Πασχαλινό τραπέζι ( αρνί-κατσίκι-κοκορέτσι-κοντοσούβλι -μεζεκλίκια-συνταγές κτλ )

Αρνι μεγαλο σε ηλικια φιλε κομμενο σε μερίδες μαζι με πατατες κ με μπαχαρικά κ φυλλο δαφνης τυλιγμενο ανα μεριδα σε αλουμινοχαρτο κ ψημενο σε παραδοσιακό ξυλοφουρνο κλειστο με πηλο για τουλαχιστον 5 ωρες.
Υπάρχει κ η αλλη του εκδοχή πιυ το κάνεις σε φυλλα τερατσιας χαρουπιας δηλαδη.
Λιωνει στο στομα....παει μαζί του η μπυρα παγωμένη τσακρι κ ειναι τρομερο για παρεα αφου ψηνετε οσο διασκεδαζεις.

αγοράστηκε αμνός καραμάνικος 12,600 χωρίς συκωταριά
επιπλέον 5 συκωταριές για μαγειρίτσα τυλιχτά με μπόλια και τηγανητή Μ.Σάββατο μεσημέρι όπως λέει το έθιμο απ το χωριό ;)
μπήκαν κατάψυξη και βγαίνουν Μ.Παρασκευή βράδυ :)

Φετος ειπαμε να αλλαξουμε το μενου και επιλεξαμε αρνακι γυρω στα 10 κιλα ντοπιο απο το χωριο μου το οποιο θα ψηθει παιδακια :D:D .bbq.
Για το Μ Σαββατο εχουμε παραγγειλει στον Χασαπη για πρωτο πιατο
ποδαρακια-2 πατσουλες-3 κεφαλακια κατσικισια που θα γινουν πατσαδακι για μαλακοσια στο στομαχι .sarcastic..sarcastic. που λενε και στο χωριο μου .sarcastic..sarcastic.λογω πολυμηνης νηστειας που εχουμε τηρησει κατα γραμμα .pop..pop..yelling..very funny..very funny.
και μετα για δευτερο πιατο
θα ακολουθησει χοιρινη τηγανια με πιτουλες τζατζικακι πατατουλες κτλ.....:D:D

Ένα 12άρι κατσίκι είναι ήδη κρατημένο και μας περιμένει....
Φέτος λέμε να μην βάλουμε κοκορέτσι γιατί τρώμε αυτό και μένει το κατσίκι..sarcastic.
Καλησπερα! Ακριβως τα ιδια παθαινουμε και εμεις! σχεδον ολο το κοκορετσι τρωγετε στη σουβλα πριν προλαβει να κατεβει, πινουμε και και τις μπυρες μας και μενει το αρνι! Εμεις παντως καθε Πασχα κανουμε ενα με δυο (αναλογα τα ατομα) σουβλιστα αρνια δικιας μας εκτροφης και ενα κοκορετσι!

αγοράστηκε αμνός καραμάνικος 12,600 χωρίς συκωταριά
επιπλέον 5 συκωταριές για μαγειρίτσα τυλιχτά με μπόλια και τηγανητή Μ.Σάββατο μεσημέρι όπως λέει το έθιμο απ το χωριό ;)
μπήκαν κατάψυξη και βγαίνουν Μ.Παρασκευή βράδυ :)
Τι είναι ο καραμανικος αμνός ρε φιλε;;;

Αρνακι θηλυ 12 κιλα, κεφαλακι και λαιμος βραστα για μετα την Ανασταση, 1 χερακι στον φουρνο με πατατουλες απο την σεφ Αθηνα, το υπολοιπο
παιδακια στα καρβουνα απο εμενα. Επιπλεον μπιφτεκια μοσχου απο τα χερια μου, ψαρονεφρι με ψητη ντοματα και χοιρινες κοντρα - να τρωει η μανα
και του παιδιου να μην δινει. Καλα να ειμαστε!!!

Έχω πρώτο ξάδερφο κρεοπώλη στις Σάπες με δικά του ζώα (μοσχάρια ελευθέρας βοσκής) και τα υπόλοιπο τα σφάζει από ιδιώτες. Παραγγείλαμε κατσικάκι γάλακτος Σαμοθρακίτικο με έξτρα συκωταριές και αντεριές για την μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση. Το τραπέζι θα γίνει στο πατρικό μου με την αδερφή μου, τον γαμπρό μου και τα τρία ανίψια μου από Θεσσαλονίκη...
Την δεύτερη ημέρα ο αγώνας θα παιχτεί στο σπίτι των πεθερικών μου με ντόπιο αρνάκι, τζιγεροσαρμάδες και κεφτεδάκια...

Φετος ειναι απο τις λιγες φορες που δεν ειναι οι γονεις μου στο τεαπεζι , αφου προσφατος ο πατερας μου χειρουργηθηκε κσι δεν εχει ακομη αναρωσει . Θα ειναι ο μπατζανακης μου με την οικογενεια του ,η κουμπαρα μου με τα παιδια της και ισως ο αδερφος μου με την οικογενεια γιατι κι αυτος εχει προβληματα υγειας με τα πεθερικα του. Θα μπει αρνακι στην σουβλα , κλασικα κοκορετσι και μια σουβλα κοντοσουβλι.
Ολα απ' τα χερακια μου ,εκτος το καθαρισμα των εντερων που αναλαμβανει παντα το (ετερον ημισυ), και φυσικα την μαγειριτσα !!
Ευχομαι σε ολους καλη ανασταση με ηγεια και αγαπη !!

Αυτο...........
toumvas2-1.jpg
.sarcastic.

Back