Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ας κανω λοιπον εγω την αρχη μιας και τις κυνγαω πολυ τις κυριες , μετα απο 2 χρονιες ασχημες φετος μας παει πολυ καλα τα πουλια σε σταθερους αριθμους απο τα τελοι οκτωμβρη αλλες μερες με πολλες συναντησεις και αλλες με λιγοτερες , μεχρι τωρα εχω παρει 28 πουλια αλλα την τελειυταια 1 βδομαδα λογω βροχων δεν μπορω να παω, αυριο θα παω ομως μιας και εχει βελτιωθει ο καιρος

Σήμερα σε μέρος που δεν είχα πάει ποτέ, με παγωνιά το πρωί τα σκυλιά δεν πιάστηκαν πουθενά εκτός από τη Λούσυ που ούτε να ποντάρει πρόλαβε και πετάχτηκαν δύο κυρίες μαζί. Εννοείται πως ούτε τα όπλα προλάβαμε να σηκώσουμε εγώ και ο φίλος μου.
Δεν πειράζει όμως γιατί επιτέλους είδαμε μπεκάτσα για φέτος και το καλύτερο βρήκαμε ένα πολύ όμορφο μέρος…

Βγήκαμε με τη σκυλίτσα μια βολτίτσα αργα το μεσημέρι. Καταφέραμε να σηκώσουμε μια, βασικά η σκυλίτσα. Την σήκωσε 5 μετρα από μένα αλλά έφυγε χαμηλά πίσω από το πουρνάρι που καθόταν και δεν την τουφέκισα. Θα την προσπαθήσω πάλι τις επόμενες ημέρες.
Συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν τις πονηρές..well done.

Χρηστο παλαιοετρα το σκυλι του ειχε τρομερο προβλημα με τις επαναφορες, ανοιγοταν πολυ... Μην μπορωντας να βρει λυση , δοκιμασε το κολλαρο με το ρευμα... Με την πρωτη φορα το σκυλι καταλαβε αμεσως τι παιζει ( ευχτυως γιατι δεν του αρεσε καθολου αυτη η μεθοδος) κ μαζευτηκε... Πλεον εχει προσαρμωσει πανω στο μπιπερ κ το συτσημα του ρευματος κ το χρησιμοποιει μονο σαν προειδοποιιητικο ηχο , κατι αναλογο με τη σφυριχτρα, καθε φορα που θελει να γυρισει η να μην απομακρυνθει αλλο... Ειναι πραγματικα πολυ βολικο κ ακουγεται σε μεγαλη αποσταση ειδικα στα μερη που κυνηγα που λογω ιδιομορφιας του εδαφους δεν ακουγεται καλα η σφυριχτρα...

Χρηστο παλαιοετρα το σκυλι του ειχε τρομερο προβλημα με τις επαναφορες, ανοιγοταν πολυ... Μην μπορωντας να βρει λυση , δοκιμασε το κολλαρο με το ρευμα... Με την πρωτη φορα το σκυλι καταλαβε αμεσως τι παιζει ( ευχτυως γιατι δεν του αρεσε καθολου αυτη η μεθοδος) κ μαζευτηκε... Πλεον εχει προσαρμωσει πανω στο μπιπερ κ το συτσημα του ρευματος κ το χρησιμοποιει μονο σαν προειδοποιιητικο ηχο , κατι αναλογο με τη σφυριχτρα, καθε φορα που θελει να γυρισει η να μην απομακρυνθει αλλο... Ειναι πραγματικα πολυ βολικο κ ακουγεται σε μεγαλη αποσταση ειδικα στα μερη που κυνηγα που λογω ιδιομορφιας του εδαφους δεν ακουγεται καλα η σφυριχτρα...

Ενδιαφέρων. Το σύστημα με το ρεύμα σου δίνει επιλογή για ήχο και για ρεύμα συγχρόνως ή για ένα από τα 2; Σε τί τιμές κυμαίνονται αυτά;
Ρωτάω γιατί το προηγούμενο Σ/Κ το ένα μου σκυλί απομακρύνθηκε αλλά μετά δεν μπορούσε να έρθει γιατί από όσο κατάλαβα δεν μπορούσε να καταλάβει από που ερχόταν ο ήχος της σφυρίχτρας λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους και στο σημείο που το βρήκε ο συνκυνηγός μου το σκυλί ήταν σαστισμένο και το διαπίστωσε και ίδιος όταν άκουσε τη σφυρίχτρα μου... Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί στο ίδιο σκυλί και στο ίδιο σημείο ακόμη δύο φορές. Μία φέτος και μία πέρυσι. Οπότε σκεφτήκαμε ότι δεν είναι τυχαίο και ξεγράψαμε το μέρος...
Συγνώμη για το .off topic.

