Λύκος

Έτσι είναι όλα για τα μπικικινια! Αλλά και οι λύκοι είναι πονηροί προτιμούν τα πιο εύκολα θηράματα που είναι τα σκυλιά μας!
Mα ένας άγριος θηρευτης αυτό επιδιωκει. Το εύκολο θήραμα θα προτιμήσει. Ένας ιχνηλάτης με το μισό μέγεθος ενός μεγάλου λύκου είναι πιο εύκολο γεύμα από ένα καπρι.
 

Άργος Ορεστικό: Επίθεση αρκούδας σε ορνιθώνα – Κατασπάρεξε κότες και χήνες (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)​

https://twitter.com/intent/tweet?te...%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%bf%cf%81/&via=ΦΥΣΗ+TV
https://pinterest.com/pin/create/bu...Κατασπάρεξε+κότες+και+χήνες+(ΣΚΛΗΡΕΣ+ΕΙΚΟΝΕΣ)
https://api.whatsapp.com/send?text=...isi.tv/άργος-ορεστικό-επίθεση-αρκούδας-σε-ορ/
kotetsi-arkouda-10-760x490-1.jpg
Επίθεση αρκούδας σε ορνιθώνα, κοντά στην περιοχή του Αρμενοχωρίου στο Άργος Ορεστικό, σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί. Η αρκούδα κατασπάραξε κότες και χήνες και έγινε αντιληπτή απο τους ιδιοκτήτες, οι οποιοί προσπαθούσαν με διάφορα μέσα να την απομακρύνουν, χωρίς αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του ορνιθώνα, που βρίσκεται λίγο έξω από το Άργος Ορεστικό, στο τέλος της οδού Αρμενοχωρίου, προς την περιοχή Αρμενοχωρίου, περίπου στις 5.00 η ώρα το πρωί, εισάβαλε αρκούδα, με αποτέλεσμα να κατασπαράξει σχεδόν όλες τις κότες και τις χήνες. Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρουν στον ditikostipos.gr γλίτωσαν μονο ο κόκορας, δύο κότες και μια χήνα!
Η αρκούδα έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια, η οποία με την χρήση κόρνας προσπάθησε να την διώξει, χωρίς όμως εκείνη να τρομάζει και να τραπεί σε φυγή. Τότε, όπως η ίδια μας μεταφέρει, πήγε και ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα της, ο οποίος με ψυχραιμία προσπάθησε και αυτός προκαλώντας έντονο θόρυβο να την απομακρύνει. Τελικά η αρκούδα έφυγε, αφού, όπως φαίνεται, ικανοποιήσε την πείνα της! Άλλωστε είναι η εποχή που ξυπνούν από τον χειμέριο ύπνο και είναι ιδιαίτερα πεινασμένες (το ξύπνημα τους δεν είναι πάντα τον ίδιο μήνα, μπορεί να ξυπνήσουν και Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν)
Αφού τελικά η αρκούδα έφυγε από το κοτέτσι, οι ιδιοκτήτες αντίκρυσαν ένα αποτρόπαιο θέαμα, με τα κατασπαραγμένα πουλερικά και τις υλικές ζημιές που προκάλεσε το μεγάλο ζώο, τόσο κατά την είσοδο, όσο και από κατά την έξοδο του αλλά προφανώς και στην προσπάθεια του να πιάσει τα πουλιά για να τα φάει.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε, όπως μας αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, στην Αστυνομία αλλά και στην Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων, από την οποία άτομα επισκέφθηκαν τον χώρο, έκανα αυτοψία και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για επίθεση αρκούδας, Μάλιστα τους επεσήμαναν, ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί στο σημείο, για αυτό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
kotetsi-arkouda-1.jpg

kotetsi-arkouda-2.jpg

kotetsi-arkouda-3.jpg

kotetsi-arkouda-4.jpg

kotetsi-arkouda-5.jpg

kotetsi-arkouda-6.jpg

kotetsi-arkouda-7.jpg
 
Έβγαλε ο φίλος μου ο Νίκος το σκυλί του στην Πεντέλη και είδε πατημασιές και τις τράβηξε φωτό.Και όμως είναι από λύκο.Οχι από λυκόσκυλο η κάτι άλλο.Πιστευω αύριο να τις πάρω να τις ανεβάσω εδώ.Καλως τα δεχτηκαμε.Αντε και στον Λυκαβηττό όπως πάμε.
 
