Μαγκάλια και Σούβλες

Αυτό φοβάμαι και γω αλλά βαριέμαι για να καθήσω να φτιάχνω βραστά. Από την άλλη πάλι, βάζω το μηχανάκι και αράζω με λίγο κρασί, ενώ ψήνεται. Μάλλον θα το διακινδυνεύσω.
Βάλτο στην σούβλα Βασίλη και τύλιξε το με αλουμινόχαρτο να βράσει πρώτα.Αν βγεί φόλα άλλαξε σόλες στα μποτάκια.
 
Έβγαλα ένα πακέτο από την κατάψυξη να ξεπαγώσει, νομίζοντας ότι είναι προβατίνα και τελικά είδα αφού ξεπάγωσε, ότι είναι γίδα. Λέω να την βάλω το βράδυ στη σούβλα, κοντοσούβλι. Πλάτη είναι. Ακούω απόψεις.
Για όλους τους μεζέδες υπάρχουν λύσεις ;)
Δοκιμασμένη συνταγή και πολλά υποσχόμενη αρκεί να έχεις κοκκινέλι δροσερό .drunk.

 
Βασιλη οταν λες γιδα εννοεις παλιο μεγαλο ζωο;
Παλιο μεγαλο ζωο θα κανεια οτι σου ειπε ο Αλεξ
Αλατοπιπερωσε και περασε με ελαιολαδο τυλιξε σε χαρτι και αλουμινιχαρτο βαλε δυνατο καρβουνο
Ασε το 40 λεπτα κλειστο
Κατεβασε το ανοιξε το και θα ροδισει μετα χωρις να γινει σολα
Αν θες περνα και πατατα στην σουβλα αναμεσα στα κοματια;)
 
Βασιλη οταν λες γιδα εννοεις παλιο μεγαλο ζωο;
Παλιο μεγαλο ζωο θα κανεια οτι σου ειπε ο Αλεξ
Αλατοπιπερωσε και περασε με ελαιολαδο τυλιξε σε χαρτι και αλουμινιχαρτο βαλε δυνατο καρβουνο
Ασε το 40 λεπτα κλειστο
Κατεβασε το ανοιξε το και θα ροδισει μετα χωρις να γινει σολα
Αν θες περνα και πατατα στην σουβλα αναμεσα στα κοματια;)
Γίδα κανονικότατη. Την είχα πάρει για βραστό. Αλουμινόχαρτο, αποφεύγω να βάζω, γιατί δεν το έχω και για το ποιό υγιεινό. Θα την βάλω λίγο σε λαδολέμονο να μαριναριστεί και θα την βάλω στην σούβλα. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε το βράδυ.
 
Γίδα κανονικότατη. Την είχα πάρει για βραστό. Αλουμινόχαρτο, αποφεύγω να βάζω, γιατί δεν το έχω και για το ποιό υγιεινό. Θα την βάλω λίγο σε λαδολέμονο να μαριναριστεί και θα την βάλω στην σούβλα. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε το βράδυ.
Το μαριναρισμα με ακτινίδιο το έχεις δοκιμάσει? Αν θες τρίβεις ένα ακτινίδιο στο βλεντερ το αραιωνεις σε ένα ποτήρι νερό! Μαριναρεις το κρέας λίγα λεπτά κ ξεπλένεις με κρύο νερό! Προσοχή όμως όχι πολύ ώρα γιατί σπάνε οι ίνες του κρέατος κ θα πέφτει από την σούβλα! Άντε καλοφαγοτη!
 
Οπτικά φαίνεται σπέσιαλ παντως! Άντε φάε και πες μας! Έχω 3 για σφαξιμο.....
Κανε κάνα κοκκινιστό απο μπούτι και άσε το σούβλισμα για τα μπεεεε .big smile.

Μαζι με πρόβατο έψησα κι εγω φέτος κατι ωραία κοματια απο σιτεμένη και πολύ νόστιμη. Την έφαγα πάνω απ τη σχάρα και υποφερόταν η σκληρότητα.Νόστιμη όμως .Αν την άφηνα για το τραπέζι ήταν σκληρή.
 
Last edited:
Τόσο σκληρή, όσο μια προβατίνα. Όχι αυτές που τρως στην ταβέρνα και είναι βαμβάκι.
Στις ταβέρνες την προβατίνα την βάζουν σε μεγάλα μπολ με ακτινίδιο γι'αυτό είναι τόσο μαλακή
Συνήθως ψήνουν Ισπανίας είναι ποιο οικονομικές στην αγορά αλλά από γεύση σανός
 
Βασιλάκη η αίγα που λέγαμε χθες κοκκινιστή . Αν και εργένης μπήκα στον πειρασμό σήμερα να μαγειρέψω ένα φαΐ που το γουστάρω πολύ και το τρώω μία με δύο φορές το χρόνο.
 
Last edited:
Βασιλάκη η αίγα που λέγαμε χθες κοκκινιστή . Αν και εργένης μπήκα στον πειρασμό σήμερα να μαγειρέψω ένα φαΐ που το γουστάρω πολύ και το τρώω μία με δύο φορές το χρόνο.
Δημήτρη την επόμενη θα την συνοδέψεις και με χοντρό μακαρόνι
και σε κάθε γυροβολια του πιρουνιού
να τινάζει την σάλτσα στην μπλούζα
εκεί να δεις μεράκια :p :p
 
Back
Top