Πολυάγγιστρα

Για μένα το πιο γουστόζικο και απλό ψάρεμα του λαύρακιου είναι το αμόλυβο μονάγκιστρο με ζωντανό...

25αρα μιζινεζα, αγκιστρι ανοιχτο Νο 1 η 1/0 , λεπτοκορμο, οσο πιο πολυ γινεται, γοπακι ζωντανο απο την τρατα η και μαριδα, περασμα στο πλαι, απο την ουρα και να βγαινει στη μεση περιπου , δυο τσακιστες και φουντο...

Παλια οταν μπαινανε οι τρατες στη σκάλα, και ξεψαρίζανε από πίσω ακολουθούσανε σωροί...

Εδώ και 10(!) και πλέον χρόνια χαθήκανε....:(
Απλή κ παραδοσιακή λαβρακισια αρματωσια κ αυτη Γιάννη...
Την δουλευω, αλλά με νωπό δολωμα..

Αφου την ριξω, οχι μόνο δεν θα μαζέψω τα μποσικα αλλά θα ξετυλιξω κ θα ρίξω λίγη ακόμα πετονια μέσα στην θάλασσα....
Αν την έχω στην τσίτα το λαβράκι θα αρπάξει το δόλωμα κ με την κόντρα που θα βρει θα αφήσει το δολωμα(εκεί αναλαμβάνει η τυχη για το αν θα του καρφωθει το αγκιστρι στα χείλη)....
Στην περιπτωση που αρχικά αναφέρω το αγκιστρι το έχει καταπιει κ δεν ξέρει από που..του ήρθε, εκτός του ότι το ψάρι σιγουρευετε έτσι...

Είναι δυο Αιγυπτιοι τα καλοκαίρια κ ρίχνουν τέτοιες αρματωσιες για λαβράκια ενώ νεταρουν τα διχτυα τους, ο ένας μαζευει τα μποσικα κ τις δένει την πετονια από τα σίδερα του καικιου , κ ο άλλος μαζευει τα μποσικα κ αφήνει το καρουλι κάτω....
Δεν είναι λίγες οι φορες που μου λένε τράβηξε λαβράκι κ δεν πιαστηκε....
Όταν μου πουν ότι έπιασαν τους ρωτάω που είχε το αγκιστρι κ μου λένε στα χείλη στο πλαι.......
Καποια πραγματα μιλανε από μόνα τους....
Βέβαια αν πειναει κ είναι κ απονηρευτο θα το καταπιει κ επιτόπου.....αλλα.........

Εδώ το λιμανάκι δυστυχώς έχει γεμίσει νεκρές ποσειδωνιες, κάποτε έβλεπα ένα μεγάλο λαβρακι που γυρνοφερνε κοντά στα καΐκια, κάτω είχαν πεταξει μπαρμπουνακια τα οποία δεν ήταν για πώληση....
Ξαφνικά το βλέπω να αρπάζει ένα κ να τινάζει αριστερά-δεξια το κεφάλι του με σκοπό να διώξει τα φυκια που ήταν πανω του, και αμέσως φευγει ευθεία μπροστά ενώ εγώ έβλεπα στα δεξιά να εξέχει η ουρά του μπαρμπουνιου από τα χείλη του,ώσπου εξαφανίστηκε.......το κατάπιε...........
 
Απλή κ παραδοσιακή λαβρακισια αρματωσια κ αυτη Γιάννη...
Την δουλευω, αλλά με νωπό δολωμα..

Αφου την ριξω, οχι μόνο δεν θα μαζέψω τα μποσικα αλλά θα ξετυλιξω κ θα ρίξω λίγη ακόμα πετονια μέσα στην θάλασσα....
Αν την έχω στην τσίτα το λαβράκι θα αρπάξει το δόλωμα κ με την κόντρα που θα βρει θα αφήσει το δολωμα(εκεί αναλαμβάνει η τυχη για το αν θα του καρφωθει το αγκιστρι στα χείλη)....
Στην περιπτωση που αρχικά αναφέρω το αγκιστρι το έχει καταπιει κ δεν ξέρει από που..του ήρθε, εκτός του ότι το ψάρι σιγουρευετε έτσι...