πριν λιγα χρονιααα που κυνηγουσα μπεκατσαbest restaurants in hampstead επισης πριν λιγες μερες φιλοσμου τσομπανις μου ειπε πως μερα τον χτυπησε μια κατσικα λυκος στο λαιμο και στα μασταρια αλα δεν πρωλαβε να την παρηηη φυσικα η κατσικα ψωφησεεεε,,,τωρα που ειναι υσηχα τα βουνα οι λυκοιιιι τρυγηρνανε παντου εδω σε εμας
 
πριν λιγα χρονιααα που κυνηγουσα μπεκατσαbest restaurants in hampstead επισης πριν λιγες μερες φιλοσμου τσομπανις μου ειπε πως μερα τον χτυπησε μια κατσικα λυκος στο λαιμο και στα μασταρια αλα δεν πρωλαβε να την παρηηη φυσικα η κατσικα ψωφησεεεε,,,τωρα που ειναι υσηχα τα βουνα οι λυκοιιιι τρυγηρνανε παντου εδω σε εμας
Τώρα που τριγυρνάνε παντού ανυποψίαστοι πρέπει να τους κάνετε το κέρασμα...
 
Άργος Ορεστικό: Επίθεση αρκούδας σε ορνιθώνα – Κατασπάρεξε κότες και χήνες (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Είδα τις εικόνες πριν διαβάσω τον τίτλο και νόμισα ότι είναι το Half Life 2 με άκρως ρεαλιστικά γραφικά! o_O

Κρίμα τα πουλερικά αλλά και οι άνθρωποι για τη λαχτάρα και τη ζημιά. :(
 
Λύκος και άνθρωπος: Το μοντέλο κλιμάκωσης του Valerius Geist

Ο βιολόγος Valerius Geist είναι πεπεισμένος ότι εάν οι άνθρωποι δεν αμυνθούν, οι λύκοι θα επιτεθούν. Φυσικά, οι επιθέσεις λύκων σε εκτρεφόμενα ζώα ή ακόμα και σε ανθρώπους δεν έρχονται ουρανοκατέβατα. Αντίθετα, αυτών των επιθέσεων προηγούνται διάφορες φάσεις της εξοικείωσης με τον άνθρωπο. Ο Valerius Geist περιγράφει μια κλίμακα με επτά σαφώς αναγνωρίσιμα στάδια πριν ένας λύκος επιτεθεί σε ένα άτομο: "Seven stages of habituation", επτά στάδια εξοικείωσης ή επτά βήματα προς κλιμάκωση.

Εν συντομία τα επτά στάδια:

Στάδιο 1: Τα θηράματα του λύκου π.χ. αγριογούρουνα, ζαρκάδια ή έλαφια λιγοστεύουν σημαντικά, φεύγουν από το δάσος λόγω του φόβου του λύκου και μεταναστεύουν κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς (ευτυχώς εμείς σε λίγο δεν θα έχουμε καθόλου δάσος, αρα το στάδιο αυτό δεν μας αφορά:oops:)

Σταδιο 2: Στη δεύτερη φάση, οι λύκοι πλησιάζουν τις ανθρώπινες κατοικίες κυρίως τη νύχτα. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, από το ανησυχητικό γαύγισμα σκυλιών ή και από ουρλιαχτά λύκων. Παρακολουθούν ανθρώπους και μαθαίνουν γρήγορα πόσο μακριά μπορούν να πάνε.

Σταδιο 3: Οι λύκοι είναι ορατοί κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρχίζουν παρακολουθούν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με τον Valerius Geist, βλέπουν τους ανθρώπους να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές και απλά βλέποντας μαθαίνουν ακόμη και, για παράδειγμα, πώς να ανοίγουν πόρτες στον κήπο. Στην περιοχή Templin βόρεια του Βερολίνου στα μέσα Φεβρουαρίου, μια γυναίκα ανακάλυψε έναν λύκο στη μέση του χωριού, ο οποίος εμφανίστηκε στον κήπο του γείτονά της στο φως της ημέρας.

Σταδιο 4: Στη φάση τέσσερα, σύμφωνα με τον Valerius Geist, οι λύκοι δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν. Επιτίθενται σε σκύλους και ζώα εκτροφής ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με σπίτια ή κοντά σε ανθρώπους. Έρχονται σε περιβόλια και σε κήπους. Πέρυσι, μια οικογένεια στο Vogelsang-Warsin στο Vorpommern-Greifswald μαγνητοσκόπησε έναν λύκο στον κήπο τους.
Οι άνθρωποι δεν είναι ακόμη ο στόχος των επιθέσεων σε αυτό το στάδιο, αλλά απειλούνται με γρύλισμα ή τρίξιμο των δοντιών.

Στάδιο 5: Οι επιθέσεις σε ζώα εκτροφής αυξάνονται: Σε αυτήν τη φάση, για παράδειγμα, ιππείς (δεν έχουμε τέτοιους στην Ελλάδα, μόνο αυτούς που καβαλάνε το καλάμι) περικυκλώνονται και καταδιώκονται από άγέλες ή οι λύκοι τραυματίζουν μεγαλύτερα ζώα εκτροφής, όπως βοοειδή. Τα στατιστικά στοιχεία για τις επιθέσεις του λύκου μόνο στο Βρανδεμβούργο δείχνουν για το 2020 διπλασιασμό των ζώων που σκοτώθηκαν από λύκους σε 813 ζώα - συμπεριλαμβανομένων 84 βοοειδών και ενός αλόγου.

