Οι κήποι μας..

Και μιας και μιλάμε για περίεργες ράτσες οπωροφόρων, έτυχε να βρω άκρη για να φέρω δύο από τα πιο σπάνια και περίεργα μήλα του κόσμου. Το ένα είναι το Black diamond του Θιβέτ...
Eιναι μωβ και μετά γίνεται μαύρο..
View attachment 29453
View attachment 29455
Θέλει όμως 3.500 μετρα υψόμετρο για να ευδοκιμήσει οπότε θα φέρω την εξευγενισμενη εκδοχή του που είναι το Arkansas black αν και πάλι θέλει αρκετό υψόμετρο και κρύο, επαρκές όμως με αυτό που έχουν τα ελληνικά ορεινά άνω των 1200 μέτρων.
View attachment 29454

Και το ολόλευκο και υπερπρωιμο (ωρίμανση μέσα Ιουλίου) Σιβηριανο White Cloud Apple η Beliy Naliv και αυτό ικανό να γίνει στα ελληνικά ορεινά.
View attachment 29452

Και τα δύο ειναι πολύ γλυκά και αρωματικά και με πολλά αντιοξειδωτικα. Φαίνεται να επικονιαζονται από τις ποικιλιες μήλου που έχουμε εδώ χωρίς πρόβλημα.
Αυτό το πρώτο είναι γνωστό μήλο...


milo_cover.jpg
 
Αυτό το πρώτο είναι γνωστό μήλο...


View attachment 29473
Ειλικρινα και γω αυτο σκεφτηκα.sarcastic.

Θα τα δινει στις τουριστιτριες για να τις φιλα μετα να τις ξυπνα σαν ομορφος πριγκπας
Ξερει τι κανει αυτος.big smile.
Και οταν τον παντρεψουμε για να μην του κοψει την μηλια η γυναικα θα τα πουλαει στους νεαρους για να κανουν αυτοι τους πριγκιπες στα κοριτσια .big smile.
 
Η μεγαλύτερη χαρά φέτος δεν είναι μόνο η παραγωγή, αλλά το ότι με δίχτυ και βιολογικο βακιλο χάσαμε ελάχιστα αχλαδια από πουλιά και έντομα... Μαζεύτηκε η μικρή κεντράδα που ξεπέρασε τα 25 κιλά, μένει η μεγάλη....
IMG_20210710_182506.jpg
IMG_20210719_080634.jpg
IMG_20210719_080637.jpgIMG_20210719_083718.jpgIMG_20210719_085355.jpg
 
Η μεγαλύτερη χαρά φέτος δεν είναι μόνο η παραγωγή, αλλά το ότι με δίχτυ και βιολογικο βακιλο χάσαμε ελάχιστα αχλαδια από πουλιά και έντομα... Μαζεύτηκε η μικρή κεντράδα που ξεπέρασε τα 25 κιλά, μένει η μεγάλη....
View attachment 29651
View attachment 29652
View attachment 29653View attachment 29654View attachment 29655
Τώρα ρε Πατρίδα είναι απόδοση αυτή?1 δέντρο 25 κιλά?Στην Εύβοια φτάνουν τα 250 κιλά χωρίς δέντρα.Μηπως πρέπει να γυρίσεις την μέθοδο?
 
Οι πρώιμες ποικιλίες μπηκαν στο στάδιο του περκασμού (γυάλισμα-ωρίμανση) και αμέσως το αντιλαμβάνονται κίσσες, καρακάξες, σφήκες, σκούρκοι και λοιπές πληγές του Φαραώ...

1626810632593.png
1626810674591.png

1626810709763.png

Για να μείνουν με την όρεξη λοιπόν, μπήκε δίχτυ, όπως έγινε και στις αχλαδιές, στις γραμμές με σκιαση μόλις 30% για προστασία από όλους αυτούς τους διαβόλους...
1626810901259.png

1626810808203.png

Δυστυχώς χωρίς τέτοια μέτρα, παραγωγή δεν μένει, και φέτος λόγω ανομβρίας είναι μια εξαιρετική χρονιά για τα αμπέλια και την οινοποιία με υψηλή ποιότητας παραγωγής που είναι κρίμα να χαραμιστεί την τελευταία στιγμή...
 
Την παροιμία " Στις Αγια Μαρίνας σύκο και του Αη Λιά σταφύλι" την γνωρίζετε ίσως !
Υπάρχει και η παραλλαγή/συμπλήρωση " Της Αγια-Μαρίνας ρώγα και τ' Αϊ-Λια σταφύλι. Και της Αγιάς Παρασκευής γεμάτο το κοφίνι." που ακριβώς επισημαίνει την αρχή αυτών των φρούτων στην καρδιά του καλοκαιριού...
 
