Πολυάγγιστρα

Σωστοοοος!ειναι τέλειο όντως.το κακό ειναι ότι δεν κυκλοφορούν σε κουτάκι των 100,αλλά τα ακριβά αρώματα μπένουν σε μικρο μπουκαλι!αξίζει τα λεφτά του πάντως!τώρα θα μου πεις υπάρχει κάτι γιαπωνέζικο που να μην αξιζει.
 
Επειδή υπάρχουν διάφοροι κωδικοί θα ανοίξω το κουτί με τα σύνεργα και θα σου πω τον κωδικό. Το σακουλάκι έχει μέσα 20 αν θυμάμαι καλά και τότε που έδενα είχε γύρω στα 3,5 €. Δεν υπάρχει όμως αυτό το αγκίστρι, μόνο να πέρναγες δίπλα του σε άρπαζε. Κάποτε μου είχαν κοπεί μερικά σε έναν πέτρινο βυθό και την ώρα που μάζευα, μάζεψα ένα που ήταν εκεί από την περασμένη εβδομάδα μέσα. Μια βδομάδα μέσα στην θάλασσα και δεν είχε σκουριάσει. ;)
 
Τα έχω δουλέψει για σαργους σε μαναγκιστρα κ ξυριζαν.ςε πολυάγκιστρο δεν τα έχω δουλέψει.οποτε έχεις χρόνο κοίτα τον κωδικό κ γραψε μου.μιας κ ένα κατάστημα στην περιοχή μου έχει σχεδόν όλη την σειρά.σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλό βράδυ!
 
Σήμερα πήγα ένα τρίωρο ψαρεματακι το βράδυ.το Αποτέλεσμα ένα λαβρακοπουλο 520γρ κ ένα μυξιναρι 690γρ.με δόλωμα φρισσα σε πολυαγκιστρο.για να δούμε τι θα δούμε..απο δω και πέρα..
 
Last edited:
Έκατσα κ έδεσα 6 πολυαγκιστρα με 2αρια αγκίστρια Lion d or(σημερινά canelle)που βρήκα σε ενα κατάστημα απο παλιό στοκ.το βραδάκι έχει εξόρμηση στα 200μ από το σπίτι μου..θα πάρω το καλάμι αυτη την φορά κ δύο καρούλια. ...sarcastic.
 
Επιστροφή απο ψάρεμα χωρίς αποτέλεσμα.ενας δρογκος (μουγγρι)μικρό σαν οχιά πιάστηκε από τον οδηγό του πολυαγκιστρου κ επέστρεψε παλι μέσα.αν ηταν κ μεγάλος καλά θα ηταν.sarcastic..sarcastic. καλό βράδυ σε όλους!!​
 
Φιλε Γιώργο σε ευχαριστώ.κοιτα να δεις τι γίνεται καμιά φορά..σημερα πήρα δυο φακελάκια morigen τον ίδιο ακριβώς κωδικό,τα πήρα το πρωι εντελώς τυχαία!!μόλις γύρισα απο ψάρεμα μια σμέρνα κ ενα μουγγρι γύρω στο κιλό το καθένα..βάσανο οι γραβάτες..δυσκολα τα αποφεύγεις με ψαροδολια όμως..υγ το αποκορύφωμα ηταν οτι κατεβενωντας σε ενα δύσβατο σημείο σήκωσα ενα ορτυκι μέσα απο μια σφακα!καλό βράδυ!
 
Πήγα χτες με ενα καλάμι κ δυο καρούλια..όπως εριχνα την σαρδέλα τα γοπακια κυριολεκτικά την εξαφάνισαν..με νευρίαζαν κ σηκώθηκα κ έφυγα..δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει να φάει άλλο ψάρι..ΥΓ Γιώργο αν καποτε θέλεις να δέσεις πολυαγκιστρο δοκίμασε κ τα μοριγκεν 624bn..ειναι πιο ενισχυμένο απο το 634 και ξυρίζει το ίδιο...ειναι η δεύτερη μέρα που το εχω μέσα σε ενα ποτήρι με θαλασσινό νερό χωρίς ίχνος σκουριάς..
 
