Νέα μοντέλα όπλων

Αν αυτα που μας λεει η Perazzi ισχυουν, προβλεπω τον Big George να κανει καινουργιο παγκοσμιο μακρινης τουφεκιας σε δισκακια, αν και υποθετω θα το εχει ηδη δοκιμασει με αυτο το μοντελο ανεπισημα.

Απο τον ανταγωνισμο Αρι
και πως θα καταφερουν την 33 % μεγαλυτερη διατρηση ??? Φανταζομαι με καποιο σπεσιαλ κραμα ή με κωνο-αυλο ??? Κανι αν ειναι ετσι πως κ οι αλλες εταιριες δεν εχουν βρει ΤΟΣΑ χρονια το μυστικο ???

και πως θα καταφερουν την 33 % μεγαλυτερη διατρηση ??? Φανταζομαι με καποιο σπεσιαλ κραμα ή με κωνο-αυλο ??? Κανι αν ειναι ετσι πως κ οι αλλες εταιριες δεν εχουν βρει ΤΟΣΑ χρονια το μυστικο ???
Δεν κανουν ολα τα δικαννα δεκα χιλιαρικα... Η καθε εταιρια στοχευει σε ενα κοινο... Φανταζομαι η τεχνογνωσια υπαρχει αλλα διατιθεται με το αναλογο χρηματικο τιμημα...

Δεν κανουν ολα τα δικαννα δεκα χιλιαρικα... Η καθε εταιρια στοχευει σε ενα κοινο... Φανταζομαι η τεχνογνωσια υπαρχει αλλα διατιθεται με το αναλογο χρηματικο τιμημα...
υπάρχουν κ πολλά που κάνουν όμως ... όποτε π.χ. η Beretta που είναι ο κυρίως ανταγωνιστής ... δεν ξέρει το κόλπο?

υπάρχουν κ πολλά που κάνουν όμως ... όποτε π.χ. η Beretta που είναι ο κυρίως ανταγωνιστής ... δεν ξέρει το κόλπο?

Κατα την αποψη μου υπαρχει μεγαλη διαφορα στην φιλοσοφια εταιρειων που παραγουν οπλα μαζικης καταναλωσης και εταιρειων που παραγουν εξειδικευμενα οπλα για ειδικες χρησεις κυνηγιου και σκοποβολης η για πολυ απαιτητικους πελατες που το κοστος περναει σε δευτερευοντα ρολο. Η Βeretta για παραδειγμα κανει και τα δυο με μεγαλη επιτυχια και στους δυο τομεις. Γιαυτο τα ακριβα σκοπευτικα της παιζουν κοντα σε αυτη την κατηγορια.
Η διαφορα στη φιλοσοφια βρισκεται στη χειροποιητη κατασκευη ολων ανεξαιρετως των τμηματων του οπλου, η οποια εξασκειται στο βαθμο της τελειοτητας.

The work in the barrel department must ensure perfection of this most important part of the gun, to guarantee the highest possible level of performance by the finished gun. For this reason, the utmost care is taken in every single phase of construction and assembly, from the initial rough boring of the tubes, to soldering the ribs, to the absolutely critical final stage of straightening the barrel tubes, which is still carried out by the human eye, as no machine has yet proved better!

Η τελευταια φραση της Perazzi νομιζω τα λεει ολα.

Last edited:
Aν θα διεθετες 10000 για δικαννο, θα επαιρνες Beretta? .xm. Για μενα ειναι αυτο που λεει ο Παυλος, με προλαβε... ;)

Η ερωτηση που θα πρεπει να κανετε ειναι η εξης: Σκοπευτικο οπλο ή κυνηγετικο οπλο; Και αν (ειτε το ενα ειτε το αλλο) θα προτιμουσατε ενα οπλο απο εργοστασιο μικρης παραγωγης που κανει τα παντα στα μετρα του πελατη, ή απο εργοστασιο που κανει ενα οπλο γενικης χρησης. Αμφοτερα πολυ καλης ποιοτητας εννοειται.

Η ερωτηση που θα πρεπει να κανετε ειναι η εξης: Σκοπευτικο οπλο ή κυνηγετικο οπλο; Και αν (ειτε το ενα ειτε το αλλο) θα προτιμουσατε ενα οπλο απο εργοστασιο μικρης παραγωγης που κανει τα παντα στα μετρα του πελατη, ή απο εργοστασιο που κανει ενα οπλο γενικης χρησης. Αμφοτερα πολυ καλης ποιοτητας εννοειται.

