Οι κήποι μας..



Vasilis

Staff member
Περιοχή
Δραπετσώνα-Δίστομο
Όνομα
Βασίλης
Μπράβο ρε πουλάρι.....Εύχομαι καλή σιγουριά....!! :)
Και του χρόνου να είστε καλά να βγάλετε τα διπλάσια κιλά....
400kg μούστος....δηλαδή γύρω στα 40-43 τελάρα σταφύλι...... ;)
Τη ποικιλία έχεις Μάνο...;;
Σιράκ και καμπερνέ είναι αυτά Κώστα. Το αγιορείτικο δεν εβγαλε φέτος γιατί είναι μικρές ρίζες, περυσινές! Αύριο έχουν σειρά τα λευκά Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και σαντορνέ.
 
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Σιράκ και καμπερνέ είναι αυτά Κώστα. Το αγιορείτικο δεν εβγαλε φέτος γιατί είναι μικρές ρίζες, περυσινές! Αύριο έχουν σειρά τα λευκά Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και σαντορνέ.
Ωραίες ποικιλίες Βασίλη.....Όταν έχεις στο σπίτι σου ψωμί,λάδι κ κρασί,τότε έχεις όλα τα καλά......Εγώ πρώτα ο θεός είδη πείρα την απόφαση το Μάρτιο να βάλω καμιά 150αριά κλίματα (75 τεμ. Μοσχάτο Αμβούργου & 75 τεμ. Σαββατιανό) να βγάζω το κρασάκι της χρονιάς..... .my man.
Με ένα βαρελάκι 300 L. είμαι κομπλέ....!!
 
Όνομα
Greg
Η μουριά σε τι μπορεί να γυρίσει?
Η μουριά κεντρώνεται σε άλλες ποικιλίες μουριάς (π.χ. στενόφυλλη, πλατύφυλλη, με μούρα, χωρίς κτλ), δεν φαίνεται να έχει ιστοσυμβατότητα με άλλα είδη... Κάποιοι λένε πως μπορεί να γίνει συκιά, αλλά δεν έχω δει πουθενά να το έχει τολμήσει κάποιος και δεν νομίζω και να πιάσει..
 
Όνομα
Greg
Παίκτες μου, η πεταλούδα χτύπησε τις τομάτες μου. Πήρα αυτό που φαίνεται στην φώτο και τις ραντισα. Το ξέρετε; Πότε είναι ασφαλές να φάμε;
Οτιδήποτε βιολογικό ψεκάσουμε ένα δέντρο, ακόμα και π.χ, χαλκό, θειάφι, βορδιγάλειο, θερινό πολτό, κτλ., καλό είναι να αφήσουμε μια βδομάδα να ισορροπήσει το όλο σύστημα του κήπου και του φυτού.

Επίσης, όλα αυτά τα σκευάσματα για την προσβολή της ντομάτας από το σκουλίκι έχουν ένα συγκεκριμένο μηχανισμό δράσης. Θέλουμε να φάνε οι προνύμφες τις σταγόνες που ρίχνουμε ώστε να μπουν οι μικροοργανισμοί που ονομάζονται νηματώδη στο στομάχι τους και να υπερ-πολλαπλασιαστούν ώστε τελικά ή να το γεμίσουν ασφυκτικά ή να το σκάσουν και οι κάμπιες να πάψουν να τρέφονται και να πεθάνουν... Για να τις κάνουμε πιο λαίμαργες, ρίξτε λίγη ζάχαρη στο νερό μαζί με το φάρμακο...

Δεν θα αφήσουν τίποτα, και θα "φύγουν" με τη γλύκα...
 
Όνομα
Greg
Καλησπέρα στην παρέα. Έτοιμος ο τρυγος και φέτος, 400 κιλά μούστο βγάλαμε. Αντε να πάνε όλα καλά με τον καιρό να κάνουνε το κρασάκι μας.
Σιράκ και καμπερνέ είναι αυτά Κώστα. Το αγιορείτικο δεν εβγαλε φέτος γιατί είναι μικρές ρίζες, περυσινές! Αύριο έχουν σειρά τα λευκά Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και σαντορνέ.
Μπράβο μάγκες! Και του χρόνου να είστε καλά και να πάει ο αμπελώνας ακόμα καλύτερα! Καλά κρασιά τωρα!
 