Στάδιο 6: Το στάδιο έξι φτάνει όταν οι λύκοι φαίνεται να είναι ήσυχοι στην άμεση γειτνίαση με τους ανθρώπους. Σπρώχνουν περιπατητές (γνωστούς βολταδόρους ;)) με τις μύτες τους, τραβούν τα ρούχα τους ή μερικές φορές τσιμπολογούν τα χέρια τους. Με δυνατές φωνές και άγρια κουνήματα χεριών μπορούν να απομακρυνθούν προς στιγμήν, αλλά δεν φεύγουν μακριά. Όλα φαίνονται παιχνιδιάρικα. Στην πραγματικότητα, μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους ανθρώπους ως θήραμα και να δοκιμάζουν πώς αντιδρούν στις επιθέσεις.

Στάδιο 7: Στο επίπεδο επτά, σύμφωνα με τον Valerius Geist, επιτυγχάνεται το αποκορύφωμα της κλιμάκωσης. Τώρα οι λύκοι έχουν χάσει τελικά τον φόβο τους για τους ανθρώπους. Αν και εξακολουθούν να είναι λίγο αδέξιοι, ένα άτομο μπορεί ακόμα να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε έναν λύκο, αλλά ακόμη και ένας ένοπλος θα έχει δυσκολίες να αντιμετωπίσει μία ολόκληρη αγέλη.

Σύμφωνα με τον Valerius Geist, επιστήμονες και πολιτικοί έχουν υποβαθμίσει τους λύκους τα τελευταία 100 χρόνια. Οι λύκοι σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά τέτοια περιστατικά δεν έχουν κοινοποιηθεί.

Πηγές
1) πηγή 1η,
2) πηγή 2η Για τα επτά στάδια δες σελίδα 24 (το ιδιο κείμενο και στις δύο πηγές "When do wolfes become dangerous to humans?")
3) Από την εφημερίδα Nordkurier, 19.03.2021

Λίγο ποιό φιλικές για τον λύκο έρευνες: are wolfes dangerous to humans?

ΥΓ: Ο Valerius Geist σε μιά επίσκεψή του στην Γερμανία όπου είδε τους ντόπιους λύκους σε δάσος της Βαυαρίας, αποφάνθηκε πως όλοι αυτοί οι λύκοι είναι υβρίδια. Από τότε τον μισούν
- όλοι οι γερμανοί ζωόφιλοι και οι καλές κυρίες - γιατί τα υβρίδια δεν τυγχάνουν προστασίας, άρα τέλος τα τσάμπα φράγκα
- σχεδόν όλοι οι κλασσικοί γερμανοί κυνηγοί, λόγω εθνικής υπερηφάνειας - δεν μπορούν να κρεμούν στους τοίχους τους τα κεφάλια των υποδεέστερων υβριδίων ως τρόπαια.
- και μερικοί άλλοι ... επιστήμονες
 
Εντάξει, μέχρι να μας σκουντάνε στο δάσος οι λύκοι με τις μύτες τους, θέλουμε πολύ ακόμα. :)
Η αντίληψή τους πάντως στο χώρο είναι αξιοσημείωτη. Με πήρε χαμπάρι χωρίς να έχει ιδιαίτερη οπτική επαφή και ενώ κυνηγούσε τον σκύλο που είχα παρέα μια μέρα και ο κακομοίρης ερχόταν κατά πάνω μου σφαίρα με έντρομη φάτσα. Πρόλαβα να σφίξω μια στο λύκο καθώς έφευγε αλλά με τα 5άρια το πολύ-πολύ να τον έτσουξε κανένα.

Για τον άνθρωπο πάντως, ενδιαφέρον θα είχε και μια μελέτη με θέμα: Άντρας και γυναίκα: τα εφτά χρόνια (στάδια) κλιμάκωσης. :p
 
Λύκος κόβει βόλτες σε κυριλέ περιοχή (Ehrenfeld) της Κολωνίας!

Τη νύχτα της 19-20 Μαΐου, ένας λύκος εντοπίστηκε στην Κολωνία σε διάφορα μέρη και επίσης τεκμηριώθηκε σε βίντεο. Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης του λύκου είναι διαθέσιμα: Είναι ο αρσενικός λύκος GW2119m. Αυτός ο λύκος ανήκει στον λεγόμενο "απλότυπο" HW22, ένα γενετικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει τον αλπικό πληθυσμό, δηλαδή ζώα από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία.
...
Το γεγονός ότι ο πεζοπόρος μπόρεσε να αναγνωριστεί οφείλεται στα πρόβατα που σκότωσε στη βόρεια Κολωνία Rheinaue. Εδώ, αφού έφυγε από την Κολωνία στα βόρεια, σκότωσε τέσσερα πρόβατα. Τα δείγματα επιχρίσματος στα τραύματα περιείχαν επαρκές γενετικό υλικό έτσι ώστε το Ινστιτούτο Έρευνας του Senckenberg στο Gelnhausen να μπορούσε να αποσαφηνίσει την ταυτότητα του λύκου.

