Ομοιώματα και φυσητοί κράχτες

Δεν απαγορευονται μονο οι φιντες και οι κραχτες.Στην Ελλαδα ουσιαστικα απαγορευεται γενικα το κυνηγι των υδροβιων.Για να εχεις κυνηγι υδροβιων πρεπει να εχεις υδροβιοτοπους ανοιχτους που να επιτρεπετε το κυνηγι.Στην Ελλαδα ειναι ολοι απαγορευμενοι.Και ολοι οι κυνηγοι υδροβιων ειναι υποχρεωτικα στιβαγμενοι ο ενας πανω στον αλλον σε μια σπιθαμη γης στο Δ του Εβρου μια και τα 3/4 αυτου ειναι απαγορευμενα!!!ΠΟΥ και ΠΟΙΟΣ θα ριξει πρωτα τις φιντες?????Εαν ο καιρος εξελιχθει "φυσιολογικα" χωρις πλημμυρες και θεομηνιες τα μερη που κραταν νερο στο ελευθερο ειναι μετριμενα.Και σιγουρα δεν επαρκουν αν εχει κοσμο.Οποτε ο κοσμος που "περισευει" θα πιασει το περασμα γυρω απο τα νερα και δεν θα αφηνει τιποτα να μπει και να "πιασει" στις φιντες.Εαν σε ολα αυτα προσθεσεις και το γεγονος οτι ο "στιβαγμενος" αναγκαστικε(αφου δεν υπαρχουν πλησιον του ελευθεροι υδροβιοτοποι) να κανει 1000 χλμ ας μου πει καποιος ποσο υπομονη μπορει να κανει και ποσο εγκρατεις μπορει να ειναι και ν'αφησει το πουλι να πιασει στις φιντες του αλλου.???Μπορει οι Αμερικανοι πχ να γεμιζουν το νε ρο φιντες και με την σφυριχτρα του να "σερνει" το πουλι οπου θελει αλλα το τουφεκι της .. διπλανης παρεας .. δεν το ακουει!!!!!!!!!!!!!!!!
Επομενως οι αλλαγες που χρειαζονται ειναι μεγαλες.Οτι προχειρο γρηγορο και σπασμοδικο δεν προκειτε να φερει αποτελεσμα.
 
Αυτο το δικαιο αιτημα οπως και αλλα πολλα, φωναζουν για μεταρρυθμιση των κανονων γραμμενων και μη του τροπου κυνηγιου στην πατριδα μας και επιτελους κυνηγετικη νομοθεσια. Με δικαιωματα και υποχρεωσεις του κυνηγου απεναντι στο
συγκηνυγο του, τον συμπολιτη του και σεβασμο στο θηραμα. Στη διαμορφωση των νομων αυτων πρεπει οι κυνηγοι να εχουν την ιδια θεση στο τραπεζι των διαπραγματευσεων οπως εχουν οι οικολογικες οργανωσεις σημερα. Και επιτελους αναγνωριση για την προσφορα μας στη διατηρηση της πανιδας.
Οπως επισημανθηκε απο ολους εμας οι προσπαθεια που χρειαζεται ειναι μεγαλη, αλλα αξιζει να την αρχισουμε. Δεν ξερω τελικα ποιος ειναι αυτος που μπορει να μεταφερει αυτο το αιτημα για μια τετοια συζητηση καθως τα αρμοδια οργανα δεν μας
εκφραζουν. Το ερωτημα που θετω ειναι πως εμεις μεσω αυτου του φορουμ πως μπορουμε να συσπειρωσουμε την ελληνικη κυνηγετικη οικογενεια, ουτως ωστε να διατυπωσουμε το αιτημα μας στους αρμοδιους στην κυβερνηση.
Θα αρχισω ενα θεμα με τιτλο Εισηγησεις για κυνηγετικη νομοθεσια, οπου ο καθενας μας θα μπορει να καταθεσει τις αποψεις του. Αν ξερεις τι ζητας και μπορεις μα το τεκμηριωσεις, εχεις μεγαλες πιθανοτητες επιτυχιας σε μια διαπραγματευση απεναντι σε ατομα που λενε παντα οχι γιατι δεν εχουν επιχειρηματα.

Φιλικα
Παυλος
 
Back
Top