Χρηστο δεν εγω εμπειρια απο τετοια συστηματα κ δεν μπορω να σε κατατοπησω... Το συγκεκριμενο δινει τη δυαντοτητα να παραγεται προειδοποιητικος ηχος χωρις να ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις το ρευμα...Νομιζω στα περισσοτερα ετσι ειναι... Ο φιλος μαλιστα αν δεν κανω λαθος το εχει απενεργοποησει τελειως το ρευμα,εχει προσαρμοσει τη συσκευη πανω στο κολλαρο του μπιπερ και τη χρησιμοποιε μονο για τον ηχο τον οποιο ακουει ο σκυλος με εκπληκτικη αποτελεσματικοτητα...
Νομιζω οτι παιζουν καπου στο 100αρικο οι περισσοτερες τιμες...

Χρηστο δεν εγω εμπειρια απο τετοια συστηματα κ δεν μπορω να σε κατατοπησω... Το συγκεOk κριμενο δινει τη δυαντοτητα να παραγεται προειδοποιητικος ηχος χωρις να ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις το ρευμα...Νομιζω στα περισσοτερα ετσι ειναι... Ο φιλος μαλιστα αν δεν κανω λαθος το εχει απενεργοποησει τελειως το ρευμα,εχει προσαρμοσει τη συσκευη πανω στο κολλαρο του μπιπερ και τη χρησιμοποιε μονο για τον ηχο τον οποιο ακουει ο σκυλος με εκπληκτικη αποτελεσματικοτητα...
Νομιζω οτι παιζουν καπου στο 100αρικο οι περισσοτερες τιμες...

Οκ Άρη. Σ΄ευχαριστώ

Καλησπέρες στην παρέα, σήμερα σε 1ώρα και 15 λεπτά σηκώσαμε 2 πουλιά. Τουφέκισα και τα 2 (το πρώτο από έλλειψη εγκράτειας, καθώς αν το πετύχαινα ακόμα εκέι θα ήμουν ψάχνοντάς το) και στο δεύτερο οι σκοπευτικές μου ικανότητες αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Στο δεύτερο πουλί επείδη η δεύτερη τουφεκιά έγινε μέσα από αραιό κλαρί πεύκου δεν είδα αν το πήρα το πουλί, και κυριολεκτικά όργωσα το μέρος μην τυχών και το έιχα τραυματίσει. Εκεί που έψαχνα ακουσα ένα φτερούγισμα, όχι πολύ έντονο όμως και ανησύχησα ότι τελικά το τραυμάτισα αλλά το σκυλί δεν "βεντούζωσε" πουθενά, οπότε μάλλον θα ήταν κάποιο κοτσύφι. Πούπουλα δεν είδα ούτε να αιωρούνται μετά την τουφεκιά ούτε και στο έδαφος και καθώς το σκυλί δεν έδειξε να πήρε κάποια μυρωδιά ευελπιστώ ότι την γλίτωσε η κυρία.
Μάλλον αυριο ή μεθαύριο το αργότερο θα ξαναπάω με την ελπίδα να τα ξαναβρώ τα πουλιά.

Καλησπέρες στην παρέα, σήμερα σε 1ώρα και 15 λεπτά σηκώσαμε 2 πουλιά. Τουφέκισα και τα 2 (το πρώτο από έλλειψη εγκράτειας, καθώς αν το πετύχαινα ακόμα εκέι θα ήμουν ψάχνοντάς το) και στο δεύτερο οι σκοπευτικές μου ικανότητες αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Στο δεύτερο πουλί επείδη η δεύτερη τουφεκιά έγινε μέσα από αραιό κλαρί πεύκου δεν είδα αν το πήρα το πουλί, και κυριολεκτικά όργωσα το μέρος μην τυχών και το έιχα τραυματίσει. Εκεί που έψαχνα ακουσα ένα φτερούγισμα, όχι πολύ έντονο όμως και ανησύχησα ότι τελικά το τραυμάτισα αλλά το σκυλί δεν "βεντούζωσε" πουθενά, οπότε μάλλον θα ήταν κάποιο κοτσύφι. Πούπουλα δεν είδα ούτε να αιωρούνται μετά την τουφεκιά ούτε και στο έδαφος και καθώς το σκυλί δεν έδειξε να πήρε κάποια μυρωδιά ευελπιστώ ότι την γλίτωσε η κυρία.
Μάλλον αυριο ή μεθαύριο το αργότερο θα ξαναπάω με την ελπίδα να τα ξαναβρώ τα πουλιά.
Να πας και πιστευώ να τα ξαναβρείς! Δυστυχώς φέτος απ'ότι ακούμε από όλους είναι τραγικά τα πράγματα με τη μπεκάτσα μέχρι τώρα...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας φιλοι μετα απο πολλες μερες σημερα βγηκα ενα διωρο στα 500 μετρα σε ρυκια, 4 πουλια βρηκα τουφεκισα τα 3 και τα πηρα τα 2
ηταν μαζι , αυριο παλι θα εχουμε συνεχεια

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας φιλοι μετα απο πολλες μερες σημερα βγηκα ενα διωρο στα 500 μετρα σε ρυκια, 4 πουλια βρηκα τουφεκισα τα 3 και τα πηρα τα 2
ηταν μαζι , αυριο παλι θα εχουμε συνεχεια
Μπραβο BIK... αντε να δουμε.... .cool..cool..cool.

Status
Not open for further replies.
Back