Σακχαρώδης Διαβήτης Σε Σκύλο

Ο διαβήτης είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που προκαλείται καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά τα σάκχαρα των τροφίμων.

Μετά από κάθε γεύμα, οι τροφές διασπώνται σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σακχάρου που ονομάζεται Γλυκόζη. Η Γλυκόζη κανονικά διανέμεται στο σώμα από μια ορμόνη που ονομάζεται Ινσουλίνη, προκειμένου να δώσει ενέργεια στα κύτταρα. Αλλά με τον διαβήτη, το σώμα είτε δεν μπορεί να παράξει Ινσουλίνη είτε δεν αφήνει την Ινσουλίνη να λειτουργήσει σωστά.

Όταν συμβεί αυτό, η Γλυκόζη δεν φθάνει στα κύτταρα, αλλά συγκεντρώνεται στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (που ονομάζεται υπεργλυκαιμία), κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας αν δεν χορηγηθεί θεραπεία.

Μετά τα γεύματα, οι σκύλοι με διαβήτη που δεν λαμβάνουν αγωγή έχουν απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματός τους. Αυτό οφείλεται στην ανεπάρκεια των συστημάτων Ινσουλίνης τους, τα οποία συνήθως εξασφαλίζουν ότι το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται και πέφτει ελαφρά μεταξύ των γευμάτων.

Ποια είναι τα σημάδια του διαβήτη στους σκύλους;

  • Υπερβολική δίψα
  • Υπερβολική ούρηση
  • Υπερβολική πείνα με παράλληλη απώλεια βάρους
  • Λήθαργος (αδράνεια / περισσότερες ώρες ύπνου)
  • Θολά/θαμπά μάτια
  • Αραιό, ξηρό και θαμπό τρίχωμα

Πώς γίνεται η διάγνωση του διαβήτη;

Εάν ο σκύλος σας εμφανίζει σημάδια διαβήτη, ο κτηνίατρός σας μπορεί να κάνει μερικές απλές εξετάσεις αίματος και ούρων για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.



Έχετε ανάλογες εμπειρίες με το σκύλο σας;
 
Back
Top