Εχω ταΐσει στο δικό μου κυνηγόσκυλο δύο τσουβάλια naturea. Από ενέργεια είχε μια χαρά. Λίγο παραπάνω όμως να του έδινα τον έπιανε διάρροια. Σαν τροφή πρέπει να είναι καλή. Απλα δεν του κάθισε τόσο καλά. Τώρα του δίνω acana. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Επειδή ειμαι στην δεύτερη εβδομάδα είναι νωρίς να την κρίνω.
Θα ήθελα να επισημάνω κατι που έχω παρατηρήσει.
Πολλές φορές, διαβάζουμε θετικές κριτικές καταναλωτών που χρησιμοποιούν διάφορες ξηρές τροφές και παρασυρόμαστε.
Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν σκυλιά που κάνουν με το ζόρι ενα χιλιόμετρο την μέρα περπατόντας στα πεζοδρόμια μαζί τους.
Ένα κυνηγόσκύλο, θα κάνει ένα χιλιόμετρο μέσα σε 3 λεπτά αφού το λύσεις στο βουνό.
Στο κυνηγι θα κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ώρες.
Οι ανάγκες του λοιπόν είναι διαφορετικές.
Καλό θα ήταν λοιπόν να προσαρμόσουμε την διατροφή του βασει των αναγκών του.
Μπορεί να έχουμε κυνηγοσκυλο και τους μηνες που δεν κυνηγάμε να έχει την δραστηριότητα ενος σκύλου καναπέ. Δεν πρέπει να του δίνουμε δυνατές τροφές με υψηλή πρωτεΐνη. Μακροχρόνια ίσως τον βλαψουν.
Όπως επίσης δεν πρέπει να δίνουμε χαμηλής πρωτεΐνης και ενέργειας τροφές οταν κυνηγάμε μέρα παρά μέρα.
Προσωπική αποψη:
Ο μέσος κυνηγός, θα βγει μια φορά την εβδομάδα για 4 ώρες κυνηγι περίπου σε νορμάλ έδαφος και νορμάλ θερμοκρασία.
Μια επώνυμη τροφη κοντά στο 30% πρωτεΐνη είναι μια χαρά.
Τις μέρες που ο σκυλος αράζει ή εχει ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες, του βάζουμε λιγότερη τροφη.
Από εκεί και πέρα, παρατηρούμε τον σκύλο. βάρος, διάθεση, κόπρανα και πράττουμε αναλόγως.
Δυστυχώς δεν μιλάνε!
Συγγνώμη για το μεγάλο post!
Είμαι παθών και είπα να πω την γνώμη μου μήπως και βοηθήσω κανέναν!