Λύκος

Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται το κυνήγι του λύκου;
Δηλαδή αν αύριο το δασαρχείο και οι αρχές έδιναν εντολή να θηρευτούν λύκοι με ποιά μέθοδο θα γινόταν η θήρα τους;
Σφάζεις ένα αρνί και το κρεμάς από ένα δέντρο και περιμένεις ,κάπου το διάβασα...
 
Όχι παγανα με σκυλιά
Κλείνεις έναν τόπο βάζεις καρτέρια και μπαίνουν μέσα μερικά άτομα κάνοντας φασαρία
Ακριβώς, έτσι γίνεται και σπρώχνεις τον/τους λυκο(ους) προς το καρτέρι. Στον Μέλανα Δρυμό φτιάχνουν διάδρομο βάζοντας δεξιά και αριστερά σχοινιά που κρέμονται πλαστικές σακούλες ή χρωματιστά πανιά και ξεκινούν από την μια άκρη του διαδρόμου με φασαρία να σπρώχνουν την αγέλη προς την άλλη άκρη του διαδρόμου, στην οποία είναι τα καρτερια. Για άγνωστο σε μένα λόγο, οι λύκοι δεν εγκαταλείπουν τον διάδρομο, λες και οι σακούλες είναι ένας ανυπερβλητος φράχτης. Γενικά τα λεγόμενα άλφα-ζώα δεν τα σκοτώνουν εδώ, παρά μονο αν είναι προβληματικά.
 
Αν υπηρχαν και στην Ελλαδα τετοια τελοs το κυνηγι .View attachment 34004View attachment 34005
Και όμως οι μεγαλύτεροι λύκοι στον κόσμο είναι στα Βαλκάνια έως Ρωσία. Το ρεκόρ ήταν 105 κιλά στην Ρουμανία. Τέτοιο βάρος σε άγριο ζώο είναι τεράστιο, και στα βόρεια σύνορά μας έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς πολύ μεγάλοι λύκοι.
 
Παλιό είναι. Απλά το έβαλα σαν συμπλήρωμα στα γραφόμενα του Xklefteris.
Tα βλεπετε ? Γι' αυτο προσοχη στο κυνηγι ,ειδικα οσοι κυνηγουν με σκυλο γιατι την επομενη φορα θα ειναι ο κυνηγοs πανω στο καπο και
θα οδηγει ο Λυκοs.
 
Ποια Κοκκινοσκουφίτσα ? Αυτός εδώ τρώει και την γιαγιά και τον παππού.View attachment 34220
Δεν λες παλι καλα που δεν γραφτηκε σημερα η κοκκινοσκουφιτσα;
Ο λυκος θα περνε συγχαρητηρια που εφαγε την γιαγια και λιγοστεψαν οι αρρωστοι
Το κοριτσι δεν θα πειραζε που χαθηκε
Δεν θα σκεφτοταν κανεις ποτε οτι την εφαγε ο λυκος. Τι να λεμε τωρα παραμυθια;;;
Ο κυνηγος θα κρεμαζοταν στα λαικα δικαστηρια επειδη γυρισε και ειδε απειλητικα τον λυκο
Και το χωριο θα του κανε λαικ του λυκου στην σελιδα του στο ινστα καθως ποζαρε στην bushcraft καλυβα του.hair.
 

