Περιστεροειδή

Η FRANCHI μου έστειλε ενα mail με συνταγές από τις οποίες ξεχώρισα αυτή για τα σιδερένια πουλιά (λέμε τώρα), εγώ δεν τα κυνηγώ μιας και δεν μου αρέσουν, ίσως με αυτή συνταγή φτιάξουν τα πράγματα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΗ - ΡΑΔΙΚΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΜΗΛΟ - ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


MENU-Capodanno-2023_EN-5.jpg
ακολουθεί googloμεταφραση με δικές μου πινελιές

FRANCHI
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΞΥΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΙΚΟΡΙ, ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΥ
* ΔΥΣΚΟΛΙΑ Μεσαία (7) ΧΡΟΝΟΣ 60'
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
G 570 ξύλινο περιστέρι ή σιδερένιο ότι έχετε
G 130 μήλα (κοκκινα)
G 95 μείγμα κόκκινων φρούτων (βαλτε ρόδι)
G 175 σπαράγγι (ραδικι??)
G 130 φύλλα σπαράγγι (ραδίκι??)
G 30 γαύροι (πάνε καλα?)
G 15 λεμόνι (για προστασια)
G 80 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οχι βαλβολινες)
G 5 δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, σκόρδο (οτι εχετε πρόχειρο)
G 25 φουντούκι ζουμί
Αλάτι για γεύση Πιπέρι για γεύση


• Πλένουμε τα κόκκινα φρούτα και τα ανακατεύουμε κρύα με ένα μπλέντερ και μετά φιλτράρουμε φλούδες και σπόρους, εάν υπάρχουν. • Για τη σάλτσα φουντουκιού, προσθέστε δύο μέρη από το χυμό μαγειρέματος με ένα μέρος της πάστας φουντουκιού και ανακατέψτε καλά. • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γαλάκτωμα γαύρου ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι γαύρο, λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. πάγος. Σιγοβράζουμε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό για 1', τα κρυώνουμε γρήγορα σε νερό και πάγο και μετά τα ανακατεύουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. • Πάρτε ολόκληρο το περιστέρι και αλατοπιπερώστε το ελαφρά και στο πλάι του κουφώματος. Σε ένα τηγάνι με λάδι το ψήνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά στο πλάι του στήθους μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα. Αφαιρέστε τα πλαϊνά για να διευκολύνετε το μαγείρεμα των ποδιών. Τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο στους 200 °C (392 °F) για 2'. • Ρίχνουμε τη σάλτσα από φύλλα σπαραγγιού κικόρια σε ένα επίπεδο πιάτο τυχαία χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια κικόρια με το γαλάκτωμα γαύρου και τα τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Κόβουμε το μήλο σε σπιρτόξυλα και το αλατοπιπερώνουμε και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και μετά τα τακτοποιούμε στο πιάτο. Σχεδιάστε το στήθος και τα πόδια του περιστεριού και τοποθετήστε τα στο πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το σύνολο με τη σάλτσα φουντουκιού.
 
Η FRANCHI μου έστειλε ενα mail με συνταγές από τις οποίες ξεχώρισα αυτή για τα σιδερένια πουλιά (λέμε τώρα), εγώ δεν τα κυνηγώ μιας και δεν μου αρέσουν, ίσως με αυτή συνταγή φτιάξουν τα πράγματα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΗ - ΡΑΔΙΚΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΜΗΛΟ - ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


View attachment 63977
ακολουθεί googloμεταφραση με δικές μου πινελιές

FRANCHI
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΞΥΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΙΚΟΡΙ, ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΥ
* ΔΥΣΚΟΛΙΑ Μεσαία (7) ΧΡΟΝΟΣ 60'
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
G 570 ξύλινο περιστέρι ή σιδερένιο ότι έχετε
G 130 μήλα (κοκκινα)
G 95 μείγμα κόκκινων φρούτων (βαλτε ρόδι)
G 175 σπαράγγι (ραδικι??)
G 130 φύλλα σπαράγγι (ραδίκι??)
G 30 γαύροι (πάνε καλα?)
G 15 λεμόνι (για προστασια)
G 80 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οχι βαλβολινες)
G 5 δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, σκόρδο (οτι εχετε πρόχειρο)
G 25 φουντούκι ζουμί
Αλάτι για γεύση Πιπέρι για γεύση


