Κυνηγετικοί Σύλλογοι


Όνομα
Δημητρης
δεν επιβάλουν πρόστιμα
δεν μπορούν
είναι ιδιώτες

οι ανεξάρτητοι δεν έχουν πρόβλημα, δεν έχουν προσωπικό να πληρώσουν, ούτε ενοίκια, ούτε διαφημίσεις
οι συνεργαζόμενοι και οι ομοσπονδίες και η ΚΣΕ θα έχουν
Δεν θα μπορούσε όμως με ένα νόμο να μπορούν να κόβουν πρόστιμα? Όχι μόνο για την κουβέντα που κάνουμε εδω. Αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτά τα παρταλια που μας κάνουν τόσο ζημία , αν τα πονέσουν σοβαρά στην τσέπη ίσως μαζευτούν λιγο. Με μηνύσεις και κατασχέσεις όπλων δεν πολυμασανε αποδεδειγμένα.
 
Περιοχή
Κεντρική Μακεδονία
Όνομα
Κωνσταντίνος
και μέχρι να εκδικαστεί μια υπόθεση θα ζουν με αέρα κοπανιστό
καιμέχρι να τελεσιδικίσιε θα έχουν πεθάνει από την πείνα
Γιατί να εκδικαστεί? Πρώτα το πληρώνεις και μετά εάν δικαιωθείς επιστρέφεται. Πάγια τακτική του ελληνικού δημοσιου και όχι αβάσιμη. μεχρι να αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες πληρωμές είναι μετά θα ερχονται με ροη!!!
 
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Κωστής
Δεν θα μπορούσε όμως με ένα νόμο να μπορούν να κόβουν πρόστιμα? Όχι μόνο για την κουβέντα που κάνουμε εδω. Αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτά τα παρταλια που μας κάνουν τόσο ζημία , αν τα πονέσουν σοβαρά στην τσέπη ίσως μαζευτούν λιγο. Με μηνύσεις και κατασχέσεις όπλων δεν πολυμασανε αποδεδειγμένα.
δεν μπορεί να γίνει γιατί οι θηροφύλακες είναι ιδιώτες
δεν μπορεί ένα ιδιώτης να επιβάλει πρόστιμο σε ένα ιδιώτη
το έχουν ζητήσει από την ΚΣΕ αλλά δεν έγινε γιατί δεν μπορεί να γίνει
 
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Κωστής
όσοι έχει φ/β διαβάστε την ανάρτηση του κ. Δημήτρη Παπούλια, προέδρου του ΚΣ Καρδίτσας, που ανακοινώνει την παραίτηση του από πρόεδρος και από μέλος του ΔΣ του ΚΣ Καρδίτσας
αναφέρεται και στη δικαστική διαμάχη με τον ομοσπονδία Θεσσαλίας για ένα οικονομικό θέμα, την απόλυση 2 θηροφυλάκων κτλ
 
