Οι κήποι μας..



tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Αφού προσκυνήσαμε στον Σιταινιώτικο τον Άη Λια, πήγαμε και για δουλειά. Τελευταίο χέρι άγριο βύσσινο σε κτήμα σκιερό μέσα στο βουνό στις φτέρες για να κλείσει η χρονιά συγκομηδής και για αυτά.




Μου έβαλε ιδέες και ο @sakis pointer με τα δικά του κορόμηλα και πήγα και μάζεψα μια άγρια κορομηλιά που είχα κεντρώσει κάποια χρόνια πριν σε ήμερη γίγας πολύ αρωματική για μαρμελάδα και ποτό.




Και τώρα ξεκινά το αχλάδι, σε μια επίσης πολυ καλή και παραγωγική χρονιά.








Και οι μηλιές ακολουθούν καταπόδας....

closest currency exchange

Ο κήπος στο σπίτι με τις βροχές είναι σε πλήρη ανθοφορία, πραγματική πανδαισία χρωμάτων μαζί με το όλο περιβάλλον







Μετά από μια γεμάτη μέρα ώρα για ψήσιμο σε φλοίδες και κλάρες από υλοτομημένα πεύκα και έλατα για αρωματικό κάρβουνο



O σκυλάκος σε αναμονή ενώ ακούει τα τσακάλια που χαλάνε τον κόσμο, λίγες πεζούλες πιο πάνω...

 
Last edited:
Όνομα
Γεράσιμος
Αφού προσκυνήσαμε στον Σιταινιώτικο τον Άη Λια, πήγαμε και για δουλειά. Τελευταίο χέρι άγριο βύσσινο σε κτήμα σκιερό μέσα στο βουνό στις φτέρες για να κλείσει η χρονιά συγκομηδής και για αυτά.




Μου έβαλε ιδέες και ο @sakis pointer με τα δικά του κορόμηλα και πήγα και μάζεψα μια άγρια κορομηλιά που είχα κεντρώσει κάποια χρόνια πριν σε ήμερη γίγας πολύ αρωματική για μαρμελάδα και ποτό.




Και τώρα ξεκινά το αχλάδι, σε μια επίσης πολυ καλή και παραγωγική χρονιά.








Και οι μηλιές ακολουθούν καταπόδας....

closest currency exchange

Ο κήπος στο σπίτι με τις βροχές είναι σε πλήρη ανθοφορία, πραγματική πανδαισία χρωμάτων μαζί με το όλο περιβάλλον







Μετά από μια γεμάτη μέρα ώρα για ψήσιμο σε φλοίδες και κλάρες από υλοτομημένα πεύκα και έλατα για αρωματικό κάρβουνο



O σκυλάκος σε αναμονή ενώ ακούει τα τσακάλια που χαλάνε τον κόσμο, λίγες πεζούλες πιο πάνω...

:mad:Βλέποντας τέτοιες εικόνες που μυαλό για δουλειά στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου!!!!!
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
:mad:Βλέποντας τέτοιες εικόνες που μυαλό για δουλειά στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου!!!!!

Φίλε Γεράσιμε και εγώ για αυτό έχω κρατήσει επαφή με τα χωράφια και το χωριό, για να έχω διέξοδο να ξεφεύγω και κάτι να περιμένω. Αλλίως θα σπάσω το laptop, θα κάψω όλα τα βιβλία του πανεπιστημίου στο προαύλιο και θα χορεύω γύρω γύρω σαν τον ινδιάνο στο προαύλιο και θα με μαζέψουν...

Αν πάρω τη δόση μου από χωριό, αντέχω καμιά 15αρια μέρες να γράφω, να διορθώνω και να διαβάζω 15ωρα συνεχόμενα... Μετά αρχίζω να ρετάρω πάλι σώμα και πνεύμα...
 
Όνομα
Γεράσιμος
Φίλε Γεράσιμε και εγώ για αυτό έχω κρατήσει επαφή με τα χωράφια και το χωριό, για να έχω διέξοδο να ξεφεύγω και κάτι να περιμένω. Αλλίως θα σπάσω το laptop, θα κάψω όλα τα βιβλία του πανεπιστημίου στο προαύλιο και θα χορεύω γύρω γύρω σαν τον ινδιάνο στο προαύλιο και θα με μαζέψουν...

Αν πάρω τη δόση μου από χωριό, αντέχω καμιά 15αρια μέρες να γράφω, να διορθώνω και να διαβάζω 15ωρα συνεχόμενα... Μετά αρχίζω να ρετάρω πάλι σώμα και πνεύμα...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Σκέφτομαι καμιά φορά ότι η εργασία πολλές φορές είναι απλά το μέσο για μπορούμε να χαιρόμαστε τις απλές στιγμές που μας γεμίζουν πραγματικά. Επίσης φοβάμαι, αναφερόμενος στα μεγάλα αστικά κέντρα κυρίως, ότι οι γενιές των 80 , 90 είναι από τις τελευταίες που διατηρούν έστω και λίγη επαφή με τη φύση. Σήμερα οι εικόνες είναι το κινητό, οι συνομιλίες τα social media και τα τρόφιμα γεννιούνται στα ράφια των super market.
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Άγγελος
Μπράβο ρε φίλε.
Φέτος δεν έβαλα τίποτα και μου είναι φαίνεται άδειο το μέρος αλλά και η διαδικασία της περιποίησης και της ασχολίας.
Είναι ψυχοθεραπεία εκτός από το να έχεις τώρα δικά σου προϊόντα.
 