• Πλένουμε τα κόκκινα φρούτα και τα ανακατεύουμε κρύα με ένα μπλέντερ και μετά φιλτράρουμε φλούδες και σπόρους, εάν υπάρχουν. • Για τη σάλτσα φουντουκιού, προσθέστε δύο μέρη από το χυμό μαγειρέματος με ένα μέρος της πάστας φουντουκιού και ανακατέψτε καλά. • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γαλάκτωμα γαύρου ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι γαύρο, λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. πάγος. Σιγοβράζουμε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό για 1', τα κρυώνουμε γρήγορα σε νερό και πάγο και μετά τα ανακατεύουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. • Πάρτε ολόκληρο το περιστέρι και αλατοπιπερώστε το ελαφρά και στο πλάι του κουφώματος. Σε ένα τηγάνι με λάδι το ψήνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά στο πλάι του στήθους μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα. Αφαιρέστε τα πλαϊνά για να διευκολύνετε το μαγείρεμα των ποδιών. Τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο στους 200 °C (392 °F) για 2'. • Ρίχνουμε τη σάλτσα από φύλλα σπαραγγιού κικόρια σε ένα επίπεδο πιάτο τυχαία χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια κικόρια με το γαλάκτωμα γαύρου και τα τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Κόβουμε το μήλο σε σπιρτόξυλα και το αλατοπιπερώνουμε και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και μετά τα τακτοποιούμε στο πιάτο. Σχεδιάστε το στήθος και τα πόδια του περιστεριού και τοποθετήστε τα στο πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το σύνολο με τη σάλτσα φουντουκιού.
Σαν να την χεσανε σκυλοι ειναι στο ματι.sarcastic..my man.
 
Η FRANCHI μου έστειλε ενα mail με συνταγές από τις οποίες ξεχώρισα αυτή για τα σιδερένια πουλιά (λέμε τώρα), εγώ δεν τα κυνηγώ μιας και δεν μου αρέσουν, ίσως με αυτή συνταγή φτιάξουν τα πράγματα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΗ - ΡΑΔΙΚΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΜΗΛΟ - ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


View attachment 63977
ακολουθεί googloμεταφραση με δικές μου πινελιές

FRANCHI
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΞΥΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΙΚΟΡΙ, ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΥ
* ΔΥΣΚΟΛΙΑ Μεσαία (7) ΧΡΟΝΟΣ 60'
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
G 570 ξύλινο περιστέρι ή σιδερένιο ότι έχετε
G 130 μήλα (κοκκινα)
G 95 μείγμα κόκκινων φρούτων (βαλτε ρόδι)
G 175 σπαράγγι (ραδικι??)
G 130 φύλλα σπαράγγι (ραδίκι??)
G 30 γαύροι (πάνε καλα?)
G 15 λεμόνι (για προστασια)
G 80 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οχι βαλβολινες)
G 5 δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, σκόρδο (οτι εχετε πρόχειρο)
G 25 φουντούκι ζουμί
Αλάτι για γεύση Πιπέρι για γεύση


• Πλένουμε τα κόκκινα φρούτα και τα ανακατεύουμε κρύα με ένα μπλέντερ και μετά φιλτράρουμε φλούδες και σπόρους, εάν υπάρχουν. • Για τη σάλτσα φουντουκιού, προσθέστε δύο μέρη από το χυμό μαγειρέματος με ένα μέρος της πάστας φουντουκιού και ανακατέψτε καλά. • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γαλάκτωμα γαύρου ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι γαύρο, λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. πάγος. Σιγοβράζουμε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό για 1', τα κρυώνουμε γρήγορα σε νερό και πάγο και μετά τα ανακατεύουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. • Πάρτε ολόκληρο το περιστέρι και αλατοπιπερώστε το ελαφρά και στο πλάι του κουφώματος. Σε ένα τηγάνι με λάδι το ψήνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά στο πλάι του στήθους μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα. Αφαιρέστε τα πλαϊνά για να διευκολύνετε το μαγείρεμα των ποδιών. Τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο στους 200 °C (392 °F) για 2'. • Ρίχνουμε τη σάλτσα από φύλλα σπαραγγιού κικόρια σε ένα επίπεδο πιάτο τυχαία χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια κικόρια με το γαλάκτωμα γαύρου και τα τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Κόβουμε το μήλο σε σπιρτόξυλα και το αλατοπιπερώνουμε και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και μετά τα τακτοποιούμε στο πιάτο. Σχεδιάστε το στήθος και τα πόδια του περιστεριού και τοποθετήστε τα στο πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το σύνολο με τη σάλτσα φουντουκιού.
να ρωτησουμε την franchi αυτη την συνταγη εψαχνε καιρο να την βρει....? αυτη η σαλτσα φουντουκιου παντως με ξεπερναει γευστικα!!!
 
