Μουσική


Φίλε Άρη αυτό το τραγούδι για μένα είναι ο ύμνος της ROCK.
Άκουσε και αυτήν την εκτέλεση ίσως το καλύτερο live σ' αυτό το τραγούδι.
Πρόσεξε με τι δυναμική ξεκινάει το ουρλιαχτό στο 2:44 που προκαλεί ανατριχίλα.
Λένε ότι στο 10:02 όπου ακούγετε ένας πυροβολισμός ένας Ιάπωνας τίναξε τα μυαλά του στον αέρα...
Επικό τραγούδι..
 
Πρόσεξε λίγο στο 3.00 στο δικό μου video και στο 3.19 στο δικό σου(να τα παγώσεις) να δείς και να μου πείς τι παίζει.. ;) .sarcastic..

Βλέπω κάτι γκομενάκια με τα μπουτάκια έξω :p να χαλβαδιάζουν τον Glover....my man.
Τι να πω με κούφανες!! Έκατσα λοιπόν και είδα ταυτόχρονα και τα δύο βίντεο και κάποιος
έχει "ράψει" όχι μόνο αυτή την στιγμή που έβαλες , αλλά πολλές σκηνές από το live του 1970 (αφού τις έκανε ασπρόμαυρες) στο live του 1972.
 
Rory Gallagher, 2 Μαρτίου 1948 Μπάλισανον, Ιρλανδία - 14 Ιουνίου 1995 Λονδίνο
Ήταν Ιρλανδός συνθέτης , κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπλουζ και ροκ μουσικής. Θεωρείται ένας απ' τους σπουδαιότερους κιθαρίστες του ηλεκτρικού μπλουζ.
Λίγα λόγια (αντιγραφή από Βικιπαίδεια) για το μεγαλείο αυτού του κιθαρίστα.
Γεννήθηκε στην Ιρλανδία και μεγάλωσε στην Κομητεία Κορκ. Περίπου στην ηλικία των εννέα, παρακολούθησε τον Έλβις Πρίσλεϋ σε τηλεοπτική του εμφάνιση και έκτοτε αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την κιθάρα, μελετώντας μόνος του.
Ο Rory Gallagher θεωρείται ένας απ' τους κορυφαίους κιθαρίστες της λευκής μπλουζ μουσικής, τόσο για τα ζωηρά του σόλο και τις καινοτόμες ιδέες στη σύνθεση, όσο και για το πάθος και τη δεξιοτεχνία της τραγουδιστικής του ερμηνείας. Πολλοί σύγχρονοι κιθαρίστες της ροκ και της μπλουζ, τον θεωρούν ως την κύρια επιρροή τους. Ακόμα, θεωρείται μια από τις πιο σεμνές και συνεπείς παρουσίες της ροκ μουσικής.
Το 1974 αρνήθηκε πρόταση να γίνει μέλος των Rolling Stones καθώς πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την αντίληψή του για τη μουσική. Συμμετείχε όμως σε δουλειές μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μπλουζ, όπως οι Μάντι Γουότερς, Άλμπερτ Κόλινς, Τζέρι Λι Λιούις, Λόνι Ντόνεγκαν και Αλέξις Κόρνερ. Καθ' όλη τη διάρκεια της μουσικής του διαδρομής, δε σταμάτησε να τοποθετεί πάνω απ' όλα, ακόμα και από την προσωπική του ζωή και την υγεία του, εκείνο που θεωρούσε ότι τον ολοκλήρωνε ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο: την αγάπη του για τα μπλουζ και το πάθος του να παίζει μουσική.
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1981 εμφανίστηκε στην Ελλάδα, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η συναυλία, μια απ' τις πρώτες εμφανίσεις ξένων καλλιτεχνών που συνέβησαν στη χώρα, είχε 40.000 θεατές και συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, από τη Νέα Φιλαδέλφεια έως τον Περισσό, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και το πλήθος. Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου του Γκάλαγκερ: "Ήμασταν βρεγμένοι, τα μάτια μας δάκρυζαν κι όλοι φοβηθήκαμε. Η συναυλία από μόνη της ήταν καταπληκτική. Αλλά ήταν επικίνδυνη. Απλά δεν ήθελα να πεθάνω σ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω καν τι συνέβαινε...". Την επόμενη μέρα, ο Τύπος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδα και τίτλους όπως "Κάηκε η Νέα Φιλαδέλφεια από τους ροκάδες". Η συναυλία αργότερα κυκλοφόρησε σε παράνομη έκδοση (bootleg) με τον τίτλο "Live in Athens".
(Πλήρης Βικιπαίδεια εδώ https://el.wikipedia.org/wiki/Ρόρυ_Γκάλαχερ)

Μιας και λατρεύω τους ήχους του blues και του κλασσικού rock (ψιλοπαίζω και στην κιθάρα μου) σας το αφιερώνω:

 
Back
Top