Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκανο στην Ελλάδα, γιατί?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ραβδωτά Κυνηγητικά Όπλα' που ξεκίνησε από το μέλος Hraklis Magnum, στις 11 Ιανουαρίου 2016.

 1. Ναι σίγουρα παρουσιάζει, αλλά, μπορείς να βάλεις και .458 500grains και να έχεις φθηνότερο , καλύτερο αποτέλεσμα. Και τι παραπάνω φθορές στο rifling θα έχει το double stacking...
   
 2. Χωρίς να ξέρω σίγουρα, υποθέτω ότι σχεδιάζουν τα δύο βλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν τον ίδιο βαλλιστικό συντελεστή ώστε να έχουν σχεδόν την ίδια τροχιά.
   
 3. konstantinos

  konstantinos Moderator

  Περιοχή:
  ΚΑΣΟΣ
  Κυνήγι Άλκης και παρουσίαση του ραβδωτου Blaser από ποιο προνομιουχους Ευρωπαίους.
   
 4. Ετσι οπως πανε τα πραγματα, καλύτερα να δημιουργηθει νομικό πλαίσιο για οπλοκατοχή και να υπάρχει ένας έλεγχος, γιατί με την τεχνολογία αρωγό σε λίγο θα γεμίσουμε με mini cnc σαν αυτό:
  https://ghostgunner.net/products/ghost-gunner . Το συγκεκριμένο φτιάχνει lower receiver για AR-15.

  Με μια απλή αλλαγή στον κώδικα , στο μέλλον θα μπορείς να φτιάχνεις και τον μηχανισμό για Ρ320 πιστόλια. Πιστεύω οτι είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρχει έλεγχος στα πυρομαχικά και τις κάννες, παρά σε ολόκληρο το όπλο. Σίγουρα το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν μπορεί να σου φτιάξει ολόκληρο το όπλο, αλλα πολύ συντομα θα δούμε και άλλα άλματα. Και είναι και ωραία ασχολία το cnc.

  Πολλοί θεωρούν το ραβδωτό απαγορευτικό αλλά όσο το ξεχνάμε τόσο δεν θα υπάρχει έλεγχος και μια μέρα μπορεί να βρεθούμε και προ εκπλήξεων. Η τακτική το απαγορεύω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο δεν θα περπατήσει για πολύ. Όταν ο κόσμος τριγύρω σου αλλάζει, πρέπει να αλλάξεις και εσύ. O Cody Wilson έχει συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία και έφτιαξε ένα απλό μηχάνημα που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι συμφωνώ με την ιδεολογία του, αλλα μπορώ και εγώ με ένα cnc να κάτσω να μάθω πως να φτιάχνω actions. Οπότε η ικανότητα δεν μένει δεμένη στο άρμα μιας ιδεολογίας.

  Έχουμε αργήσει και πολύ, κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Το κλειδί στην αρχή είναι να ελέγχεις τα αναλώσιμα και τα εντόσθια. Και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν το DIY. Όπως και οτι αυτοί ευθύνονται για το αν είναι σύννομοι ή όχι όσο αναφορά τα όπλα. Το ποινικό του μητρώο, το ιατρικό του ιστορικό και τα πάθη του καθενός είναι υπο τον έλεγχο του καθενός. Δεν είναι δύσκολο να θεσπίσουμε κανόνες. Ούτε να τους τηρήσουμε και να τους εφαρμόσουμε. Σίγουρα δεν είμαστε Αμέρικα και τα ημιαυτόματα δεν θα παίξουν. Αλλα για κινητό ουραίο δεν νομίζω οτι είναι και τόσο δύσκολο. Μπορεί να είναι δύσκολο για τις 3 πρώτες εξουσίες της χώρας, αλλα για την χώρα δεν είναι ;).

  .pop.Κάτσε να ευλογήσω και λίγο τα λόγια μου μην με μαντρώσουν για ακραία ποσταρίσματα .pop.
   
  victor likes this.
 5. Βέβαια υπάρχει και ένα πρόβλημα με την οπλοκατοχή, λέγεται ηλιθιότητα.

   

Μοιραστείτε τη σελίδα


Νέες Δημοσιεύσεις