Είναι δυο Αιγυπτιοι τα καλοκαίρια κ ρίχνουν τέτοιες αρματωσιες για λαβράκια ενώ νεταρουν τα διχτυα τους, ο ένας μαζευει τα μποσικα κ τις δένει την πετονια από τα σίδερα του καικιου , κ ο άλλος μαζευει τα μποσικα κ αφήνει το καρουλι κάτω....
Δεν είναι λίγες οι φορες που μου λένε τράβηξε λαβράκι κ δεν πιαστηκε....
Όταν μου πουν ότι έπιασαν τους ρωτάω που είχε το αγκιστρι κ μου λένε στα χείλη στο πλαι.......
Καποια πραγματα μιλανε από μόνα τους....
Βέβαια αν πειναει κ είναι κ απονηρευτο θα το καταπιει κ επιτόπου.....αλλα.........

Εδώ το λιμανάκι δυστυχώς έχει γεμίσει νεκρές ποσειδωνιες, κάποτε έβλεπα ένα μεγάλο λαβρακι που γυρνοφερνε κοντά στα καΐκια, κάτω είχαν πεταξει μπαρμπουνακια τα οποία δεν ήταν για πώληση....
Ξαφνικά το βλέπω να αρπάζει ένα κ να τινάζει αριστερά-δεξια το κεφάλι του με σκοπό να διώξει τα φυκια που ήταν πανω του, και αμέσως φευγει ευθεία μπροστά ενώ εγώ έβλεπα στα δεξιά να εξέχει η ουρά του μπαρμπουνιου από τα χείλη του,ώσπου εξαφανίστηκε.......το κατάπιε...........
...στα λιμάνια... άκου τι έκανα...ακριβώς όπως και εσύ, λάσκα μέσα πετονιά ... αλλά έβαζα ένα βοτσαλάκι μακρόστενο του γιαλού δυο-τρεις βόλτες γύρω από την πετονιά χάμω και αυτο παρατηρούσα....μια δόση τα χα βάψει και φωσφόριζε....sarcastic.

Υ.Γ1: ....μια φορά, τέλη Αυγούστου , βράδυ...πάνε χρόνια, 35αρα κόκκινη ενισχυμένη, αμόλυβο , φρέσκια νωπή παλαμίδα, φιλέτο, .... χτύπησε ένα πολύ μεγάλο, άμα σου λέω ... τα λάσκα που του δώσα, ο Θεός με φώτισε, κόντεψε να πάει στην άλλη μεριά του λιμανιού...με πήρανε και είδηση, φωνές, " ...ρε τι κάνεις ρε Καπετάνιε!!!, .....ρε λέβα του ρε Καπετάνιε!!! και τα συναφή...όταν ήρθε κοντά!!! βούβα... ....ευτυχώς όταν ένας Ψαρράς μάγκας...μόλις βγήκε δίπλα μου απ' το καικί ... στο ατάκα , έπεσε χάμω μπρούμυτα στο τσιμέντο και μου το απόχιασε....δε θα το κατάφερνα μόνος...Στον κ@λο , το είχε πάει το αγκίστρι...

Υ.Γ2:...κάνει θραύση η παλαμίδα ...μέχρι τσιπούρες μεγάλες έχω πάρει αρκετές... θα χάσεις βέβαια καμία δεκάρια αγκίστρια στα μουγκριά.sarcastic. ....αλλά αξίζει τον κόπο...;)
 
Last edited:
Μαυρα η καφέ αλεσμενα ιχθυαλευρα, η "κόκκοι" την ίδια ζημιά κάνουν.....
Και μόνο ένας θεός ξέρει τι πραγματικα περιεχουν μέσα....
Ασε την μυρωδιά φίλε, έχεις πλυθει κ ακόμα μυρίζουν τα χέρια σου...
Αυτά σκέφτεσαι την ώρα που ψαρεύεις και τρως παντόφλες κρουασάν με αλεύρι Κριμαίας, φοινικέλαιο Ταϊλάνδης και κακαομαζα Ουρουγουάης?
 
Λοιπόν...Μια χαρά δουλεύουν οι ψαροτροφες σε κόκκους,ρεγγαλευρα κ.τ.λ.Η διαφορά του μεγάλου Κέφαλου με της μπάφας των 2-3-4 κιλών είναι ότι η μπαφα θέλει αίμα και σάρκα στην ζύμη.Λιμανια που ψαρεύονται συστηματικά θέλουν ζύμες πέραν του συνηθισμένου για να δουλέψουν.Μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή οι μπαφες είναι φορτωμένες με αυγά σαν μπανάνες και είναι αργοκινητες και υποτονικές.Αμα πετάξεις απλά πράγματα στο νερό θα τα'ι'ζεις λιανωμα μέχρι να πιαστεί ο κωλος σου στο καρεκλακι! Άλλο παράδοση κ.τ.λ και άλλο το δόλωμα...
 
