Μαγκάλια και Σούβλες

Δεν γνωρίζω αν έχει ειπωθεί αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για άναμμα φωτιάς είναι το ξυλώδες περίβλημα με τα αγκάθια εξωτερικά που έχει το κάστανο.Φοβερό αποτέλεσμα και φυσικό.
Καλό για προσάναμα Χρήστο, αλλά αν απομακρύνεις τα καβούκια από το κτήμα πρέπει να προσθέσεις αρκετό λίπασμα την επόμενη χρονιά για να δημιουργήσει το κτήμα τα νέα. Το καλύτερο είναι τα κάνεις ένα κύκλο τα καβουκια γύρω από τη ρίζα και να τα χώνεις στο χώμα να σαπίσουν με φρεζάρισμα.

Το καλύτερο προσάναμα και κάρβουνο μαζί είναι οι φλοίδες από έλατα και πεύκα που αφήνουν οι υλοτόμοι όταν κάνουν ξύλευση στο βουνό. Κουβαλάω αμαξιές να έχω όπου βρίσκω ανοίγματα που τις αφήνουν.
 
Με το έλατο καλύτερο από το πεύκο νομίζω
Παλιά έψηναν αρνιά οι τσοπάνηδες στο βουνό μόνο με ελατοφλουδες
Αλλά πολύ σωστό και αυτό που είπε ο Γρηγόρης, να θάβονται τα περιβλήματα γιατί εμπλουτίζουν το έδαφος με οργανική ουσία και γιατί δεν ενοχλεί τους σκύλους όταν ψάχνουν μπεκάτσες κάτω από τις καστανιές ... :)
 
Καλαμακι λουκανικο ρε θηριο?Εισαι πολυ μπροστα λεμε!!
Αν το λουκάνικο το τρυπάς με το πιρούνι, χάνει τα υγρά του.... ;)
Εμένα μου αρέσει που έβαλε 2 καλαμάκια μόνο .very funny.
Αυτά έμειναν από την Δευτέρα το βράδυ ρε.....άσε που τα σουβλάκια παχαίνουν..yelling..sarcastic.
 
Back
Top