ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ

Εφτιαξα σημερα συκωτακια κοτοπουλου και εγιναν πραγματικα πολυ ωραια!
Πιστευω οτι μπορει να γινει και με συκωτακια θηραματων.

Επλυνα τα συκωτακια και τα εβαλα με λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα.
Οχι αλευρωμενα, σκετα και πριν καψει το λαδι και σε σιγανη φωτια.
Αφου σοταριστηκαν σε χαμηλη φωτια να μη σκανε, εριξα μιση κουπα νερο.
Οσο εβραζαν ψιλοκοψα και εριξα μερικες σκελιδες σκορδο.
Στην συνεχεια - που αρχισε να μελωνει η σαλτσα- εριξα ριγανη.
Ειχα την ιδεα να σβησω (αντι για το κλασικο με κρασι) με φρεσκοστημενο χυμο ενος πορτοκαλιου!
Το αφησα λιγο να δεσει και αλατι, πιπερι.
Στο πιατο λιγο λεμονι και ξανα λιγο ριγανη.
Ψωμι χωριατικο και παγωμενο τσιπουρο!
Εγιναν ονειρο!.drunk.
 
Εφτιαξα σημερα συκωτακια κοτοπουλου και εγιναν πραγματικα πολυ ωραια!
Πιστευω οτι μπορει να γινει και με συκωτακια θηραματων.

Επλυνα τα συκωτακια και τα εβαλα με λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα.
Οχι αλευρωμενα, σκετα και πριν καψει το λαδι και σε σιγανη φωτια.
Αφου σοταριστηκαν σε χαμηλη φωτια να μη σκανε, εριξα μιση κουπα νερο.
Οσο εβραζαν ψιλοκοψα και εριξα μερικες σκελιδες σκορδο.
Στην συνεχεια - που αρχισε να μελωνει η σαλτσα- εριξα ριγανη.
Ειχα την ιδεα να σβησω (αντι για το κλασικο με κρασι) με φρεσκοστημενο χυμο ενος πορτοκαλιου!
Το αφησα λιγο να δεσει και αλατι, πιπερι.
Στο πιατο λιγο λεμονι και ξανα λιγο ριγανη.
Ψωμι χωριατικο και παγωμενο τσιπουρο!
Εγιναν ονειρο!.drunk.
Τα ψοφαω!!! Το λεμόνι όντως τους ταιριάζει απόλυτα και τα απογειωνει!
 
Back
Top