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Κωστής
30 Ιουνίου
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Με την ολοκλήρωση της θητείας 2019 - 2021 και του σημαντικού φιλοθηραματικού έργου στο Σύλλογό μας σε αγαστή συνεργασία με το Δασαρχείο Καρδίτσας και αφού παρέμεινα στις επάλξεις για ένα μικρό ακόμα χρονικό διάστημα συμμετέχοντας ενεργά με προτάσεις στην Ειδική Επιτροπή και παράλληλα στην δημόσια διαβούλευση καθώς και στον αγώνα, με κάθε μέσο και τρόπο, ενάντια στο επαίσχυντο νομοσχέδιο για τις καθολικές στειρώσεις των σκύλων μας – Πρόγραμμα Αργος, ήρθε η ώρα να ΔΗΛΩΣΩ και επίσημα την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από τη θέση του Προέδρου και από αυτή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Σ. Καρδίτσας. Η απόφασή μου αυτή είχε προαναγγελθεί, σε χρόνο νεκρό για τα κυνηγετικά δρώμενα, στο προηγούμενο Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.
Από τη μία αισθάνομαι ικανοποίηση για το σημαντικό και πολυδιάστατο έργο που δημιουργήσαμε στο Σύλλογό μας, σε μια δύσκολη, πρωτόγνωρη και δυσμενή χρονική συγκυρία, (με πανδημία κορωνοïού, με γενικό lockdown και με κυβερνητική άδικη απαγόρευση μετακινήσεων για τη θήρα, με τεράστιες καταστροφές στο νομό από τον ΙΑΝΟ), από την άλλη όμως βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλω δημόσια και σε κάθε κυνηγό, την αδιάφορη στάση και τις ενέργειες της διοίκησης της Ζ’ΚΟΘ που στρέφονται ενάντια στο μεγάλο και ιστορικό Κυνηγετικό Σύλλογο της Καρδίτσας.
Σε μια εποχή που παλεύουμε για το κυνήγι και τους κυνηγετικούς μας συντρόφους – σκύλους μας, δεν είναι δυνατόν, σε καμία περίπτωση, να αποδεχθούμε και φυσικά εναντιωθήκαμε στην περιθωριοποίηση του Συλλόγου μας και στην συστηματική σταδιακή υποβάθμιση του ρόλου και του έργου της θηροφυλακής στην Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης μας, καθώς, πέρα από την απαράδεκτη απόλυση των δύο θηροφυλάκων, πέρα από την δίμηνη αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων στην περίοδο του lockdown, όπου “άνθισε” η λαθροθηρία, με εντολή της διοίκησης της Ζ’ΚΟΘ για συνεχόμενο και μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον των δώδεκα μηνών, δεν υφίσταται ούτε μια ώρα νυχτερινής βάρδιας θηροφύλαξης, ούτε μία υπηρεσία θηροφύλαξης σε ημέρα Κυριακή ή σε αργία ή σε εξαιρέσιμη ημέρα, την στιγμή που καλούμαστε κάθε χρόνο εγγράφως από την ΖΚΟΘ και όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι και καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική έκτακτη εισφορά ποσού 12 ευρώ ανά κυνηγό με ειδική αιτιολόγηση και αναφορά για τις επιπλέον δαπάνες μισθοδοσίας , έξοδα και κάλυψη καυσίμων για το σκοπό αυτό!!! Σε καθημερινή, όμως, βάση γινόμαστε δέκτες παραπόνων από κυνηγούς και πολίτες για συνεχόμενα περιστατικά λαθροθηρίας, ιδίως κατά την νύχτα, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τις καταγγελίες, καθώς στις κρίσιμες ώρες ουσιαστικά δεν υπάρχει διαθέσιμος θηροφύλακας για να επέμβει!!!
Θέλω να σταθώ και να επισημάνω την υποκρισία και την εχθρική στάση της διοίκησης της ΖΚΟΘ απέναντι στο Σύλλογο και στους κυνηγούς μας, τόσο με την απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε κατά του Συλλόγου, δέκα μήνες μετά το 2019 για την χορηγηθείσα τότε επιχορήγηση, που εκ των υστέρων την εμφάνισε “δήθεν ως προφορικό δάνειο ” χωρίς ουδέποτε να στείλει ένα σχετικό ενημερωτικό έγγραφο αιτιολόγησης , τον εμπαιγμό του ΔΣ μας στην Γενική Συνέλευση της Ζ’ΚΟΘ το καλοκαίρι 2020 με την πρότασή τους για την απόσυρση της αγωγής με αντάλλαγμα την θετική μας ψήφο, πρόταση που ουδέποτε φυσικά υλοποιήθηκε!!! Πρόσφατα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου, έχουμε δρομολογήσει για το σκοπό αυτό και την διαδικασία της έφεσης και αναστολής εκτέλεσης της πρώτης απόφασης του Ειρηνοδικείου.
Να επισημάνω επίσης, την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της Ζ’ΚΟΘ κατά την καταστροφική θεομηνία του ΙΑΝΟΥ στο νομό Καρδίτσας ,τον Σεπτέμβριο του 2020, όπου, παρά τις εκκλήσεις και τις έγγραφες αιτήσεις μας για συνδρομή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες συμπολίτες και κυνηγούς μας, την ώρα που αρκετοί Σύλλογοι – άξιοι πολλών συγχαρητηρίων - συνέδραμαν στις καθημερινές μας προσπάθειες στήριξης των πληγέντων, εκείνη αδιαφόρησε πλήρως και δεν απέστειλε ούτε ένα “τυπικό” μήνυμα ή έγγραφο συμπαράστασης! Για βοήθεια στους πληγέντες ούτε λόγος !!!
Είναι γεγονός ότι οι αιώνιες και γηρασμένες ηγεσίες σε ορισμένες ΚΟ δεν επιθυμούν την ανανέωση, τις δημοκρατικές και απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στα καταστατικά μας σε θέματα αναλογικής εκπροσώπησης και εκλεξιμότητας, στο σημαντικό ζήτημα της βιωσιμότητας των Συλλόγων και σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα και προσπαθούν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο να διατηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση χωρίς να επιτρέπουν την παρουσία και την ανέλιξη όσων έχουν διαφορετική φωνή και στάση στα κυνηγετικά δρώμενα!
Παρόλα αυτά, από την καρδιά μου, επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στο ΔΣ, όλους τους εθελοντές κυνηγούς που συμμετείχαν στις αναρίθμητες και πρωτοποριακές δράσεις του Συλλόγου μας, τη Δασική Υπηρεσία του νομού, το υπαλληλικό προσωπικό του Συλλόγου μας, τους θηροφύλακες που υπηρέτησαν δίπλα μας, όλους για την πολύτιμη προσφορά και το έργο τους.
Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή να συμπορευτώ με όλους αυτούς τους άξιους συνεργάτες, να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και να καταθέσουμε πολλές προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας δραστηριότητα!
Με τιμή,
Παπούλιας Δημήτριος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

