Οι κήποι μας..



tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Πάμε για άπλωμα να φύγει το νερό τώρα !View attachment 15093
Συνάδελφε είναι πάρα πολύ ωραίος ο παραδοσιακός τρόπος. Αλλά στη σημερινή εποχή το αλατι είναι καλό να αποφευγεται και επειδή στο στέγνωμα δεν χάνεται μόνο νερό αλλά και ουσίες λίγο της ντομάτας τα τελευταία χρόνια έχω προτιμήσει άλλη επεξεργασία.

Αφού υπάρχουν οι κατάψύκτες προτιμώ να αφήνω τις ντομάτες να γίνονται καλά και αφού τις ξεφλουδισω τις κόβω κομματάκια (όπως και εσύ ακριβώς πιο πάνω), τις ζυγίζω σε μερίδες και τις βάζω σε δίπλα σακουλάκια τροφίμων και στην κατάψυξη. Εναλλακτικά τις ξεφλουδιζω, τις χτυπώ στο multi και τις κάνω παγάκια σε παγοκυστες.

Έτσι σχεδόν όσο είναι το βάρος που έχω σε φρούτο είναι και αυτό που καταψυχω, ενώ μετά στο φαγητό δεν προσθετω νερό και έχω τα ίδια τα υγρά της ντομάτας που δίνουν λίγο παραπάνω νοστιμιά και άρωμα στο φαΐ.

Έτσι σαν μια εναλλακτική το αναφερω, αλλά εννοείται και ο παραδοσιακός πελτες είναι μια πολύ αποτελεσματική επιλογή επεξεργασίας και διατήρησης, χωρίς μάλιστα εξάρτηση από συσκευές και ρεύμα.
 
Περιοχή
Εύβοια
Όνομα
Χρήστος
Συνάδελφε είναι πάρα πολύ ωραίος ο παραδοσιακός τρόπος. Αλλά στη σημερινή εποχή το αλατι είναι καλό να αποφευγεται και επειδή στο στέγνωμα δεν χάνεται μόνο νερό αλλά και ουσίες λίγο της ντομάτας τα τελευταία χρόνια έχω προτιμήσει άλλη επεξεργασία.

Αφού υπάρχουν οι κατάψύκτες προτιμώ να αφήνω τις ντομάτες να γίνονται καλά και αφού τις ξεφλουδισω τις κόβω κομματάκια (όπως και εσύ ακριβώς πιο πάνω), τις ζυγίζω σε μερίδες και τις βάζω σε δίπλα σακουλάκια τροφίμων και στην κατάψυξη. Εναλλακτικά τις ξεφλουδιζω, τις χτυπώ στο multi και τις κάνω παγάκια σε παγοκυστες.

Έτσι σχεδόν όσο είναι το βάρος που έχω σε φρούτο είναι και αυτό που καταψυχω, ενώ μετά στο φαγητό δεν προσθετω νερό και έχω τα ίδια τα υγρά της ντομάτας που δίνουν λίγο παραπάνω νοστιμιά και άρωμα στο φαΐ.

Έτσι σαν μια εναλλακτική το αναφερω, αλλά εννοείται και ο παραδοσιακός πελτες είναι μια πολύ αποτελεσματική επιλογή επεξεργασίας και διατήρησης, χωρίς μάλιστα εξάρτηση από συσκευές και ρεύμα.
Και εμένα δεν μου αρέσει η χρήση αλατιού (προσωπικά σε φαγητό δεν έχω πιάσει ποτέ να ρίξω), απλά επειδή από παλιά το έχουν έτσι να γίνεται είναι δύσκολο να τους το αλλάξεις.Θα το έχω υπόψιν,ευχαριστώ !
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Έφτασε η ώρα του τρύγου αδέρφια για τις πρώτες ποικιλίες... Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες (πολλές υγρασίες και χαλάζι που έριξε) και η επιλογή για προσήλωση στη μη χρησιμοποίηση διασυστηματικών μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων επηρέασαν την ποσότητα και την ποιότητα, αλλά δεν μας νοιάζει, αφού ο αμπελώνας είναι πειραματικός (28 διαφορετικές ποικιλίες στο ίδιο κτήμα) και σκοπός είναι να βγουν νέα προϊόντα.







Αύριο η ώρα για οινοποίηση... Απόψε έχει φαϊ





 
Έφτασε η ώρα του τρύγου αδέρφια για τις πρώτες ποικιλίες... Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες (πολλές υγρασίες και χαλάζι που έριξε) και η επιλογή για προσήλωση στη μη χρησιμοποίηση διασυστηματικών μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων επηρέασαν την ποσότητα και την ποιότητα, αλλά δεν μας νοιάζει, αφού ο αμπελώνας είναι πειραματικός (28 διαφορετικές ποικιλίες στο ίδιο κτήμα) και σκοπός είναι να βγουν νέα προϊόντα.







Αύριο η ώρα για οινοποίηση... Απόψε έχει φαϊ





ολα καλα ρε φιλαρακιμου με τα σταφυλακιασουυυ .shake hands. τα μαγκαλια και τα γλυκακια τη μου τα εβαλες και με τρελενηςςςςς:(:(
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Η πιο ευτυχισμένη μέρα του παραγωγού είναι η συγκομιδή. Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα!