Θέλω να κάνω μία περίεργη ερώτηση.Στα λιοστάσια που κυνηγούσαν από παλιά δεκάδες τσιχλοκυνηγοί, πρέπει να έχουν πέσει στο έδαφος τόνοι μολύβδου. Μπορεί σ' αυτή του τη μορφή, το μέταλλο να απορροφηθεί και να περάσει στον καρπό των δέντρων;
 
Θέλω να κάνω μία περίεργη ερώτηση.Στα λιοστάσια που κυνηγούσαν από παλιά δεκάδες τσιχλοκυνηγοί, πρέπει να έχουν πέσει στο έδαφος τόνοι μολύβδου. Μπορεί σ' αυτή του τη μορφή, το μέταλλο να απορροφηθεί και να περάσει στον καρπό των δέντρων;
Το μολύβι δεν περνάει σε κανένα είδος στο φυτικό περιβάλλον...το πρόβλημα είναι μόνο στους υδροβιοτοπους μην φαγωθεί από τα πουλιά κατά λάθος και κάθεται στο στομάχι....γιαυτό και έχει απαγορευθεί
 
Το μολύβι δεν περνάει σε κανένα είδος στο φυτικό περιβάλλον...το πρόβλημα είναι μόνο στους υδροβιοτοπους μην φαγωθεί από τα πουλιά κατά λάθος και κάθεται στο στομάχι....γιαυτό και έχει απαγορευθεί
Είναι σίγουρο, Γιάννη;
 
Καλημέρα συνάδελφοι, ο μεταλλικός μόλυβδος μένει αδρανής στο περιβάλλον. Καλύπτεται από στρώμα ανθρακικού μολύβδου, αδιάλυτου στο νερό. Το στρώμα αυτό προστατεύει τη μάζα του μολύβδου από περαιτέρω "διάβρωση". Έτσι έχουμε ακόμη βυζαντινές μολυβδοσκέπαστες εκκλησίες με τα φύλλα μολύβδου στη θέση τους, όπως και μολυβδοσωλήνες πολύ παλιούς καθώς και φύλλα μολύβδου στις στέγες μας.
 
Επιστροφή χαράματα στο χωριό μετά από ολιγοημερη παραμονή στην Αθήνα.
Συλλογή κολοκυθανθων πριν τους μάρανει η τρομερή ζεστη για να τους φτιάξουμε γεμιστους με τυριά (@Alex37 μείγμα μανουρομυζηθρα και κεφαλοτυρι απάνω αγιαννη καραματζανη και φουντά) και λοιπά ψιλοκομμένα από τον κήπο λαχανικά... Από τα καλύτερα για μένα του κόσμου φαγητά...

IMG_20210723_080200.jpg
IMG_20210723_081944.jpg
IMG_20210718_111706.jpg


IMG_20210723_115121.jpgIMG_20210723_163618.jpg
 
Πήραν μπρος φουλ πια και τα σταφύλια τα επιτραπέζια. Αν συνεχισει έτσι θα το θεωρησω θαύμα να μην έχουν τρυγηθει όλες οι ποικιλιες επιτραπέζιων και οινοποιησιμων στην περιοχή μας έως το τέλος Αυγούστου...
IMG_20210727_094654.jpg
IMG_20210727_094820.jpg
 
Πήραν μπρος φουλ πια και τα σταφύλια τα επιτραπέζια. Αν συνεχισει έτσι θα το θεωρησω θαύμα να μην έχουν τρυγηθει όλες οι ποικιλιες επιτραπέζιων και οινοποιησιμων στην περιοχή μας έως το τέλος Αυγούστου...
View attachment 30076
View attachment 30077
Να μαντέψω ότι είναι μοσχάτα ... :)
 
Επιστροφή χαράματα στο χωριό μετά από ολιγοημερη παραμονή στην Αθήνα.
Συλλογή κολοκυθανθων πριν τους μάρανει η τρομερή ζεστη για να τους φτιάξουμε γεμιστους με τυριά (@Alex37 μείγμα μανουρομυζηθρα και κεφαλοτυρι απάνω αγιαννη καραματζανη και φουντά) και λοιπά ψιλοκομμένα από τον κήπο λαχανικά... Από τα καλύτερα για μένα του κόσμου φαγητά...

View attachment 30072
View attachment 30073
View attachment 30074


View attachment 30071View attachment 30070
Φιλε κανε το εξης και θα ξετρελαθεις
Τους ανθους να εχει ετοιμη γεμιση για κουπεπια- ντολμαδακια τα λετε εσεις- και φτιαξε τα ντολμαδακια με αυτους αντι με αμπελοφυλλα!!!

αλλιως βαλε τους στο ψυγεια να μεινουν ανοικτοι και τηγανησε τους σε χυλο και σπασμενο αυγο!!!

θα ξετρελαθεις
 
Back
Top