Όνομα
THEO
Θα πω μια σκέψη μου , και αν θα μπορούσε να γίνει και πράξη , με τη βοήθεια και τη θέληση του καθενός ,νομίζω θα ήταν πάρα πολύ καλή , και θα βοηθούσε αυτούς , που θα θέλουν να τη αξιοποιήσουν , και η ιδέα είναι , οι φίλοι που ασχολούνται με αυτήν τη τόσο ωραία διαδικασία , να γράφουμε πότε φυτεύουμε το κάθε σπόρο , με ποιον τρόπο , κάθε πότε ποτίζουμε και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες , καθώς και την ανταλλαγή σπόρων , μετάξι μας . Πιστεύω θα είναι μια ωραία , και ευχάριστη εμπειρία για όλους . Και θα μπορέσουν και φίλοι , που δεν έχουν σχέση με αυτήν τη διαδικασία , αλά θα τους αρέσει να ασχοληθούν , να το κάνουν πράξη . Μπραβο σε όλους σας , για τους κήπους σας .
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Τον Απρίλιο βάλαμε τα σποράκια σε γλαστρακια, τα μεγαλώσαμε και μετά από 2 μήνες φυτευτηκαν τα πρώτα στο χωράφι (βλέπε στην ακριβώς προηγούμενη σελίδα).

Σήμερα είναι πια ένας πλήρως μεγαλωμένος κήπος στην αρχή της παραγωγής του.




Mαζεψαμε τους πρώτους καρπους και μαζί και αλλα αχλαδια



Τίποτα πιο υπέροχο από ντομάτα παλιάς ράτσας, δικής σου παραγωγής, με σάρκα γεμάτη ζάχαρη και μυρωδια μαζί με τυρί από το βουνό...



Και φυσικά λόγω εποχης μαζέψαμε και άγρια δαμάσκηνα για μαρμελάδα, φουλ στις βιταμίνες





Έχω αρχίσει και κέντρωνω και ημέρα δαμάσκηνα εδώ και 2 χρόνια πάνω στις άγριες που γίνονται και αποξηραμενα, γιατί τα άγρια γίνονται αμέσως ζουμί και κάνουν μόνο για άμεση κατανάλωση και μαρμελαδα, και πάνε πολύ καλά ... Σε μια βδομάδα θα μαζέψω τα πρωτα



free url hosting


Αύριο είμαστε για Τριφυλία. Γιορτάζει το χωριό και έχουμε να ανεβούμε στο Μοναστήρι με τα πόδια.
 
Περιοχή
Κερατσίνι - Αργολίδα
Όνομα
Κυριάκος
Τον Απρίλιο βάλαμε τα σποράκια σε γλαστρακια, τα μεγαλώσαμε και μετά από 2 μήνες φυτευτηκαν τα πρώτα στο χωράφι (βλέπε στην ακριβώς προηγούμενη σελίδα).

Σήμερα είναι πια ένας πλήρως μεγαλωμένος κήπος στην αρχή της παραγωγής του.




Mαζεψαμε τους πρώτους καρπους και μαζί και αλλα αχλαδια



Τίποτα πιο υπέροχο από ντομάτα παλιάς ράτσας, δικής σου παραγωγής, με σάρκα γεμάτη ζάχαρη και μυρωδια μαζί με τυρί από το βουνό...



Και φυσικά λόγω εποχης μαζέψαμε και άγρια δαμάσκηνα για μαρμελάδα, φουλ στις βιταμίνες





Έχω αρχίσει και κέντρωνω και ημέρα δαμάσκηνα εδώ και 2 χρόνια πάνω στις άγριες που γίνονται και αποξηραμενα, γιατί τα άγρια γίνονται αμέσως ζουμί και κάνουν μόνο για άμεση κατανάλωση και μαρμελαδα, και πάνε πολύ καλά ... Σε μια βδομάδα θα μαζέψω τα πρωτα


free url hosting


Αύριο είμαστε για Τριφυλία. Γιορτάζει το χωριό και έχουμε να ανεβούμε στο Μοναστήρι με τα πόδια.
Ζήλεψα!!!
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Να ψάξεις να βρεις την αυθεντική μαύρη ντομάτα. Να δοκιμάσεις τι θα βγει και τι διαφορά έχει σε σχέση με την κόκκινη.

Μάνο ξέρω ήδη από ποικιλίες καλαμποκιού που έχω βάλει μαύρες, πορτοκαλί και άλλες παρδαλες αυθεντικές από Ινδιάνους από Αμερική φερμενες (στη ζούλα γιατί υπάρχει απαγόρευση) από συγγενή μου, πως η διαφορά στη γεύση είναι χαοδης υπέρ των άγριων αυθεντικών σπόρων...

Το σαφάρι για σπόρους ποτέ δεν σταματά να είσαι σίγουρος... ;)
 
Και εμείς σήμερα όλη μέρα φρούτα και λαχανικά κουβαλάμε, γιατί από μεθαύριο έχει πολεμικές προετοιμασίας για την εναρξη...


website image hosting



upload pix
Αυτές τις ντομάτες πεθύμησα ....Με ακανόνιστο σχήμα ,αλλες μεγάλες ,αλλες μικρές κλπ
Βαρέθηκα αυτή την ομοιομορφία ρε γμτ χωρίς καθόλου γεύση .
 
Top