Η FRANCHI μου έστειλε ενα mail με συνταγές από τις οποίες ξεχώρισα αυτή για τα σιδερένια πουλιά (λέμε τώρα), εγώ δεν τα κυνηγώ μιας και δεν μου αρέσουν, ίσως με αυτή συνταγή φτιάξουν τα πράγματα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΗ - ΡΑΔΙΚΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΜΗΛΟ - ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


View attachment 63977
ακολουθεί googloμεταφραση με δικές μου πινελιές

FRANCHI
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΞΥΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΙΚΟΡΙ, ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΥ
* ΔΥΣΚΟΛΙΑ Μεσαία (7) ΧΡΟΝΟΣ 60'
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
G 570 ξύλινο περιστέρι ή σιδερένιο ότι έχετε
G 130 μήλα (κοκκινα)
G 95 μείγμα κόκκινων φρούτων (βαλτε ρόδι)
G 175 σπαράγγι (ραδικι??)
G 130 φύλλα σπαράγγι (ραδίκι??)
G 30 γαύροι (πάνε καλα?)
G 15 λεμόνι (για προστασια)
G 80 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οχι βαλβολινες)
G 5 δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, σκόρδο (οτι εχετε πρόχειρο)
G 25 φουντούκι ζουμί
Αλάτι για γεύση Πιπέρι για γεύση


• Πλένουμε τα κόκκινα φρούτα και τα ανακατεύουμε κρύα με ένα μπλέντερ και μετά φιλτράρουμε φλούδες και σπόρους, εάν υπάρχουν. • Για τη σάλτσα φουντουκιού, προσθέστε δύο μέρη από το χυμό μαγειρέματος με ένα μέρος της πάστας φουντουκιού και ανακατέψτε καλά. • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γαλάκτωμα γαύρου ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι γαύρο, λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. πάγος. Σιγοβράζουμε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό για 1', τα κρυώνουμε γρήγορα σε νερό και πάγο και μετά τα ανακατεύουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. • Πάρτε ολόκληρο το περιστέρι και αλατοπιπερώστε το ελαφρά και στο πλάι του κουφώματος. Σε ένα τηγάνι με λάδι το ψήνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά στο πλάι του στήθους μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα. Αφαιρέστε τα πλαϊνά για να διευκολύνετε το μαγείρεμα των ποδιών. Τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο στους 200 °C (392 °F) για 2'. • Ρίχνουμε τη σάλτσα από φύλλα σπαραγγιού κικόρια σε ένα επίπεδο πιάτο τυχαία χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια κικόρια με το γαλάκτωμα γαύρου και τα τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Κόβουμε το μήλο σε σπιρτόξυλα και το αλατοπιπερώνουμε και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και μετά τα τακτοποιούμε στο πιάτο. Σχεδιάστε το στήθος και τα πόδια του περιστεριού και τοποθετήστε τα στο πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το σύνολο με τη σάλτσα φουντουκιού.
Πέρα από τη σάλτσα φουντουκιού που δε μου ακούγεται ελκυστική ως συνοδεία κυνηγιού,φοβάμαι ότι για να εφαρμόσει κάποιος αυτή τη συνταγή,θα πρέπει να είναι επαγγελματίας σεφ:πολύ μπελαλίδικη φαίνεται...😟
 
απλα ο τυπος κανει ενα περιστερι σοτέ το οποιο για να ψηθει και απο μεσα το τελειονει στο φουρνο..
δεν ειναι τυποτα απλα ολοη η τεχνικη ειναι στις σαλτσες και στις εντάσεις που μπορει να δωσει η διαφορα απο το κρεας το γαυρο και τα φρουτα..
μπορει να περνεις μια μπουκια και να σκανε γευσεις στον ουρανισκο που να λεεες δεν γυνετε..
μπορει να τρως μια μπουκια βεβεα και να λες αχ κοκινιστό και που εισαι........
 
Back
Top