Πασχαλινό τραπέζι ( αρνί-κατσίκι-κοκορέτσι-κοντοσούβλι -μεζεκλίκια-συνταγές κτλ )Όνομα
Theodoros
ΑΑΑΑΑ οι μεταλικες σουβλες απαγορευονται......οι ξυλινες οχι φισικα...;)
Νίκο εγώ είδα μέσο viper εδώ στο χωριό μου όλοι είχαν σούβλα τώρα σε σας τι να πω δεν νομίζω πάντως να απαγορεύτηκε η σουβλα
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Για πάρα πολλά χρόνια το Πάσχα ,το έψηνα σε σούβλα απο κυπαρίσσι .Η ππρώτη έσπασε μερα Πάσχα με το αρνί πάνω,αλλά ηταν κοντα στον λαιμό ,οπότε και δεν μας χάλασε το ψήσιμο.
Μετά ανακάλυψα ένα άλλο κυπαρίσσι που ειχε μισοξεραθεί ,μια ώρα δρόμο απο το σπίτι μέσα σε μονοπάτι με πυκνή βλάστηση .Το έκοψα το κουβάλησα στην πλάτη και έφτιαξα την δεύτερη.
Μου άρεσε πάρα πολύ να το ψήνω κατ και με την ξύλινη άλλη αίσθηση. Τωρα τα τελευταία 4 χρόνια με την ψησταριά που έφτιαξα στην αυλή το ψήνω εκει.Μου τη σπάει να ακούω τον θόρυβο μοτερ ,να βλέπω καλώδια και κλπ. Το θέμα είναι οτι και η δεύτερη έσπασε μπροστά και ειναι μικρή για να την χρησιμοποιήσω .Διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να ασχολούμαι με μοτέρ και σίδερα.
Ασε που οσο γυρνάς ψήνεσαι κι εσυ και αναζητάς δροσιά σε παγωμένες μπύρες.

Το συγκεκριμένο ειχε αγοραστεί χωρίς κεφάλι .Αν θυμάστε υπήρχε απόφαση που πανω απο 12 κιλα νομίζω τα έδιναν χωρίς κεφάλι.
Αυτα που εψηνα συνήθως και οταν ειμαστε ολοι μαζί ,ήταν όλα πάνω από 14 εως 16.
Τωρα ψαχνω τα νεκροταφεία μηπως δω κανα ξερο κυπαρίσσι .... .sarcastic.


1587377140144.png
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Αν βρεις κέδρο δεν υπάρχει δεύτερη Δημητρη
Το ξέρω Νίκο ,αλλά με τα κέδρα υπάρχει ενα θέμα λόγω απαγόρευσης.Αν σε παρει είδηση κάποιο ματι πονηρό να κόβεις κέδρο , μπορει να μην προλάβεις να τον πας στο σπίτι
 
Top