Ποιο όπλο να αγοράσω;

πιο από τα παρακάτω όπλα;

  • Benelli super vinci

    Votes: 28 37,8%
  • Fabarm l4s

    Votes: 37 50,0%
  • Baikal mp155

    Votes: 13 17,6%

  • Total voters
    74
  • Poll closed .
Α μπράβο. Καλά το θυμόμουν. Κάπου στο manual το διάβασα και εγώ.

Θέλετε νούμερα ;;;

Ένα 9άρι σκάγι με αρχική στα 400m/s έχει ενέργεια στο 1m περίπου 4 joule.

Τα 28gr περιέχουν 500 περίπου σκάγια, άρα ενέργεια 2000 joule δηλαδή 200 kg(f)m.

Τα 24gr περιέχουν 450 περίπου σκάγια, άρα ενέργεια 1800 joule δηλαδή 180 kg(f)m.

Για τους by the manual τύπους. :)
Το manual της Μ2 γράφει.
View attachment 48235
Άρα "by the book" η Μ2 δεν μπορεί να λειτουργήσει στα 28 ούτε στα 24 γραμμάρια με 400m/s αρχική.
Αυτό λέει η Benelli !!!

Όμως τα 24gr τα έριχνε νερό και "άστρωτη" η δική μου.

Γι αυτό έγραψα, μην πολυπιστεύεται τα manual σε τέτοια θέματα.
Βάζουν υψηλότερες τιμές για να μην έχουν επιστροφές όπλων.

.very funny.
.yelling.
Μακάρι να τα ρίχνει όλα και η δική μου. Σίγουρα αν τα φορτώσω λίγο παραπάνω με πυρίτιδα θα τα ρίχνει και τα 24αρια απροβλημάτιστα. Αλλά λίγο που είναι καινούρια και ατουφέκιστη, λίγο που ειναι super magnum με μεγαλύτερη διαδρομή το κλείστρο, λίγο που έχει και δεύτερο επανατατικό ελατήριο για τις πιο βαριές γομώσεις για να μην τερματίζει τέρμα πίσω το κλείστρο και προκαλέσει ζημιά όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι και αν τα ρίχνει θα τα ρίχνει πολύ οριακά κάνοντας και εμπλοκές.
 
Βαγγέλη το αναφέρει και στο manual της ότι η super vinci χρειάζεται πιο πολύ ενέργεια στο κλείστρο για να κάνει πλήρη κύκλο.

In-depth ballistic laboratory experiments, and specific
practical tests confirm that for correct firearm function,
the kinetic energy minimum value developed by a 12-
gauge cartridge is 200 kgm for Vinci Cordoba and Vinci
SuperSport models, 230 kgm for other Vinci models and
240 kgm for SuperVinci model - value measured by
manometric barrel at 1 m from the muzzle.


Αν δεν κάνω λάθος το αναφέρει και αυτό στο manual ότι χρειάζεται 150 περίπου φυσίγγια μέχρι να στρώσει ο μηχανισμός της αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Έχω διαβάσει και έχω δει τόσα πολλά video για την vinci που πλέον δεν θυμάμαι που το διάβασα. Κάπου το είχα διαβάσει και νομίζω απευθείας πηγή από την Benelli.
με ενα καλο 28 δεν θα εχεις προβλημα δεν λεμε 24
 
Κοίτα να χαρείς τη τουφεκαρα και μη κολάς με το 24 γρ .Ωραία και αν δε το καλοριχνει τι έγινε έχεις αποφασίσει να κυνηγάς με αυτό ? Δε νομίζω γιατί αν είναι να κυνηγάς με 24 και 28 κακώς πήρες όπλο super magnum .Επομένως μην προβληματίζεται άδικα.
 
Μακάρι να τα ρίχνει όλα και η δική μου.
3 λόγοι για εμένα υπάρχουν για να αγοράσει κάποιος όπλο benelli super magnum.

1. Για να χρησιμοποιεί τακτικά φυσίγγια super magnum
2. Για να περιμένει να καταστούν υποχρεωτικά τα ατσάλινα
3. Για να ρίχνει ρελιαστά απλά magnum χωρίς πρόβλημα.

Δεν είναι όπλο για να ρίχνεις 24άρια αυτό.
Εγώ δίνω ένα 70% να τα ρίχνει πάντως.
 
Κοίτα να χαρείς τη τουφεκαρα και μη κολάς με το 24 γρ .Ωραία και αν δε το καλοριχνει τι έγινε έχεις αποφασίσει να κυνηγάς με αυτό ? Δε νομίζω γιατί αν είναι να κυνηγάς με 24 και 28 κακώς πήρες όπλο super magnum .Επομένως μην προβληματίζεται άδικα.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Προφανώς το όπλο αυτό το προορίζω για φυσίγγια 36 και πάνω, μονόβολα και δράμια. Δηλαδή όπως ξαναείπα θα το χρησιμοποιώ ελάχιστα αφού κυνηγώ κυρίως με δίκαννο. Το ήξερα εξαρχής ότι μπορεί να έχω θέμα με τα λίγα γραμμάρια αλλα δεν το προορίζω για αυτό και δεν με πειράζει αν δεν τα ρίχνει κιόλας. Αλλά σαν ιδιογομωτής πλέον ακόμη και στα λίγα γραμμάρια για σκοπευτήριο αν χρειαστεί θα την βρω την άκρη. Τώρα ο λόγος που το πείρα super magnum το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Η super vinci έχει διορθώσει κάποιες ατέλειες της απλής vinci. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που πάρθηκε η super Vinci με super magnum θαλάμη.
 
Το να δοκιμάζεις ένα σούπερ μαγκνουμ οπλο με 24αρια ειναι σα να προσπαθείς να οργώσεις τον κήπο του σπιτιού σου με το τρακτερ που πήρες για τα 500 στρέμματα που καλλιεργεις... Παίζει κ να μην κανει...
 
Παιδιά νομίζω, λέω προσωπική γνώμη γι αυτό λέω νομίζω, ότι: Όταν αγοράζεις ένα όπλο μεταχειρισμένο ή καινούργιο, βάζεις κάποια κριτήρια. Εγώ βάζω πάντα πρώτα την ομορφιά η οποία βέβαια πάει με την δυνατότητα και την πρόθεση του πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις, και έπειτα το πόσο εύκολα το καθαρίζεις, μετά όλα τα άλλα, και εάν δεν ρίχνει παράδειγμα τα 24 γρ. τι με αυτό? θα ρίχνει με 28 γρ. φτάνει να το ευχαριστιέται, έπειτα όλα τα όπλα σκοτώνουν!. Εγώ με την Α 400 Explor, έχω ρίξει για πλάκα 20 gr, και δεν έκανε καμία εμπλοκή και σκεφτείτε ότι είναι όπλο σούπερ μάγκνουμ, όμως εγώ ρίχνω από 28 γρ και επάνω! Τώρα σε λίγες ημέρες (περιμένω το χαρτί της αστυνομίας) ώστε να πάρω ένα όπλο το οποίο κάτ’ εμένα είναι ένα στολίδι (Benelli Raffaello Powerbore Deluxe) το οποίο ούτε σούπερ μάγκνουμ είναι, ούτε έχω σκεφθεί ποτέ εάν θα ρίχνει τα λίγα ή τα πολλά γραμ, θα βρώ τι με βολεύει (μάρκα, γραμ, νούμερο φυσιγγίου) και όλα ωραία! Γι αυτό ευχαριστηθείτε τα όπλα σας και εάν τα βαρεθείτε, πάρτε κάτι άλλο!
 
Back
Top