Μικρης παραγωγης εννοειται και αν ηταν δυνατον να επεινα και καφε με τον τυπο που το φτειαχνει...

Μικρης παραγωγης εννοειται και αν ηταν δυνατον να επεινα και καφε με τον τυπο που το φτειαχνει...

Και συμφωνώ και διαφωνώ. Προσωπικά προτιμώ την ουσία, πάντα σε σχέση με τα χρήματα που έχω να διαθέσω. Τον Ιούνιο είδα από κοντά πώς φτιάχνονται τα Perazzi. Εάν μπορούσα να διαθέσω 10+, ευχαρίστως θα τα προτιμούσα. Α, και φτιάχνουν και πολύ ωραίο καφέ!;)

Οσο διαφημηση κιαν εχει ριξει η Perazzi στο σκοπευτικο χωρο,τετοιος αριθμος χρυσων παγκοσμιων μεταλλειων δεν εχει γινει τυχαια.
Leo μην παραπονιεσαι, γιατι μου φαινεται εχεις ριξει σε αγορα οπλων, τουλαχιστον εναμιση Perazzi, ισως και δυο!!!
Εγω ειμαι ακομα στο ενα,κριμα.

Και γω θα προτιμουσα την ουσια. Δηλαδη, θα ηθελα να εχω λογο σε οποιο customization γινεται στο οπλο, που να εχει ουσια. Τσοκ, μηκη κανων, αυλος αν ειναι εφικτο, κοντακι. Τα σκαλισματα, και τα επιπεδα ξυλων, ειναι πολυ ωραια, αλλα δεν προσθετουν χρηστικοτητα στο οπλο. Για μενα, αν ειχα λεφτα εννοειται :() ιδανικο θα ηταν ενα οπλο, απο γνωστη εταιρια που θα με αφηνε να επιλεξω απο τα παραπανω, και να εφτιαχνε ενα οπλο στα μετρα μου, σαν κοστουμι.

Αν ειχα λεφτα επαναλαμβανω, γιατι ετσι οπως ειμαστε, καλο ειναι και αυτο που χω.

Α, και αν κερνουσαν και καφεδες, θα ηταν ενα συν

Συμφωνώ με τον Βικτωρα!
Έτσι όπως πάμε είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτά που έχουμε έως τώρα.

Το ειχα διαβασει προ ημερων!
Πολυ ομορφο και προσεγμενο φαινεται το οπλο της πρωτης φωτο και μαλιστα με ζευγος καννων!
Μακαρι να ειναι το νεο ποζε της μπαικαλ ωστε να εχει αντιστοιχη τιμη!

Εκει που χαζευα κατι καινουργια μοντελα οπλων και προσπαθουσα να δω ποιες ειναι οι μελλοντικες τασεις γενικα, το ματι μου επεσε σε μια παλια εταιρεια οπλων απο την περιοχη της Brescia, η οποια φημιζεται περισσοτερο
για τα πλαγιοκαννα της. Την Βernardelli. Η εταιρεια λοιπον ανακοινωνει για τα αυτογεμη της την καννη Performer, full choke στα 81 εκ για κυνηγι υδροβιων και φασας. Καννη απο εξαιρετικης ποιοτητας ατσαλι και γεωμετριας.
Ποιο ειναι το παραξενο? Η καννη ριχνει και ατσαλινα, το οποιο δεν εχω δει απο κανεναν αλλο στην αγορα. Καινοτομια και ανακυκλωση της προ 30ετιας τασης ταυτοχρονα. Θα υπαρξουν αραγε followers?

http://www.bernardelli.com/en/zoom/canna-performer-12.html

Πληροφοριακά:Η Bernadelli έχει αγοραστεί εδώ και χρόνια από Τουρκική εταιρεία όπλων και τα όπλα της πλέον κατασκευαζονται εκεί και όχι στην Brescia.Για να ξέρουμε τι αγοράζουμε...
Που είναι το περίεργο; Στο ότι είναι φουλ τσοκ και ρίχνει ατσάλινα; Όλα τα καλά aftermarket τσοκ δεν ρίχνουν ατσάλινα;
Είναι θέμα κραματος και πάχους καννης.
Προσωπικά θα προτιμούσα να έπαιρνε μιας καλής ποιότητας σειρά τσοκ ώστε να κάνω το κέφι μου σε διάφορα καρτεροκυνηγια, δεν ήμαστε και όλοι Bidwell να ρίχνουμε οπουδήποτε με φουλ τσοκ!

Last edited:
Back