανα χρόνο περίπου στον κ. Λαφαζάνη νομίζω είχαν κάνει την εξής ερώτηση " Τα χρηματικά διαθέσιμα τελιώνουν τον Οκτώβριο και αν δεν περάσουν τα μέτρα που μας ζητούν δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν ούτε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, εσείς τι θα κάνατε για αυτό". Η απάντησή του ήταν "Ε θα δούμε μέχρι τότε". Είναι σοβαρή απάντηση αυτή;;; Σε παρόμοιες ερωτήσεις απαντήθηκε φόρος στις καταθέσεις και 80% (δεν είμαι σίγουρος για το ποσοστό) φορολογία στο εισόδημα άνω των 100.000 €. Δηλαδή μιλάμε για δήμευση. Πώς αυτό είναι άλλη πολιτική από τη σημερινή. Και μάλιστα δεν το θεωρώ καν πολιτική αφού δεν διορθώνεις το πρόβλημα ότι δεν παράγεις και ότι παράγεις κόστος αλλά του βάζεις τσιρότο.

Τέλος πάντων το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποιον να προτείνει κάτι σωστό. Το μαύρισμα και μόνο λόγω της συμπεριφοράς του υπέρμετρου εκφοβισμού σίγουρα τους αξίζει και θα το πάρουν από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, μετά όμως τι αναρωτιέμαι;
 
Φίλε Διονύση, δεν αρνούμαι ότι είμαι επηρεασμένος περισσότερο λόγω της πραγματικότητας που μας έχεις επιβληθεί, επ'ουδενί όμως αναρωτιέμαι αν έχουν τελικά δίκιο ή όχι. Ξαναλέω ότι καταδικάζω τη συγκεκριμένη πολιτική, αλλά καταδικάζω επίσης και την ίδια τη καταδίκη μιας πολιτικής χωρίς να προτείνεται κάποια εναλλακτική. Ιδέες προσωπικά για το τι μπορεί να γίνει φυσικά και έχω όπως οι περισσότεροι ενεργοί πολίτες αλλά δεν είμαι αφενός σε θέση να της επιβάλω αφετέρου δεν τις βλέπω να υπάρχουν σε κάποιο από τα προγράμματα των κομμάτων. Μου είναι πολύ εύκολο να απορρίψω ένα κόμμα και σχεδόν ακατόρθωτο να επιλέξω κάποιο. Απλά λέω ωραία καταδικάζουμε τη σημερινή πολιτική και επιλέγουμε ένα άλλο κόμμα να μας αντιπροσωπεύσει, καλά μέχρι εδώ. Εξηγήστε μου τι θα κάνουμε από δω και στο εξής, εκφράζω απορία και όχι ανασφάλεια. Γιατί η εναλλακτική πολιτική που έχω ακούσει με το νταβατζιλίκι, οι παπαρίες τύπου εμείς ιδρύσαμε τη δημοκρατία λες και θα τους επιβάλουμε ενοίκιο για αυτή, Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει κλπ δεν είναι πολιτική. Όπως επίσης δεν είναι βιώσιμα μέτρα τύπου θα προσλάβουμε δημοσίους υπαλλήλους που θα δημιουργήσουν κατανάλωση και θα κινηθεί η αγορά. Πριν κανα χρόνο περίπου στον κ. Λαφαζάνη νομίζω είχαν κάνει την εξής ερώτηση " Τα χρηματικά διαθέσιμα τελιώνουν τον Οκτώβριο και αν δεν περάσουν τα μέτρα που μας ζητούν δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν ούτε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, εσείς τι θα κάνατε για αυτό". Η απάντησή του ήταν "Ε θα δούμε μέχρι τότε". Είναι σοβαρή απάντηση αυτή;;; Σε παρόμοιες ερωτήσεις απαντήθηκε φόρος στις καταθέσεις και 80% (δεν είμαι σίγουρος για το ποσοστό) φορολογία στο εισόδημα άνω των 100.000 €. Δηλαδή μιλάμε για δήμευση. Πώς αυτό είναι άλλη πολιτική από τη σημερινή. Και μάλιστα δεν το θεωρώ καν πολιτική αφού δεν διορθώνεις το πρόβλημα ότι δεν παράγεις και ότι παράγεις κόστος αλλά του βάζεις τσιρότο.

Τέλος πάντων το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποιον να προτείνει κάτι σωστό. Το μαύρισμα και μόνο λόγω της συμπεριφοράς του υπέρμετρου εκφοβισμού σίγουρα τους αξίζει και θα το πάρουν από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, μετά όμως τι αναρωτιέμαι;
+100
 
Διονυση σωστο αυτο που λες με το φοβο. Δες ομως τι μπαμπουλα εχουν επιστρατευσει και οι αλλοι παλι για το φοβο μας, και την επιλογη του δικου τους μαντριου
 
Χειροτερο ειναι πως εχουμε ελαχιστες πραγματικες επιλογες. Κοιταξτε λιγο τις επιλογες μας στη Βουλη, και πειτε μου μετα οτι καποιος απο αυτους σας πειθει.
 
