Υλικά για την συνταγή
12 τσίχλες
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 λίτρο κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
1 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
Προαιρετικά (πράσινο tabasco)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πουλιά και αφού τα στεγνώσουμε τα βρέχουμε με ελαιόλαδο καλά και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο κύμινο. Τα αφήνουμε αν μπορούμε ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένα....να τραβήξουν μέσα τους τα αρώματα από το κύμινο.
Την επόμενη μέρα....βγάζουμε τα πουλιά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε ελαιόλαδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα...και τσιγαρίζουμε τα πουλιά (μυστικό τα πουλιά να μην είναι παγωμένα).....αφού πάρουν χρώμα...πετάμε μέσα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι....ρίχνουμε μέσα το κρασί (να μην είναι παγωμένο και κόψει τον βρασμό) μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά καθώς και τα δαφνόφυλλα μαζί με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτία με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά....ρίχνουμε μέσα λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε μισές ροδέλες και τον χυμό από το λεμόνι. Σκεπάζουμε ξανά....και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 30 με 40 λεπτά. Συνολικός βρασμός 1 ώρα με 1 ωρα και 15 λεπτά...ανάλογα το μάτι και το σκεύος.
Για όσους θέλουν ο μεζές να τσιμπάει λίγο...μπορούν στο τέλος να ρίξουν πράσινο tabasco στο πιάτο τους.
Μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο...με πουρέ πατάτας...ρύζι...ή πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με αλάτι και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!
12 τσίχλες
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 λίτρο κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
1 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
Προαιρετικά (πράσινο tabasco)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πουλιά και αφού τα στεγνώσουμε τα βρέχουμε με ελαιόλαδο καλά και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο κύμινο. Τα αφήνουμε αν μπορούμε ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένα....να τραβήξουν μέσα τους τα αρώματα από το κύμινο.
Την επόμενη μέρα....βγάζουμε τα πουλιά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε ελαιόλαδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα...και τσιγαρίζουμε τα πουλιά (μυστικό τα πουλιά να μην είναι παγωμένα).....αφού πάρουν χρώμα...πετάμε μέσα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι....ρίχνουμε μέσα το κρασί (να μην είναι παγωμένο και κόψει τον βρασμό) μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά καθώς και τα δαφνόφυλλα μαζί με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτία με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά....ρίχνουμε μέσα λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε μισές ροδέλες και τον χυμό από το λεμόνι. Σκεπάζουμε ξανά....και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 30 με 40 λεπτά. Συνολικός βρασμός 1 ώρα με 1 ωρα και 15 λεπτά...ανάλογα το μάτι και το σκεύος.
Για όσους θέλουν ο μεζές να τσιμπάει λίγο...μπορούν στο τέλος να ρίξουν πράσινο tabasco στο πιάτο τους.
Μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο...με πουρέ πατάτας...ρύζι...ή πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με αλάτι και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!