Όνομα
Greg
Μιας και ήρθα Ελλάδα, πήγα και από Τριφυλία, όπου τα σταφύλια έγιναν και τρυγήσαμε με προτεραιότητα κάποια μαύρα...



pic hosting


Θα συνεχίσουν αύριο οι υπόλοιποι το μάζεμα, τη διαλογή και το πάτημα ανά ποικιλία... Για μένα προτεραιότητα αύριο ο λαγός!
 
Περιοχή
Γλυφάδα
Όνομα
Γιώργος
Οτιδήποτε βιολογικό ψεκάσουμε ένα δέντρο, ακόμα και π.χ, χαλκό, θειάφι, βορδιγάλειο, θερινό πολτό, κτλ., καλό είναι να αφήσουμε μια βδομάδα να ισορροπήσει το όλο σύστημα του κήπου και του φυτού.

Επίσης, όλα αυτά τα σκευάσματα για την προσβολή της ντομάτας από το σκουλίκι έχουν ένα συγκεκριμένο μηχανισμό δράσης. Θέλουμε να φάνε οι προνύμφες τις σταγόνες που ρίχνουμε ώστε να μπουν οι μικροοργανισμοί που ονομάζονται νηματώδη στο στομάχι τους και να υπερ-πολλαπλασιαστούν ώστε τελικά ή να το γεμίσουν ασφυκτικά ή να το σκάσουν και οι κάμπιες να πάψουν να τρέφονται και να πεθάνουν... Για να τις κάνουμε πιο λαίμαργες, ρίξτε λίγη ζάχαρη στο νερό μαζί με το φάρμακο...

Δεν θα αφήσουν τίποτα, και θα "φύγουν" με τη γλύκα...
Το έκανα και ξέχασα να το αναφέρω, μαζί με μια κουταλιά της σούπας σε 5lt νερό, μπήκε και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
 
Όνομα
Greg
Επιτέλους φθινόπωρο! Η καλύτερη εποχή για τα ορεινά και ημιορεινά περιβόλια καθώς κάθε φύλλο είναι και ένα διαφορετικό λουλούδι και κάθε κλαρί και ένας ενδιαφέρον γευστικά και οικονομικά καρπός... Ξεκινήσαμε μαζέματα και οι καρποί είναι πολύ καλοί σε ποσότητα και ποιότητα

Κάστανα







Καρύδια



Οι τιμές που ακούγονται ενθαρρυντικές, άντε μήπως βγει το μεροκάματο...

Σε κάθε περίπτωση τζάκι....



Φαΐ



Και ξεκούραση στη ζέστη με την καλύτερη παρέα...





Γιατί μας έχουν αποπροσανατολίσει τελείως και έχουμε παρεξηγήσει πράγματα....

 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Δραπετσώνα-Δίστομο
Όνομα
Βασίλης
Επιτέλους φθινόπωρο! Η καλύτερη εποχή για τα ορεινά και ημιορεινά περιβόλια καθώς κάθε φύλλο είναι και ένα διαφορετικό λουλούδι και κάθε κλαρί και ένας ενδιαφέρον γευστικά και οικονομικά καρπός... Ξεκινήσαμε μαζέματα και οι καρποί είναι πολύ καλοί σε ποσότητα και ποιότητα

Κάστανα





Καρύδια



Οι τιμές που ακούγονται ενθαρρυντικές, άντε μήπως βγει το μεροκάματο...

Σε κάθε περίπτωση τζάκι....



Φαΐ



Και ξεκούραση στη ζέστη με την καλύτερη παρέα...




Γιατί μας έχουν αποπροσανατολίσει τελείως και έχουμε παρεξηγήσει πράγματα....

1000 like φίλε Γρηγόρη!
 
Όνομα
Greg
Ωραίο το κυνήγι το τριήμερο, αλλά πρέπει να βγει και το μεροκάματο....

Μετά το λαγό, το πρόγραμμα είχε να μαζευτούν τα τελευταία κάστανα και καρύδια ώστε να κλείσει αυτό το χωριό από δουλειές συγκομιδής...

Τα καρύδια από τις κεντρωμένες όψιμες franquette που είχα κάνει πέρσι και δείξει σε προηγούμενα post, πραγματικά τέρατα... Η αλλαγή ποικιλίας φαίνεται πετυχημένη από κάθε άποψη.



Το ίδιο καλά και τα κάστανα, αν και οι καστανιές έχουν αποδεκατιστεί από το έλκος, το μελάνωμα και τη σφήκα και σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ολική καταστροφή...




Οπότε βγήκε άλλο ένα φόρτωμα για πούλημα...