Χειροτερο ειναι πως εχουμε ελαχιστες πραγματικες επιλογες. Κοιταξτε λιγο τις επιλογες μας στη Βουλη, και πειτε μου μετα οτι καποιος απο αυτους σας πειθει.
είχαμε στις προηγούμενες η στις πιο προηγούμενες;;;;
εγώ πιστεύω ότι αν αποφασίσει να συμμετέχεις επιλογές θα βρείς
έτσι κι αλλιώς ευθύνες δεν υπάρχουν
μετά τις εκλογές όλοι ξέρουν τα λάθη
και τα κάναν όλοι εκτός από μένα :)
 
Oχι Μακη δεν ειχαμε. Αρα ειναι δικη μας η ευθυνη των λαθων; Το οτι εχουμε τοσα κομματα και κομματακια, και πραγματικα κανεναν που να σου εμπνεει εμπιστοσυνη πως μπορει να εχει οραμα και σωστη διαχειρηση, δε λεει κατι; Το οτι ο κανενας βγαινει σταθερα πρωτος σε προτιμησεις επιλογης πρωθυπουργου δε λεει κατι;

Φαντασου να πας σε ενα χαλια εστιατοριο, με οτι τρωγεται σε διαφορετικο βαθμο χαλασμενο, και να σε κατηγορουν πως φταις εσυ για οτι διαλεξεις.
 
Oχι Μακη δεν ειχαμε. Αρα ειναι δικη μας η ευθυνη των λαθων; Το οτι εχουμε τοσα κομματα και κομματακια, και πραγματικα κανεναν που να σου εμπνεει εμπιστοσυνη πως μπορει να εχει οραμα και σωστη διαχειρηση, δε λεει κατι; Το οτι ο κανενας βγαινει σταθερα πρωτος σε προτιμησεις επιλογης πρωθυπουργου δε λεει κατι;

Φαντασου να πας σε ενα χαλια εστιατοριο, με οτι τρωγεται σε διαφορετικο βαθμο χαλασμενο, και να σε κατηγορουν πως φταις εσυ για οτι διαλεξεις.
Άν όμως συμμετέχεις στο μαγείρεμα του φαγητού και πάλι φας σαβούρα τότε ευθύνεσαι και συ. Γιατί όπως και να το κάνουμε Βίκτωρα συμμετέχουμε σαν σύνολο σ'αυτό το μαγείρεμα.
Εχει πλέον απαξειωθεί στη συνείδηση του κόσμου κάθε έννοια συνδικαλισμού ,διεκδίκησης και αγώνα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους και δεν αρκεί να κάνουμε μόνο τις διαπιστώσεις μας.
Βέβαια ειναι παρα πολλοί εκείνοι που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν και να προβληματιστούν.
Οι πρισσότεροι ναμίζω πως χρησιμοποιούν εκφράσεις του στύλ ...όλοι ίδιοι, δεν αλλάζει τίποτα , ολοι τα φάγανε , οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι και άλλα πολλά και πίσω απο αυτά κρύβουμε την ανυπαρξία μας και το βολεμά μας.
Σε καποια υπάρχει εναι δίκιο όμως το οτι όμως εχουμε αφεθεί στο έλεος των ιδιων πουλημένων τομαριών τα οποία δεν έχουν και καμμιά επαφή με την πραγματικότητα και αυτό που βιώνει ο κόσμος είναι γεγονός.
 
Συμμετεχεις στο μαγειρεμα του φαγητου, ομως τα υλικα στα δινουν απο πριν. Αν τα υλικα ειναι χαλια, το φαι καλο δε προκειται να βγει. Χασαμε λες την εννοια της διεκδικησης. Λαθος, πιστευεις; Κοιταξε τι εχουν γινει οι συνδικαλιστες τωρα. Βουλευτες, κομματοσκυλα, οι περισσοτεροι. Εχει νοημα ο συνδικαλισμος να ειναι κομματικοποιημενος; Εχει νοημα να ειναι κομματικοποιημενο το φοιτητικο κινημα; Αλλα προβληματα εχουν στις δουλειες τους οι ψηφοφοροι της ΝΔ απο κεινους του ΚΚΕ, στον ιδιο εργοδοτη; Κατσαμε ποτε ολοι μαζι να δουμε τι προβλημα υπαρχει, και να το προσεγγισουμε ωστε να λυθει; Η μηπως προσεγγιζαν τα προβληματα ολοι με γνωμονα τον κομματικο τους δεσμο;
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top