...στα λιμάνια... άκου τι έκανα...ακριβώς όπως και εσύ, λάσκα μέσα πετονιά ... αλλά έβαζα ένα βοτσαλάκι μακρόστενο του γιαλού δυο-τρεις βόλτες γύρω από την πετονιά χάμω και αυτο παρατηρούσα....μια δόση τα χα βάψει και φωσφόριζε....sarcastic.

Υ.Γ1: ....μια φορά, τέλη Αυγούστου , βράδυ...πάνε χρόνια, 35αρα κόκκινη ενισχυμένη, αμόλυβο , φρέσκια νωπή παλαμίδα, φιλέτο, .... χτύπησε ένα πολύ μεγάλο, άμα σου λέω ... τα λάσκα που του δώσα, ο Θεός με φώτισε, κόντεψε να πάει στην άλλη μεριά του λιμανιού...με πήρανε και είδηση, φωνές, " ...ρε τι κάνεις ρε Καπετάνιε!!!, .....ρε λέβα του ρε Καπετάνιε!!! και τα συναφή...όταν ήρθε κοντά!!! βούβα... ....ευτυχώς όταν ένας Ψαρράς μάγκας...μόλις βγήκε δίπλα μου απ' το καικί ... στο ατάκα , έπεσε χάμω μπρούμυτα στο τσιμέντο και μου το απόχιασε....δε θα το κατάφερνα μόνος...Στον κ@λο , το είχε πάει το αγκίστρι...

Υ.Γ2:...κάνει θραύση η παλαμίδα ...μέχρι τσιπούρες μεγάλες έχω πάρει αρκετές... θα χάσεις βέβαια καμία δεκάρια αγκίστρια στα μουγκριά.sarcastic. ....αλλά αξίζει τον κόπο...;)
Δεν έχω ψαρέψει ποτε με φιλέτο παλαμιδας,κάποιοι το δολωνουν στα πολυαγκιστρα για γοφαρια,κ έχω διαβάσει ότι στην Νίσυρο είναι το ν1 δολωμα για σαργους....
Αυτά σκέφτεσαι την ώρα που ψαρεύεις και τρως παντόφλες κρουασάν με αλεύρι Κριμαίας, φοινικέλαιο Ταϊλάνδης και κακαομαζα Ουρουγουάης?
Μια χαρά δουλεύουν οι ψαροτροφες σε κόκκους,ρεγγαλευρα κ.τ.λ.
Δεν το λέω για εμενα Αλέξη.....
Ναι μια χαρά δουλευουν κ είναι κ οικονομικές, αλλού είναι το θέμα....
 
Δεν το λέω για εμενα Αλέξη.....
Ναι μια χαρά δουλευουν κ είναι κ οικονομικές, αλλού είναι το θέμα....
Το θέμα Τάσο είναι μόνο στα ιχθυοτροφεία.
Ναι εκεί υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.Πεφτουν τόνοι ψαροτροφης,τα ψάρια στα κλουβιά δεν προλαβαίνουν να την καταναλώσουν με απότελεσμα να πατώνει και να δημιουργεί ένα βούρκο που καταστρέφει τον βυθό.Αυτα στα λέω γιατί τα έχω δεί με τα μάτια μου μέσα στο νερό.
 
Το θέμα Τάσο είναι μόνο στα ιχθυοτροφεία.
Ναι εκεί υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.Πεφτουν τόνοι ψαροτροφης,τα ψάρια στα κλουβιά δεν προλαβαίνουν να την καταναλώσουν με απότελεσμα να πατώνει και να δημιουργεί ένα βούρκο που καταστρέφει τον βυθό.Αυτα στα λέω γιατί τα έχω δεί με τα μάτια μου μέσα στο νερό.
To ξέρω, μου το έχει πει δυτης που κατεβαίνει κ μπαλωνει τα κλουβιά..
Αλλά μην νομίζεις πως οπουδήποτε αλλού κ να πεσει κάνει καλο, θα έχεις δει ψαροτροφακηδες με πολυαγκιστρα κ απίκο μεσα στα λιμάνια να καθονται στην σειρα,
μαλαγρωνουν συνέχεια κ σχεδον σε καθημερινή βάση, ολα αυτα που θα καταλήξουν?
Ο άλλος μου έλεγε πως δεν τον συμφέρει η χυμα κ αγοράζει σακί...