Αγελες λύκων σκορπούν τον τρόμο σε κυνηγούς στις Κρατερές Θεσσαλονίκης​




ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 17/10/2021 στις Καρτερές Θεσσαλονίκης. Το άτυχο ζώο αγνώστου ιδιοκτήτη ( σίγουρα κάποιος κυνηγός θα το ψάχνει νομίζοντας πως έχει απλά χαθεί) ανακάλυψε ο συνάδερφος Βασίλης Γαιτάνης κατά την κυνηγετική του έξοδο στην περιοχή.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της πολύ δυσάρεστης και συνάμα επικίνδυνης εμπειρίας του ο ίδιος ο Βασίλης: ” Στις 10:30 είμαι στη περιοχή Καρτερών για κυνήγι μπεκάτσας μαζί με τα 2 σκυλιά μου ράτσας επανιέλ μπρετόν. Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί το αρσενικό μου είναι ανοιχτής έρευνας και το θηλυκό μου κοντινής, ωστόσο τα σκυλιά έδειχναν “μουδιασμένα” ίσως και φοβισμένα χωρίς ενδιαφέρον να ερευνήσουν τον τόπο, δεν έδειχναν δηλαδή να θέλουν να κυνηγήσουν μιας και πήγαιναν μερικά μέτρα πιο κει και ξανά επέστρεφαν κοντά μου. Ξαφνικά και ενώ είμαι σε πεύκο βλέπω ένα λύκο στα 30 μέτρα να μας κοιτάει, σαν να μας μέτραγε. Έβαλα τις φωνές χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα και έφυγε μόνο αφού έριξα στον αέρα. Έπειτα από αυτό το σκηνικό μαζεύω τα σκυλιά που έτσι και αλλιώς ήταν δίπλα μου και πάω στο όχημα μου, από κει που πάρκαρα ήταν πολύ κοντά.
249892882_1577299715960907_3021959262009654738_n.jpeg

Οδηγώντας λοιπόν και έπειτα από στροφή βλέπω το φρεσκοφαγωμένο σκυλί στη μέση του δρόμου και από πάνω του ένα λύκο, φωνάζω, πατάω κόρνα και ο λύκος φεύγει απρόθυμα. Κατεβαίνω το τραβάω στην άκρη και ανεβαίνω για να γυρίσω το όχημα μου να φύγω. Όπως οδηγούσα συνάντησα έναν κυνηγό όπου τον ενημέρωσα για το τι έγινε ώστε να προσέχει.
Επειδή λοιπόν δεν έβρισκα χώρο να γυρίσω συνέχισα ακόμα λίγο προς την ίδια κατεύθυνση όπου και είδα 1 ακόμα λύκο στα αριστερά του χωματόδρομου και 10 μέτρα πιο κει από την δεξιά πλευρά βλέπω άλλους 5 !!! Έπαθα σοκ, ακριβώς εκεί που ήταν το όχημα του κυνηγού που είδα και σε απόσταση 10-15 μέτρων ήταν οι 5, απίστευτο αυτό που έζησα και δόξα το θεό που στάθηκα τυχερός και δεν έπαθαν τίποτα τα σκυλάκια μου.”

249635436_324248696174655_3766103846800963937_n.jpeg

Ο Βασίλης συνεχίζει ” Οι λύκοι πλέον έχουν καταντήσει μάστιγα, ακόμα και στο Ωραιόκαστρο στη περιοχή Γαλήνη, στην Λητή όπου είναι συχνότερη η παρουσία ανθρώπου υπάρχουν λύκοι, ενώ στην Νέα Μεσημβρία κυκλοφορούν μέσα στο χωριό κυνηγώντας σκυλιά, δεσποζόμενα και αδέσποτα. Σήμερα ήταν κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, οι λύκοι ήταν λίγα μέτρα από το ΚΕΘΕΑ Καρτερών και ο λύκος μασουλούσε το σκυλί ανενόχλητος και 50 μέτρα πιο κει ήταν άλλοι 5 και όλα αυτά σε ελάχιστη απόσταση από το χωριό και ακριβός δίπλα στο ΚΕΘΕΑ οπού ζουν άνθρωποι.”
249995129_469575351077194_743614715419247479_n-e1635440503121.jpeg
 
αυτα τα μερη τα εχω κυνηγηση πριν χρονιααααα καθαρα μπεκατσοτοπια και οχι μωνο ;)φασες κτλ τα τελευταια χρονια εχουνε φαγωθη πολλα σκυλια απο λυκους και ουτε να περασω απο εκη δεν θελω,,κριμας ενας τωσο ωραιως κυνηγοτοπως να βαλεται απο λυκους :(
:(
 
Back
Top