Φουντουκια για αρχή ώστε να φτιάξουμε σπιτική φουντουκοπαστα με κακάο.







H συνέχεια με ντομάτες γεμάτες σάρκα και ζάχαρη και μερικές τέρατα δε μέγεθος πάνω από κιλο...





[url=https://postimages.org/] [/URL]
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Ωραία πατάτα! Μπράβο!
Ευχαριστώ!

Στο χωρίο οι μεγαλοπαραγωγοί την λένε δεύτερη προς μικρή, αλλά είναι χωρίς λιπάσματα και φάρμακα μόνο με κοπριά από μουλάρι (από τα αρνοκάτσικα γεννά ζιζάνια και μύκητες), νερό από πηγή μέσα σε βράχο, χαλκό και βιολογικό βάκιλλο για το δορυφόρο. Καθαρή όσο γίνεται...

Με ορμόνη και λιπασμα στο νερό και confidor θα βγάζαμε κοντρόνια αλλά θα μας έτρωγαν όταν τις τρώγαμε... Προσοχή στην πατάτα αδέρφια, δεν φαντάζεστε τι φάρμακο και ορμόνη της ρίχνουν...
 
Last edited:

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Πατατουλα πρώιμη αδέρφια σήμερα και ξερα φασόλια να γεμίσουν τα κατωγια και τα αμπαρια να βγει η δύσκολη χρονιά που ερχεται....

Kαθε ρίζα και ένας κουβάς σχεδόν..





Είσαι μεγάλος ΚΑΛΛΗΤΕΧΝΗΣ Γρηγόρη.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ρε φιλάρα.!!
.shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..love..love.fgr2
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Είσαι μεγάλος ΚΑΛΛΗΤΕΧΝΗΣ Γρηγόρη.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ρε φιλάρα.!!
.shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..love..love.fgr2
Σε ευχαριστώ, αλλά πρέπει να βάλεις εσύ και άλλοι συνάδελφοι τα δικά τους επίσης ερασιτεχνικά αριστουργήματα και να φτιάξουμε boutique έκθεση κηποκαλλιτεχνημάτων....sarcastic.
 

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Ήρθε η ώρα της συγκομιδής για τα σταφυλάκια από την κληματάρια.....από τα οποία,τα λευκά θα γίνουν και γλυκό του κουταλιού....τα δε μαύρα βαστάνε ένα τι αλλά έκοψα μόνο τα πλήρως όριμα να τα φάμε, να φυλέψουμε για να μην πάνε χαμένα....
Φέτος δν ήταν και στα φόρτε της παραγωγή της.....τουλάχιστο θα γευτούμε μερικά....!!
Και του χρόνου με περισσότερα!! :)

20200830_184549.jpg
20200830_184639.jpg

Η 3η φωτό αφιερωμένη σε όλα τα μέλη
του Η.L. :)fgr2

20200830_184521.jpg
 

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Σε ευχαριστώ, αλλά πρέπει να βάλεις εσύ και άλλοι συνάδελφοι τα δικά τους επίσης ερασιτεχνικά αριστουργήματα και να φτιάξουμε boutique έκθεση κηποκαλλιτεχνημάτων....sarcastic.
Στο μυαλό μου ήσουν....sarcastic.
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Ήρθε η ώρα της συγκομιδής για τα σταφυλάκια από την κληματάρια.....από τα οποία,τα λευκά θα γίνουν και γλυκό του κουταλιού....τα δε μαύρα βαστάνε ένα τι αλλά έκοψα μόνο τα πλήρως όριμα να τα φάμε, να φυλέψουμε για να μην πάνε χαμένα....
Φέτος δν ήταν και στα φόρτε της παραγωγή της.....τουλάχιστο θα γευτούμε μερικά....!!
Και του χρόνου με περισσότερα!! :)

View attachment 15539
View attachment 15540

Η 3η φωτό αφιερωμένη σε όλα τα μέλη
του Η.L. :)fgr2

View attachment 15542
Και λες τα δικά μου καλλιτεχνήματα.... εσένα είναι για καλλιστεία και πίνακα ζωγραφικής μαζί... Αψεγάδιαστα....
 
Περιοχή
Αμαλιάδα
Όνομα
Άρης
Ήρθε η ώρα της συγκομιδής για τα σταφυλάκια από την κληματάρια.....από τα οποία,τα λευκά θα γίνουν και γλυκό του κουταλιού....τα δε μαύρα βαστάνε ένα τι αλλά έκοψα μόνο τα πλήρως όριμα να τα φάμε, να φυλέψουμε για να μην πάνε χαμένα....
Φέτος δν ήταν και στα φόρτε της παραγωγή της.....τουλάχιστο θα γευτούμε μερικά....!!
Και του χρόνου με περισσότερα!! :)

View attachment 15539
View attachment 15540

Η 3η φωτό αφιερωμένη σε όλα τα μέλη
του Η.L. :)fgr2

View attachment 15542
Ωρε φίλε...... Δε περιμενες να σε βοηθήσω λίγο...... .sarcastic.
 

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Τρυπησέ τα με οδοντογλυφίδα πριν το βράσιμο να μην σου ζαρώσουν σα σταφίδες και να μείνουν σφριγηλά και στρογγυλά...
Να τα τρυπήσω κατά μήκος της ρόγας Γρηγόρη;;;
 
Top