Κάποτε ψαρευαμε τσιπουρες κ λαβράκια με ψαροτροφες σε τόπο που χρησιμοποιούσαν μόνο αυτη,ναι περναμε ψάρια, γιατί κ τα ψάρια είχαν εθιστεί σε αυτή, αλλά με την παροδο του χρόνου όχι μόνο έκοψαν αλλά εξαφανιστηκε κ καθε είδος ζωής από εκεί, δεν μπορώ να το θεωρήσω τυχαιο......

Και ξαναλέω πως κάποτε δεν το πιστευα, κ νόμιζα πως όσοι το υποστηριζαν ήθελαν να προωθησουν άλλα δολώματα κλπ...

Όπως προειπα υπάρχουν φυσικά δολωματα κ ενα σωρό παραλλαγες ζυμαριων με αγνα υλικά που θα αποδώσουν άριστα, κ προπάντων χωρίς να επιβαρύνουν το θαλλασιο περιβάλλον....
 
Last edited:
....διαβάσει ότι στην Νίσυρο είναι το ν1 δολωμα για σαργους....
...θυμάσαι την σαργοψαριά του casting, που ανέβασα τελευταία?

...όλοι με παλαμίδα! ...Νο 1 μακρυκότσανο, φιλέτο χοντρό(πιο χοντρό από το μεγάλο σου δάκτυλο και βάλε!) κεντητά, κομμένο με φαλτσέτα , πατρονιαρισμένο με ελαστικόο νημα η εναλακτικα περασμενο στη βελονα δολωσης και πατρονιαρισμενο παλι...Νο 26-27 παραμμαλο 1 μετρο ...παραλια με ακατερωθεν δυο ακρωτηρια και ο καιρος κοντρα...νυχτα απο τις 3-4 εως τις 7 το πρωι!

Συρομενο μοναγκιστρο δυο καλαμια, οχι μακυνες βολες και σχετικα κοντα τα καλαμια το ενα με το αλλο...

Τα μικροψαρα και τα σαργουδια τρωνε τα δολωματα αλλα μαλαγρωνουνε συνεχεια, ....υπομονη 1-2 ωρες, και οταν ξεκινισουν οι μεγαλοι δεν σταματανε ...μεχρι να χασεις κανεναν!...και παλι αν εισαι τυχερος θα ξαναρθουν...καιρουδακι να εχει!!!

Υ.Γ: απο τον Οκτωβρη και μετα να κρυωσει καλα ... μισοκιλος σαργος και ναχει κατατιει το μασουρι ολο!
 
Εγώ τα ψάρευα με ζωντανή γαρίδα ,μετράς ως τα 20 ανάλογα το βάθος.....δεν έπιασα ποτέ...έτσι ψάρευαν στην Πάτρα‼️
...ειναι πολυ τεχνικο και αποδοτικοτατο αυτο το ψαρεμα! ειναι τρομερος μεζες του λαυρακα η ζωντανη γαριδα αλλα πρεπει να την κατεχεις την τεχνικη αυτη....καλα...λεπτα εργαλεια...δολωματα....απαιτιτικη ....αλλα σπορτιφ....
 
...ειναι πολυ τεχνικο και αποδοτικοτατο αυτο το ψαρεμα! ειναι τρομερος μεζες του λαυρακα η ζωντανη γαριδα αλλα πρεπει να την κατεχεις την τεχνικη αυτη....καλα...λεπτα εργαλεια...δολωματα....απαιτιτικη ....αλλα σπορτιφ....
Εκεί που έψαχνα με το φακό κ μια απόχη για τις γαρίδες(κυματοθραύστη)ένα άνοιγμα το πέρασα για βράχο κ χώθηκε το πόδι ολόκληρο μέσα στη θάλασσα ευτυχώς δεν το έσπασα ‼️όταν υπήρχε λαυράκι κοντά η γαρίδα έδινε σήμα ,τρέμουλο στο χέρι‼️
 
...θυμάσαι την σαργοψαριά του casting, που ανέβασα τελευταία?

