Μαγκάλια και Σούβλες

Για μένα το καλύτερο 'απλό' σκωτσέζικο σπέσιαλ (δηλαδή12άρι) που το βρίσκεις πλέον σχεδόν παντού είναι το Cardhu.
Χωρίς να θέλω να .....sex hard. το θέμα, υπάρχουν πάρα πολλά πιο εξειδικευμένα, (που κάνω και μια συλλογούλα , λόγω κόρης στο Λονδίνο) αλλά δεν μας φτάνει όχι μόνο άλλο θέμα, αλλά θα χρειαζόμαστε ξεχωριστό φόρουμ:cool:
 
Θέλει να βγάλεις την πέτσα,να τα χαράξεις πολλές φορές και στις 2 πλευρές μέχρι την μέση της σάρκας και να τα σκουπίσεις καλά με χαρτί κουζίνας η να τα λιασεις.Πολυ δυνατή φωτιά και κοντά για 2 λεπτα το πολύ από κάθε πλευρά.
Μάλλον με μπέρδεψες περισσότερο!
Δηλαδή τα ανοίγεις, (δεν τα αφήνεις σαν σωλήνα) και χαράζεις και τις δύο πλευρές του φύλλου ;
Μετά όμως αν βάλεις ένα "φύλο" στη φωτιά αυτό θα γίνει κύλινδρος, πως θα βάλεις να ψηθεί και η άλλη πλευρά του;
Εσύ το έχεις ψήσει με αυτό τον τρόπο;
 
Last edited:
Κύλινδρο τα αφήνεις. Δεν τα ανοίγεις σαν φύλλο. Το χάραγμα το κάνεις στον κύλινδρο.
Ευχαριστώ Βασίλη.
Η δύναμη της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη; (πόσα δευτερόλεπτα αντέχει το χέρι)
Δεν έχω "τολμήσει" ποτέ να ψήσω τα καλαμάρια τόσο λίγο χρόνο! αλλά για να λένε έτσι ειδικευμένοι σεφ, σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζουν...
 
Αν θεωρήσουμε ότι για τα συνήθη ψησίματα αντέχει με το ζόρι 8 δευτερόλεπτα, ανοιγμένη η παλάμη του χεριού, σε απόσταση περίπου 25 εκατοστά, εκεί να υπολογίσεις φωτιά να αντέχει το χέρι τραβηγμένα, 5 δευτερόλεπτα το πολύ.
 
Μάλλον με μπέρδεψες περισσότερο!
Δηλαδή τα ανοίγεις, (δεν τα αφήνεις σαν σωλήνα) και χαράζεις και τις δύο πλευρές του φύλλου ;
Μετά όμως αν βάλεις ένα "φύλο" στη φωτιά αυτό θα γίνει κύλινδρος, πως θα βάλεις να ψηθεί και η άλλη πλευρά του;
Εσύ το έχεις ψήσει με αυτό τον τρόπο;
Σωλήνα το καλαμάρι, χαράζεις πάνω κάτω πολλές φορές με μικρή απόσταση η κάθε χαρακιά.Στεγνο το καλαμάρι.Το χέρι να μην αντέχει ούτε 5 δευτερόλεπτα και όσο πιο κοντά γίνεται.Τωρα αν είναι κανένα γομαρι θα θέλει παραπάνω.
*Χωρίς κεφάλι το καλαμάρι.Αν θέλεις να ψησεις κεφάλια θα τα βάλεις χωριστά και θα τα έχεις λιασει καλά, όπως τα χταπόδια.
 
Σωλήνα το καλαμάρι, χαράζεις πάνω κάτω πολλές φορές με μικρή απόσταση η κάθε χαρακιά.Στεγνο το καλαμάρι.Το χέρι να μην αντέχει ούτε 5 δευτερόλεπτα και όσο πιο κοντά γίνεται.Τωρα αν είναι κανένα γομαρι θα θέλει παραπάνω.
*Χωρίς κεφάλι το καλαμάρι.Αν θέλεις να ψησεις κεφάλια θα τα βάλεις χωριστά και θα τα έχεις λιασει καλά, όπως τα χταπόδια.
Ευχαριστώ Άλεξ, το επόμενο ψήσιμο καλαμαριών θα δοκιμάσω αυτά που μου γράψατε... :)
 
Σπιτικο κουνελακι στο καρβουνο
Μαριναρισμενο στο κρασι και κολλιανδρο
Ψημενο σε ξυλο ελιας
Σε diy ψησταρια
Απολαυση
Και το απογευμα σφαξιμο νεα να σιτεψουν
Τσιπουρακι Αποστολακη χωρις γκυκανισο
Μεχρι να βγει ο μεζες

αντε Γεια μας
 

Attachments

  • BD51D400-4155-44C0-8D46-2A0A7E2E2040.jpeg
    BD51D400-4155-44C0-8D46-2A0A7E2E2040.jpeg
    235,5 KB · Προβολές: 36
Last edited:
Back
Top