Μολύβδινα φυσίγγια υδροβίων

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
έχω διαβάσει πολλά για τα φυσίγγια στα παπιά και έχω μπερδευτεί αρκετά.
Κυνηγάω παπιά τα τελευταία 4 χρόνια (η περσινή λειψή) από μέσα Νοέμβρη μέχρι Φλεβάρη, συνολικά περίπου 100 εξόδους σε αυτά τα χρόνια.
Συνήθως απογευματινό στο βάλτο με super poze browning.
Τα τελυταία χρόνια οι χειμώνες είναι αρκετά μαλακοί οπότε οι θερμοκρασίες το απόγευμα στην περιοχή που κυνηγάω είναι άνω του 0 συνήθως, με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις (κυρίως Γενάρη) όπου θα πέσει στους -2 με -3 περίπου. Η υγρασία συνήθως είναι ψηλή.
Χρησιμοποιώ φυσίγγια συγκεντρωτήρα Νο5 34gr (έχω δοκιμάσει wolf classic, lambro μπλε, j&b king και μόλις πήρα ένα κουτί fiocchi pl34)στην αρχή του απογευματινού όπου τα λιγοστά παπιά εκείνη την ώρα θα είναι ευδιάκριτα και ίσως κάπως ψηλά. (δεν ρίχνω σε πολύ μακρινές αποστάσεις, περίπου 40μέτρα είναι το όριο μου)
Όσο πέφτει το φως βάζω διασποράς Νο6 36gr (έχω δοκιμάσει wolf f104, sigma-3) καθώς αν δω τα παπιά αυτά θα είναι πολύ κοντά και πολύ γρήγορα.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα φυσίγγια που χρησιμοποιώ (μάρκα, γραμμάρια, νούμερο);
Τί θα μπορούσα να αλλάξω ή να δοκιμάσω;
Χρησιμοποιούμε πιο βαριά φυσίγγια όταν πέφτουν πολύ οι θερμοκρασίες; ή ακόμα και όταν έχει δυνατούς ανέμους ή πολλή υγρασία;
*μιλάω για μολύβδινα φυσίγγια.
Να προσθέσω ότι δεν θεωρώ πως φταίνε τα φυσίγγια για τα παπιά που δεν έχω πάρει αλλά η κακή σκόπευση εκείνης της στιγμής, απλά θέλω μία βοήθεια για να καταλήξω σε κάποιο φυσίγγι που μου ταιριάζει, και η ποικιλία στα μαγαζιά ειναι τόσο μεγάλη που δεν βγάζω άκρη.
Το παπι ειδικά πολυ πρωι κ βράδυ απαιτεί πολυ εμπειρο κυνηγό κ κατά την γνώμη μου απόλυτο στο σωμα του κοντακι, δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα στις τουφεκιές αυτές ποσο μάλλον να διορθώσεις, εγώ θα έβαζα 5 τσοκ στην πρωτη , 4 στην δευτερη κανη κ από φυσίγγια εμπορίου Λάμπρο κίτρινο σε 7 ν
 
δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση, νόμιζα πως ρωτούσες αν αναφέρει τα mm π.χ. 0,12mm για το IC.
Ναι την αναγράφει τη σύσφιξη όπως το εικονιζόμενο.
ποιά έχεις τότε?
το IC το αμερικανικο ειναι το 1/4 0,25 mm
0,12 ειναι το skeet
μετα τις γιορτές θα σας πω τις μετρήσεις μου
 
Τα 36 γραμαρια σε διαφανο καλυκα
Τα διάφανα σε 5αρι που είχα δοκιμάσει αφήνουν πολλά κατάλοιπα στην κάνει σαν φυσίγγια δεν μου άρεσαν τα 38semi που είχα δοκιμάσει κι αυτά τα περισσότερα τραυματισμένα τα πήρα
 
Back
Top