ΜΑΓΚΆΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΕΣ


Και εγώ για ψαρικα το ξεκίνησα
αλλά στην πορεία θυμήθηκα τον ανάμεικτο κιμά χοιρινου-μοσχαριου - αρνιού
μαζι με λιγα κοψιδια που ειχαν μεινει απο την τσικνοπεμπτη bbq2 :p

View attachment 24711

.
εση φιλαρακι καλα ειναι να πας να κανης ενα τσεκ απ στην χοληστερινησουυυυυ .sarcastic.
 
Περιοχή
καρδιτσα-λιμνη πλαστηρα.....
Όνομα
Λάμπρος
Πολύ βροχή σήμερα όλη μέρα. Ένα τσιπουράκι στη βεράντα, κάτω από την προστασία της τέντας είναι ότι πρέπει.
απόλαυση είναι το τσιπουράκι με αυτό το καιρό Βασίλη.
 
Περιοχή
καρδιτσα-λιμνη πλαστηρα.....
Όνομα
Λάμπρος
Μέχρι να μπει το τηγάνι για τον μπακαλιάρο.
Χρόνια πολλά και ειδικά στους Βαγγέληδες του forum. Να είμαστε καλά.
Βασίλη καλησπέρα. εσένα είχα Στο μυαλό μου γιατί έχεις αδυναμία στο τσιπουράκι.
20210325_145350.jpg
καβουροψυχα,θραψαλα,γαρίδες,
τσιπουρες
σκορδαλιά,ταραμας,μαρούλι με κρεμμυδάκι μέσα. και φυσικά τσιπουράκι Ηδωνικό στην υγεία μας
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Βασίλη καλησπέρα. εσένα είχα Στο μυαλό μου γιατί έχεις αδυναμία στο τσιπουράκι.
View attachment 25030
καβουροψυχα,θραψαλα,γαρίδες,
τσιπουρες
σκορδαλιά,ταραμας,μαρούλι με κρεμμυδάκι μέσα. και φυσικά τσιπουράκι Ηδωνικό στην υγεία μας
Παλι στην ηδονή το ριξες; .yel.
 
Όνομα
ΒΑΣΊΛΗΣ
Βασίλη καλησπέρα. εσένα είχα Στο μυαλό μου γιατί έχεις αδυναμία στο τσιπουράκι.
View attachment 25030
καβουροψυχα,θραψαλα,γαρίδες,
τσιπουρες
σκορδαλιά,ταραμας,μαρούλι με κρεμμυδάκι μέσα. και φυσικά τσιπουράκι Ηδωνικό στην υγεία μας
Υγεία και να 'μαστε καλά.
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
Σύμφωνα με το alpha news Κύπρου, και μετά από σχεδόν 15 χρόνια προσπάθειας και διενέξεων και ανάμεσα στους Κύπριους, κατοχυρώνεται το κυπριακό χαλούμι ως ΠΟΠ - πιθανή δημοσίευση της απόφασης η 12η Απριλίου, ίσως και νωρίτερα.
Βάλε ένα χαλούμι στην ψησταριά μαζί με τα μπριζολάκια και δοκίμασε το μαζί με μια τριπλή απόσταξη από τσίπουρο!
1616857342659.png
Φωτο από το athensvoice.gr
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Σύμφωνα με το alpha news Κύπρου, και μετά από σχεδόν 15 χρόνια προσπάθειας και διενέξεων και ανάμεσα στους Κύπριους, κατοχυρώνεται το κυπριακό χαλούμι ως ΠΟΠ - πιθανή δημοσίευση της απόφασης η 12η Απριλίου, ίσως και νωρίτερα.
Βάλε ένα χαλούμι στην ψησταριά μαζί με τα μπριζολάκια και δοκίμασε το μαζί με μια τριπλή απόσταξη από τσίπουρο!
View attachment 25133
Φωτο από το athensvoice.gr
o_O Τριπλή ε ;
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
o_O Τριπλή ε ;
Ακριβώς!