Last edited:
Γιώργο αν καποτε θέλεις να δέσεις πολυαγκιστρο δοκίμασε κ τα μοριγκεν 624bn..ειναι πιο ενισχυμένο απο το 634 και ξυρίζει το ίδιο...ειναι η δεύτερη μέρα που το εχω μέσα σε ενα ποτήρι με θαλασσινό νερό χωρίς ίχνος σκουριάς..
Δεν χρειάζεται να τους κάνεις τέτοια τεστ, δεν σκουριάζουν με τίποτα. Τον κωδικό που γράφεις δεν τον χρησιμοποιώ σε πολυάγκιστρο γιατί το θεωρώ υπερβολή. Έχουν αρκετά πιο χοντρό στέλεχος και όσο να είναι γίνεται δυσκολότερα η εισχώρηση, τα άλλα είναι σαν βελόνες. Τα χρησιμοποιώ ωστόσο σε συρμάτινα διπλάρια για δόλωμα ζωντανό ή νωπό.
 
Πράγματι ειναι χοντροκομμένα λιγο αλλα με την ακίδα που έχουν δεν το θεωρώ μειονέκτημα..πιστεύω ειναι καλα για πολυαγκιστρο για ψάρια που ανοίγουν εύκολα τα αγκιστρια..εχεις δίκιο οτι η εισχωρηση γίνετε δυσκολότερα.συνηθως ψαρεύω τα λαβράκια σε λιμάνι με ρεμετζα κ καμιά φορα χρειάζεται να κοντράρω το ψαρι..Παλιά που έβαζα τα 1144 μου τα άνοιγαν( η κόντρα τα άνοιγε όχι το λαβράκι..) κάποιες φορές ευτυχώς χωρις απώλειες.σιγουρα τα 634 δεν έχουν καμιά σχέση στην αντοχή με τα 1144...
 
Βασίλη ωραίο ψάρεμα..Το ψαρεύω απο το 1996..Μου εχει δώσει χοντρα μυξιναρια,μελανουρι,και δυο φορές έχω πάρει και δυο λαβράκια κιλισια,και μια μικρή τσιπούρα..Όταν εχει κύμα βάζω συρόμενο μολύβι να μην μου το φέρνει έξω(και το ψωμί με την άνωση ανεβενει αφρό)ψαρεύω σε ιδιαίτερα ρηχά νερά που ομως κρατάνε ψαρια.Οταν βλέπεις το ψωμί να "σπάει" ειναι ολα τα λεφτά..Έχω αρρώστια με τα πολυαγκιστρα γενικά..ειτε με ψαροδολια ειτε με ψωμί..Ψαρεύω και με άλλες τεχνικές αλλα ειναι η αδυναμία μου..ΥΓ Τα βραδια του Αυγούστου χτυπάνε χοντροί κεφαλοι..Δοκίμασε το..
 
Τρεις κέφαλοι και μία σάλπα μας ακολούθησαν σήμερα το μεσημέρι, μετά το μπάνιο... Με ψωμάκι στον αφρό...

Οι κέφαλοι όταν είναι από καθαρά νερά είναι φοβερά γευστικό ψάρι... Λίγο λαδολέμονο θέλουν και γλύφεις και το πιάτο!
 
Μάνο αυτά θα μπουν απόψε τηγάνι, έβγαλα και κάτι θαλασσινά (χτένια-κυδώνια) έφτιαξε κι ένα πιλάφακι η μάνα μου και θα τα πιούμε καλά απόψε...
Τάσο ο πατέρας μου το δουλεύει πολλά χρόνια το πολυάγκιστρο και έχει βγάλει καλά ψάρια... συμφωνώ μ αυτα που λες..
 
κέφαλοι
Πολύ νόστιμο αλλά παρεξηγημένο ψάρι..(σαν την σαλπα) .Και έμενα μου αρέσει πολύ και των τρώω σε όλες τις εκδοχές..Ψητός,κακαβιά,φουρνο,τηγανητος.Οπως όλα τα ψάρια καλό καθάρισμα να φύγει η μαύρη πέτσα..Εξαρτάτε όμως και σε τη νερά έχει ψαρευτει....
 
Ο καλύτερος κεφαλος για μένα είναι ο μεγάλος πελαγισιος που γυαλωνει το καταχειμωνο για να γεννήσει.Είναι ψάρια από ένα μέχρι δύο κιλά.Τότε αγοράζω από τη Στυλιδα όταν περνάω από κυνηγια. Κάνει σούπα απίθανη.Αλλά και ψητό δεν πάει πίσω.
 
Οπως όλα τα ψάρια καλό καθάρισμα να φύγει η μαύρη πέτσα..Εξαρτάτε όμως και σε τη νερά έχει ψαρευτει.
Σωστά Τασο, όλα τα ψάρια με μαύρη πέτσα στην κοιλιά αν δεν καθαριστουν αμέσως στη θάλασσα χάνουν από τη σωστή γεύση τους,ειδικα ο σαργος αν έχει φάει αχινο, η γοπα και η σαλπα χόρτα και ο κεφαλος λάσπη.
 
Back
Top