...όλοι με παλαμίδα! ...Νο 1 μακρυκότσανο, φιλέτο χοντρό(πιο χοντρό από το μεγάλο σου δάκτυλο και βάλε!) κεντητά, κομμένο με φαλτσέτα , πατρονιαρισμένο με ελαστικόο νημα η εναλακτικα περασμενο στη βελονα δολωσης και πατρονιαρισμενο παλι...Νο 26-27 παραμμαλο 1 μετρο ...παραλια με ακατερωθεν δυο ακρωτηρια και ο καιρος κοντρα...νυχτα απο τις 3-4 εως τις 7 το πρωι!

Συρομενο μοναγκιστρο δυο καλαμια, οχι μακυνες βολες και σχετικα κοντα τα καλαμια το ενα με το αλλο...

Τα μικροψαρα και τα σαργουδια τρωνε τα δολωματα αλλα μαλαγρωνουνε συνεχεια, ....υπομονη 1-2 ωρες, και οταν ξεκινισουν οι μεγαλοι δεν σταματανε ...μεχρι να χασεις κανεναν!...και παλι αν εισαι τυχερος θα ξαναρθουν...καιρουδακι να εχει!!!

Υ.Γ: απο τον Οκτωβρη και μετα να κρυωσει καλα ... μισοκιλος σαργος και ναχει κατατιει το μασουρι ολο!
Ορίστε λοιπον, σαργοι με παλαμιδα, κ όταν λέω εγώ για φρισσα κ σαρδέλα με κοιτάνε με απορία...

Όσο για το τελευταίο που λες άκου κ αυτο,
παραγαδιαρης σήκωσε μπροστά μου σαργο του κιλου πιασμενο με χοντρό παραγαδι κ δολωμα μαριδα σε αγκιστρι ν8......
Το είχε μέσα στο στόμα, που να καταπιει κοτζάμ σίδερο........
Εγώ τα ψάρευα με ζωντανή γαρίδα ,μετράς ως τα 20 ανάλογα το βάθος.....δεν έπιασα ποτέ...έτσι ψάρευαν στην Πάτρα‼️
Ουτε κ εγω όσες φορες την δολωσα, μόνο περκες όταν πατωνε.....
...ειναι πολυ τεχνικο και αποδοτικοτατο αυτο το ψαρεμα! ειναι τρομερος μεζες του λαυρακα η ζωντανη γαριδα αλλα πρεπει να την κατεχεις την τεχνικη αυτη....καλα...λεπτα εργαλεια...δολωματα....απαιτιτικη ....αλλα σπορτιφ....
Οι Μεσολλογιτες στη λιμνοθάλασσα το έχουν σαν παραδοση, και μάλιστα την δολωνουν κ σε σαλαγκια για ψάρεμα πανω απο γαϊτα με μακριά κ φυσικά καλάμια σε αυτοσχέδιες βάσεις...
 
Επέλεγε καλής ποιοτητας μαλακες πετονιες για τα πολυαγκιστρα σου κ οχι σκληρές....

Αφου δέσεις το πρωτο αγκιστρι, μην κόψεις το ξεφτι που περισσευει, τα υπόλοιπα αγκιστρια σφίγγεις με τα χέρια τους κόμπους κ τους τερματίζεις στην παλετα του αγκιστριου, στο τέλος πιανεις το ξεφτι(του πρωτου αγκιστριου) με την πενσα κ την άκρη της πετονιας με το άλλο χέρι, κ τραβάς απαλά, ισα-ισα να μεταφερθεί η δυναμη σε όλους τους κομπους,μην βάλεις πολυ δυναμη γιατί θα σου κοπεί στην μέση,κ για τον ίδιο λόγο παντα σαλιωνουμε πριν σφιξουμε...

Επίσης μην εισαι υπερβολικός με τις σπείρες στον κομπο του αγκιστριου,όσο πιο λίγες βόλτες τοσο περισσοτερη η αντοχή σε αυτό το εργαλείο..
ευχαριστω φιλε για τη πληροφορια το δωλομα τη σαρδελα πως μου προτεινεις να το καταψυξω για να εχω επυτιχια?
 