Στην Τριφυλία ξεκίνησαν οι επιτραπέζιες ελιές και είναι φουλ τα κυδώνια και τα ρόδια... Από όλα κάναμε μεταξύ πρωινού και απογευματινού καρτεριού...








Μετά από τέτοια μέρα πέσαμε ψόφιοι άνθρωποι και σκυλιά....

 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Δραπετσώνα-Δίστομο
Όνομα
Βασίλης
Ωραίο το κυνήγι το τριήμερο, αλλά πρέπει να βγει και το μεροκάματο....

Μετά το λαγό, το πρόγραμμα είχε να μαζευτούν τα τελευταία κάστανα και καρύδια ώστε να κλείσει αυτό το χωριό από δουλειές συγκομιδής...

Τα καρύδια από τις κεντρωμένες όψιμες franquette που είχα κάνει πέρσι και δείξει σε προηγούμενα post, πραγματικά τέρατα... Η αλλαγή ποικιλίας φαίνεται πετυχημένη από κάθε άποψη.



Το ίδιο καλά και τα κάστανα, αν και οι καστανιές έχουν αποδεκατιστεί από το έλκος, το μελάνωμα και τη σφήκα και σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ολική καταστροφή...




Οπότε βγήκε άλλο ένα φόρτωμα για πούλημα...



Στην Τριφυλία ξεκίνησαν οι επιτραπέζιες ελιές και είναι φουλ τα κυδώνια και τα ρόδια... Από όλα κάναμε μεταξύ πρωινού και απογευματινού καρτεριού...








Μετά από τέτοια μέρα πέσαμε ψόφιοι άνθρωποι και σκυλιά....

Είσαι εξαιρετικός Γρηγόρη, μπραβο!
 
Ωραίο το κυνήγι το τριήμερο, αλλά πρέπει να βγει και το μεροκάματο....

Μετά το λαγό, το πρόγραμμα είχε να μαζευτούν τα τελευταία κάστανα και καρύδια ώστε να κλείσει αυτό το χωριό από δουλειές συγκομιδής...

Τα καρύδια από τις κεντρωμένες όψιμες franquette που είχα κάνει πέρσι και δείξει σε προηγούμενα post, πραγματικά τέρατα... Η αλλαγή ποικιλίας φαίνεται πετυχημένη από κάθε άποψη.



Το ίδιο καλά και τα κάστανα, αν και οι καστανιές έχουν αποδεκατιστεί από το έλκος, το μελάνωμα και τη σφήκα και σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ολική καταστροφή...




Οπότε βγήκε άλλο ένα φόρτωμα για πούλημα...



Στην Τριφυλία ξεκίνησαν οι επιτραπέζιες ελιές και είναι φουλ τα κυδώνια και τα ρόδια... Από όλα κάναμε μεταξύ πρωινού και απογευματινού καρτεριού...








Μετά από τέτοια μέρα πέσαμε ψόφιοι άνθρωποι και σκυλιά....

Ζηλεύω τα σκυλιά σου.... καλοπουλητα όλα και του χρόνου διπλά... .congrats..congrats.
 
Όνομα
Greg
Τα καστανοδάση μας δυστυχώς αφανίζονται από το έλκος και το μελάνωμα και δέντρα αιώνων χάνονται για πάντα... Η δεύτερη μεγαλύτερη μας καστανιά παρά τις προσπάθειές μας επιβεβαιώθηκε και από επιστήμονα πως δεν γλίτωνε...

Μόνη λύση να κοπεί όσο ήταν χλωρή μήπως και αξιοποιηθεί ως ξυλεία...

Βόγγησαν τα πριόνια και εμείς να την καταφέρουμε να την ρίξουμε...

Μετρώντας τους κύκλους του κορμού είδαμε πως επρόκειτο για δέντρο 205 ετών...





Θα πάει σχιστήριο και ας ελπίσουμε να βγει κάτι σαν αυτά που ξύλα μας έχουν βγάλει και άλλες φορές... Πάντως εμφανίζει αλλοιώσεις από ξυλοφάγα έντομα κοντά στη φλούδα και στεφάνια στο κέντρο και αυτά δεν είναι καλές ενδείξεις για αξιοποιήση πέραν του καυσόξυλου... Θα δείξει...




Ζεσταινόμαστε απόψε με τα τελευταία κλαριά της



Τρώμε τους τελευταίους καρπούς της



Και αύριο θα ψάξουμε να βρούμε ποια από τις άγριες κόρες της θα κεντρωθεί για να τη διαδεχτεί... Αλλά πρωτίστως τώρα ύπνος...

 
Top