Σε κάθε νέα απόσταξη προσθέτεις βέβαια και νερό πριν ανάψεις το καζάνι, και αν προσέξεις την θερμοκρασία, τότε στην τριτη απόσταξη δεν έχεις έχεις καθόλου ανεπιθύμητες ή δηλητηριώδεις ουσίες (υπολλείματα από θειούχα λιπάσματα, μεθανόλες κλπ). Οι παλιοί που ήξερα μίλαγαν για κεφαλή και ουρές από την απόσταξη και αυτό που έπερναν από την πρώτη καζανιά (καρδιά) το αραίωναν με νερό από πηγή στην δεύτερη καζανιά και το άφηναν 3-4 ημέρες να κατακάτσει. Μετά ένα μέρος από αυτό το πέρναγαν από τρίτη καζανιά και το φύλαγαν σαν φάρμακο στό σπίτι - το 'πινε συνήθως μόνο ο κύρης του σπιτιού στα φανερά και οι υπόλοιποι στα κρυφά. Ξέρω ακόμα ένα άτομο στο Λεβίδι που βγάζει τσιπουρο από 3 καζανιές (τουλάχιστον έβγαζε μέχρι προπερσι που τον συνάντησα)
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Ακριβώς!

Σε κάθε νέα απόσταξη προσθέτεις βέβαια και νερό πριν ανάψεις το καζάνι, και αν προσέξεις την θερμοκρασία, τότε στην τριτη απόσταξη δεν έχεις έχεις καθόλου ανεπιθύμητες ή δηλητηριώδεις ουσίες (υπολλείματα από θειούχα λιπάσματα, μεθανόλες κλπ). Οι παλιοί που ήξερα μίλαγαν για κεφαλή και ουρές από την απόσταξη και αυτό που έπερναν από την πρώτη καζανιά (καρδιά) το αραίωναν με νερό από πηγή στην δεύτερη καζανιά και το άφηναν 3-4 ημέρες να κατακάτσει. Μετά ένα μέρος από αυτό το πέρναγαν από τρίτη καζανιά και το φύλαγαν σαν φάρμακο στό σπίτι - το 'πινε συνήθως μόνο ο κύρης του σπιτιού στα φανερά και οι υπόλοιποι στα κρυφά. Ξέρω ακόμα ένα άτομο στο Λεβίδι που βγάζει τσιπουρο από 3 καζανιές (τουλάχιστον έβγαζε μέχρι προπερσι που τον συνάντησα)
Ναι ,ειναι λίγοι αυτοί που κάνουν τριπλή απόσταξη.
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
Ναι ,ειναι λίγοι αυτοί που κάνουν τριπλή απόσταξη.
Εχεις δίκιο, εγώ ξέρω μόνο ένα άτομο, στο Λεβίδι που έκανε (κάνει?) τριπλή απόσταξη και το προπουλούσε - δηλ. έπερνε τηλέφωνο τους γνωστούς του και τους ρώταγε αν και πόσο θέλουν. Πήγαινες εκεί, δοκίμαζες το διπλοαποσταγμένο και αν σου άρεσε το 'περνες και έφευγες. Αλλοιώς περίμενες μερικές ωρίτσες μέχρι να βγεί το τρίτο κάμα, δοκίμαζες το παλιό, έφερνε και μεζέδες και μέχρι να βγεί το τριτόκαμα, ήσουν πίτα!

Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πονοκέφαλο απο τριπλο-αποσταγμένο. Από κάτι σπιτικά τσίπουρα συγγενών όμως παρ' ολίγον να τυφλωθώ:mad:
Εδώ στο Βερολίνο αγοράζω συνήθως τσιπουρο μιας εταιρίας από την Πάτρα - βγάζει και τεντούρα, για την οποία τρελλαίνονται οι Γερμανίδες;)
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Εχεις δίκιο, εγώ ξέρω μόνο ένα άτομο, στο Λεβίδι που έκανε (κάνει?) τριπλή απόσταξη και το προπουλούσε - δηλ. έπερνε τηλέφωνο τους γνωστούς του και τους ρώταγε αν και πόσο θέλουν. Πήγαινες εκεί, δοκίμαζες το διπλοαποσταγμένο και αν σου άρεσε το 'περνες και έφευγες. Αλλοιώς περίμενες μερικές ωρίτσες μέχρι να βγεί το τρίτο κάμα, δοκίμαζες το παλιό, έφερνε και μεζέδες και μέχρι να βγεί το τριτόκαμα, ήσουν πίτα!

Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πονοκέφαλο απο τριπλο-αποσταγμένο. Από κάτι σπιτικά τσίπουρα συγγενών όμως παρ' ολίγον να τυφλωθώ:mad:
Εδώ στο Βερολίνο αγοράζω συνήθως τσιπουρο μιας εταιρίας από την Πάτρα - βγάζει και τεντούρα, για την οποία τρελλαίνονται οι Γερμανίδες;)
Που να δεις κατι τσίπουρα που βγάζουν μιας απόσταξης και που ειναι πάνω απο 60 βαθμούς .:rolleyes:
Και καποτε πιναμε δυο άτομα μια διλιτρη .drunk.
 
Top