Λοιπόν...Μια χαρά δουλεύουν οι ψαροτροφες σε κόκκους,ρεγγαλευρα κ.τ.λ.Η διαφορά του μεγάλου Κέφαλου με της μπάφας των 2-3-4 κιλών είναι ότι η μπαφα θέλει αίμα και σάρκα στην ζύμη.Λιμανια που ψαρεύονται συστηματικά θέλουν ζύμες πέραν του συνηθισμένου για να δουλέψουν.Μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή οι μπαφες είναι φορτωμένες με αυγά σαν μπανάνες και είναι αργοκινητες και υποτονικές.Αμα πετάξεις απλά πράγματα στο νερό θα τα'ι'ζεις λιανωμα μέχρι να πιαστεί ο κωλος σου στο καρεκλακι! Άλλο παράδοση κ.τ.λ και άλλο το δόλωμα...
δηλαδη φιλε υπαρχει περιπτωση να μην χτυπανε αυτο το καιρο σε ψαροδολια και να θελουν ειδικευμενα πραγματα?
 
ευχαριστω φιλε για τη πληροφορια το δωλομα τη σαρδελα πως μου προτεινεις να το καταψυξω για να εχω επυτιχια?
Αν έχεις την δυνατότητα να την ψαρεψεις φρεσκια όπως την παρεις είναι ότι καλυτερο...
Αλλά κ η κατεψυγμένη θα δουλευει μια χαρά...

Ο καθένας κάνει τα δικά του, άλλος τις καταψυχει σε σακουλες, άλλος τις χωρίζει σε δόσεις ανάλογα ποσα δολώματα θα χρησιμοποιήσει,κλπ...

Εγώ τις βάζω σε ένα μεγάλο ταπερ σταυρωτά κ σε κάθε στρώση ρίχνω ημιχονδρο η ψιλο αλάτι χωρίς να το παρακανω, μόλις γεμίσει μέχρι πανω το κλείνω κ μπαίνει καταψυξη, ότι περισσεψει από το ψάρεμα, στραγγιζω τα ζουμιά κ πάλι καταψυξη.....
Αν ψαρευεις με ήλιο κ ιδιαίτερα τα καλοκαίρια να τις προφυλασεις γιατί είναι ευαισθητες κ τις κάνει αλοιφή...
 
Αν έχεις την δυνατότητα να την ψαρεψεις φρεσκια όπως την παρεις είναι ότι καλυτερο...
Αλλά κ η κατεψυγμένη θα δουλευει μια χαρά...

Ο καθένας κάνει τα δικά του, άλλος τις καταψυχει σε σακουλες, άλλος τις χωρίζει σε δόσεις ανάλογα ποσα δολώματα θα χρησιμοποιήσει,κλπ...

Εγώ τις βάζω σε ένα μεγάλο ταπερ σταυρωτά κ σε κάθε στρώση ρίχνω ημιχονδρο η ψιλο αλάτι χωρίς να το παρακανω, μόλις γεμίσει μέχρι πανω το κλείνω κ μπαίνει καταψυξη, ότι περισσεψει από το ψάρεμα, στραγγιζω τα ζουμιά κ πάλι καταψυξη.....
Αν ψαρευεις με ήλιο κ ιδιαίτερα τα καλοκαίρια να τις προφυλασεις γιατί είναι ευαισθητες κ τις κάνει αλοιφή...
ευχαριστω φιλε πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου
 
@tasos hunter φιλε κοιταξα τα αγκιστρια μου και τα βλεπω και εχουν λιγο γαμψη μυτη και ειναι στραβα (παπαγαλε)μιπως αντιμετωπισω προβλιμα και δεν αγκιστρονοντε καλα τα ψαρια και αν εσυ πιστευεις οτι πρεπει να ψαξω κατι καλυτερο?
φιλε συμπαθαμε αν σε κουρασα αλλα δε ξερω πολλα και ενδιαφερωμε
 
δηλαδη φιλε υπαρχει περιπτωση να μην χτυπανε αυτο το καιρο σε ψαροδολια και να θελουν ειδικευμενα πραγματα?
Συνάδελφε υπάρχουν μέρη που ρίχνεις σαρδέλα και κάνουν πάρτυ από κάτω...
Υπάρχουν μέρη που πετάς τις κάλτσες σου και βγάζεις λαυράκια, υπάρχουν όμως και μέρη που ότι και να τους πετάξεις το έχουν δεί.Στα μέρη που ψαρεύω εγώ άμα πετάξεις σαρδέλα φρέσκια θα στην πετάξουν πίσω.Θελει ζωντανό και βία 0,28 αόρατη.Η χρυσή τομή είναι δοκιμές δοκιμές δοκιμές συμπεράσματα στο τέλος.Το ψάρεμα θέλει υπομονή και το κυνήγι πείσμα.
 
Back
Top