Πηγή: Υπουργείο Περιβάλλοντος κλπ. του NRW
 

Επίθεση αγέλης λύκων στο Εβροπάρκο…VIDEO​


211898552_354259756213477_3630579649312099679_n.jpeg




Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Μάνδρα του Έβρου μετά την επίθεση αγέλης λύκων στο Εβροπάρκο ( Χώρος αναψυχής, Εστιατόριο, Αναψυκτήριο, Ζωολογικό Πάρκο ) το οποίο βρίσκεται στην άκρη του χωριού.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χρήστου Χαριτούδη, (ο οποίος μας έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες) συνάδελφου κυνηγού και φίλου του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Βασιλείου Ρέστα που έπαθε την ζημιά, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/07/21 μέσα σε ειδικά περιφραγμένο χώρο της επιχείρησης με πλέγματα ύψους άνω των 2.5 μέτρων !!! Η σφαγή, γιατί περί σφαγής και μακελειού πρόκειται έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας την ώρα που ξύπνησε ο Βασίλης και πήγε να ταίσει τα ζώα του, εκεί έντρομος αντίκρισε 15 κατσίκες νεκρές, πνιγμένες στο λαιμό, 2 φαγωμένες και άλλες δέκα τραυματισμένες-δαγκωμένες στο σβέρκο. Μόλις συνήλθε από το πρώτο σοκ ειδοποίησε το Δασαρχείο και την Κτηνιατρική Υπηρεσία για καταγραφή της ζημιάς.
Ο Χρήστος, ο συνάδελφος που έστειλε το υλικό σχολιάζει : “Χθες το βράδι μπήκαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο του πάρκου, λύκοι, αρκετοί από ότι καταλάβαμε. Έφαγαν 2 κατσίκια και έπνιξαν άλλα 15, χώρια τα τραυματισμένα. Ο χώρος είναι περιφραγμένος πολύ καλά με πλέγμα άνω των 2,5 μέτρων, ωστόσο κατάφεραν και πήδηξαν από πάνω. Σε άλλη έκταση υπάρχουν και άγρια ζώα όπως ελάφια, αγριογούρουνα κ.τ.λ αλλά έπεσαν στο χώρο που υπήρχαν τα ήμερα κατσίκια. Το χωριό είναι η Μάνδρα Έβρου και εδώ και αρκετό καιρό έχουν εμφανιστεί λύκοι, η αγέλη αυτή, αλλά και μεμονωμένα ζώα. Προχθές μάλιστα είδα 2 λύκους μέρα μεσημέρι πηγαίνοντας στο χωράφι σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.”

 
Νεκρό κυνηγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στους Πύργους Κοζάνης

wolf-2952937_960_720-e1629130301769.jpeg

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 14/08/21 στους Πύργους Εορδαίας της Κοζάνης κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε ξανά, για τρίτη φορά στον συνάδερφο Θανάση Συμεωνίδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ουζούνα 4 χρονών, ημίαιμο Πόσαβατς την οποία έβγαλε ο Θανάσης μαζί με άλλα 4 σκυλιά, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου 14/08/21 στην ευρύτερη περιοχή των Πύργων.
Τα 5 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Θανάσης παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 08.00 είδε στο Gps τα 4 σκυλιά να συνεχίζουν την καταδίωξη ενώ το πέμπτο, δηλαδή η Ουζούνα φαίνονταν ως ακίνητη στα 750 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο έπειτα από 30′ εξαιτίας του δύσβατου εδάφους, με φρίκη αντίκρισε το κατασπαραγμένο σώμα της άτυχης σκυλίτσας.
221088363_375651574117787_2976553847878710069_n.jpeg

Ο Θανάσης σχολιάζει : ” Η Ουζούνα δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πριν 2 μήνες, στις 09/06/21 στα Κομνηνά Εορδαίας οι λύκοι μου έφαγαν την Σόνια, ένα σεγκούτσι 7 χρονών, ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 26/12/20 στο Μεσόβουνο Εορδαίας οι λύκοι μου έφαγαν άλλα 2 σκυλιά, την Μάγια και την Αστραπή και το ίδιο κακό έχει συμβεί σε πάρα πολλούς συνάδερφους !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

221977498_132569529036437_5524767450323491977_n.jpeg
 
Back
Top