Οι κήποι μας..



tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Ω ρε φίλε! Τρομερά!
Η γαλλική αυτή ποικιλία κεντρωμένη πάνω σε ελληνική βασιλική καρυδιά στα 1200 υψόμετρο έχει τρομερή απόδοση και επιτυχία...
received_743814092731185.jpeg
Ήδη του χρόνου θα επεκταθεί η πραγματοποίηση των κεντρωμάτων και στο υπόλοιπο χωράφι...
 
Όνομα
Γιώργος
Εμείς ακόμα παλεύουμε να τα μαζέψουμε στο χωριό... Έχουμε μια βδομάδα ακόμα αν κρατήσει ο καιρός, αλλιώς θα μας βρει ο Αγιοδημήτρης ακομα να τινάζουμε...

View attachment 16858
View attachment 16859
View attachment 16860

Είναι συντριπτική η υπεροχή των Γαλλικών ποικιλιλων franquette σε μεγεθος, γέυση και καθαρότητα ψίχας σε σχέση με τις ελληνικές και τουρκικές ποικιλίες...

View attachment 16861
View attachment 16862

post pic
Έχω την εντύπωση πως και το κέλυφος είναι λεπτότερο, ή κάνω λάθος ;
Επίσης αυτή η κιτρινωπή "πέτσα" είναι στυφή σε αυτή τη φάση ; ή είναι εντάξει και πριν μαυρίσει;
Σε κάθε περίπτωση φαίνονται πολύ ωραία, μπράβο σας. (λίγοι ασχολούνται με παραγωγικές εργασίες)
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Έχω την εντύπωση πως και το κέλυφος είναι λεπτότερο, ή κάνω λάθος ;
Επίσης αυτή η κιτρινωπή "πέτσα" είναι στυφή σε αυτή τη φάση ; ή είναι εντάξει και πριν μαυρίσει;
Σε κάθε περίπτωση φαίνονται πολύ ωραία, μπράβο σας. (λίγοι ασχολούνται με παραγωγικές εργασίες)
Δεν είναι τρομερά λεπτότερη όπως είναι τα pekan ή τα λεγόμενο αφροκάρυδα... Το σημαντικό είναι ότι δεν μπλέκεται το ξύλο με την ψίχα, δεν είναι ξυλοκάρυδα όπως λεμε, οπότε βγαίνει πιο ολόκληρη και καθαρή η ψίχα.

Σε αυτά δεν μαυρίζει, μένει έτσι χρυσή και για αυτό έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπορική αξία, αφού είναι τρομερά ελκυστικά στο μάτι... Η γέυση τους είναι πολύ νόστιμη ήδη και καλύτερη από τα ελληνικά χωρίς πικράδα...
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Σε κάθε περίπτωση φαίνονται πολύ ωραία, μπράβο σας. (λίγοι ασχολούνται με παραγωγικές εργασίες)
Ας όψεται η τρέλα μας για το χωρίο και τη φύση... αλλιώς είναι καμικάζι να πηγαίνουμε κάθε σκ από Αθήνα, να γυρίζουμε και να τρώμε όλη την άδεια στις δουλειές...
 
Top