ΣΟ ΣΥΡΟΥ

Manos

Staff member
Η ιστορία του ΣΟ ΣΥΡΟΥ ξεκινά το 1989 οταν ο κυπριακης καταγωγης χειρουργος Καζαμίας Μιχαλης τοποθετηθηκε στο νοσοκομειο Συρου. Η αγαπη του για τη σκοποβολη και η εμπειριες που ειχε απο τις σπουδες του στη Γηραια Αλβιωνα, αναζοπυρωσαν το σκοπευτικο οιστρο των συριανων, οι οποιοι μετρουσαν μεχρι τοτε αρκετα χρονια φιλικων σκοπευτικων αναμετρησεων τοσο σε τοπικο, οσο και σε περιφεριακο επιπεδο, προσμετρωντας πολλες πρωτιες. Η αρχη εγινε με ενα προχειρο σταντ, στον εξωτερικο χωρο του εκτροφειου του Κ.Σ. ΣΥΡΟΥ. Ως γνησιοι Ελληνες, δεν αργησαν να χωριστουν σε δυο στρατοπεδα και το δυσμενες αποτελεσμα δεν αργησε να ερθει. Νομαδες πλεον, μετακομισαν σε μια περιοχη κατω απο τον αερολιμενα του νησιου, οπου, και απο εκει, εκδιωχθηκαν οταν εγινε διανοιξη δρομου. Ο γιατρος και προεδρος του ομιλου, πελαγοδρομουσε σε ολα τα ποστα αφου η ελλειψη χωρου ατονισε το ενδιαφερον των μελων. Εκεινος απο τη πλευρα του, ως γνωστης του αθληματος, προσπαθουσε να βαλει σωστες και γερες βασεις στον ομιλο και οχι να περιορισει τους αθλητες απλα σε μια ευχαριστη Κυριακη. Η υπομονη εχει και τα ορια της και καποια στιγμη, ξεκινησε η αρχη του τελους. Αρκετα μελη μεταγραφηκαν στο ΣΟ ΜΥΚΟΝΟΥ και ο ομιλος της Συρας εμεινε μονο στα χαρτια. Το 2017, οντας ταμιας του Κ.Σ. Συρου, Ο Ν.Β. αναλαβε την ευθυνη να ξαναζωντανεψει την ιδεα και εχοντας ενα μεγαλεπιβολο οραμα για σκοπευτηρια, αγωνες καλλιεργεια του αθληματος, μαζεψε τα εναπομειναντα κομματια του παζλ και εκανε νεα αρχη. Με αρχαιρεσιες, αναθεωρησεις καταστατικου, εγγραφες μελων, ταυτοτητες αθλητων, επαφες με ολους τους δημοσιους φορεις και πολλα πολλα χιλιομετρα, καταφερε να ξαναναψω τη φλογα. Σημερα ο ομιλος εχει 102 μελη ταμειακα ενταξει και 38 αθλητες, μεταξυ αυτων, 3 ανηλικους, εναν ιερεα, μια δικηγορο, λιμενοφυλακες, αστυνομικους και, προς μεγαλη μας τιμη, ατομα απο το Πειραια οι οποιοι θελησαν να βοηθησουν τη προσπαθεια μας....οπως εγώ! Ζωντας στο πιο πυκνοκατοικημενο νησι της ευρωπης, ο νομος μας βαζει τροχοπεδες με την ανευρεση χωρου για πηλινο στοχο και τα περιορισμενα οικονομικα του ομιλου μας κρατουν αιχμαλωτους οσο αφορα την ενοικιαση ενος κλειστου χωρου για το αεροβολο οπλο. Το αμεσως επομενο διαστημα θα προχωρησουμε στη συναψη εργου με εναν προπονητη αεροβολου και θα κανουμε μια αποπειρα ενοικιασης μιας αποθηκης και θα προσπαθησουμε να κανουμε πραγματικοτητα ενα σκοπευτικο ταξιδι στη γειτονικη Παρο, η οποια εχει τη τυχη να εχει σκοπευτηριο.
 
Ανακοινώθηκαν δύο Σκοπευτήρια Ολυμπιακών προδιαγραφών στη Σύρο!

Υπό το φως του εορτασμού των 30 χρόνων από τη πρώτη μέρα δημιουργίας του, ο Σκοπευτικός Όμιλος Σύρου, πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Στο κατάμεστο θέατρο Ευανθία Καϊρη στα Λαζαρέτα μετά τον οικονομικό απολογισμό του έτους που τελειώνει και τον προϋπολογισμό του επόμενου, ο πρόεδρος του κ. Βασάλος Νίκος έδωσε το μήνυμα που 30 χρόνια τώρα καρτερικά περίμεναν τα 114 μέλη και οι 33 αθλητές του.


2 αθλητικοί χώροι είναι υπό καθεστώς αδειοδότησης! Μια κλειστή αποθήκη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως σκοπευτήριο αεροβόλου όπλου και τόξου και άλλη μία περιοχή έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων, όπου θα διαμορφωθεί σε σκοπευτήριο πήλινου στόχου, φιλοξενώντας ολυμπιακά αθλήματα σκοποβολής, αλλά και πεδίο βολής μικρών πυροβόλων όπλων.

Ο κ. Βασάλος τόνισε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των δύο αθλητικών χώρων, οι οποίοι δεν θα είναι απλά άλλη μία αθλητική δραστηριότητα, αλλά θα αποτελέσουν και πόλο έλξης για το νησί μας, προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, αφού το ενδιαφέρον για τέτοιους χώρους από ξένους και Έλληνες επισκέπτες συνεχώς αυξάνεται.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισε εκ μέρους του δήμου Σύρου-Ερμούπολης ο αντιδήμαρχος κ. Βρούτσης Γιάννης, ο οποίος δήλωσε «Παρών» στο πλευρό του αθλητικού σωματείου. Καλεσμένος από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ήταν ο κ. Τσαρουχάκης Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. της ΣΚ.Ο.Ε και πρόεδρος της Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου, ο οποίος μετά από αυτοψία που διενέργησε στους 2 χώρους, διαβεβαίωσε για την καταλληλότητά τους τονίζοντας ότι η Σύρος είναι το 4ο μέρος στην Ελλάδα που διαθέτει τέτοιας αρτιότητας και φυσικού κάλλους περιοχή για την φιλοξενία του αθλήματος του Sporting. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του… «Θα γίνετε οι βασιλιάδες του Sporting στη Ελλάδα!»

https://cyclades24.gr/2019/11/anakinothikan-dyo-skopeftiria-olybiakon-prodiagrafon-sti-syro/
 
Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα πριν λίγες ημέρες την έναρξη των εργασιών του Ομίλου μας στους χώρους όπου θα γίνουν τα σκοπευτήρια. Οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο Βασάλο για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά που έχει ρίξει για αυτό το όνειρο. Του έχω πει πως ότι χρειάζεται μπορεί να με υπολογίζει, ελπίζω σύντομα να πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας στο νησί.
 
Back
Top