https://www.facebook.com/demopap
https://www.facebook.com/groups/190480011004612
 
Όνομα
Βασίλης
Όταν η οργάνωση δημιουργείται για να αποτελεί τροχοπέδη των όποιων δράσεων και φύλακα του εαυτού της.

Υπογράφει, Χειρουργός Οφθαλμίατρος ... κοινώς ... άντε γ@ ρε βόδια που θα καθήσω να ασχοληθώ με εσάς.

Την θηροφυλακή ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την ανέστειλαν μιας και την είχαμε πληρώσει.
Εκτός αν την πληρώνουμε εκ των υστέρων βάση αξιολόγησης ... μπου χαχαχα :)

Απέραντο φρενοκομείο, ... είχε δίκιο ο παππούς.

Να πως ο αυνανισμός έγινε το εθνικό μας σπορ.
Screenshot_2021-07-02-16-23-19-271_org.mozilla.firefox~2.jpg

ps
Σβήστε το αν είναι άσχετο ...
 
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Κωστής

Αλήθειες για την θηροφυλακή της Ζ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας​


κείμενο: Δημήτρης Παπούλιας (τέως πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας)
https://www.facebook.com/demopap


Παραθέτουμε εδώ ορισμένα ερωτήματα σύμφωνα με τα στοιχεία και τα έγγραφα που τις τελευταίες ημέρες έχουν περιέλθει στα χέρια μας:
1. Είναι αλήθεια ότι η Διοίκηση της Ζ’ΚΟΘ, περιέκοψε μονομερώς, τους μισθούς των 20 (τότε) θηροφυλάκων της στο χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018;
2. Είναι αλήθεια ότι μετά από αιτήματα υπαλλήλων θηροφυλάκων της και την έγγραφη παρέμβαση του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων η υπόθεση αυτή κατέληξε τελικά το φθινόπωρο του 2018 στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας / τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λάρισας;
3. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει επιβάλλει πρόστιμα στην Διοίκηση της Ζ’ΚΟΘ για σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, τα οποία επιβάρυναν τελικά τον Θεσσαλό κυνηγό;
4. Είναι αλήθεια ότι στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10πμ στο αρμόδιο τμήμα του ΣΕΠΕ στην Λάρισα στα πλαίσια συμφιλιωτικής διαδικασίας για σειρά εργατικών διαφορών μεταξύ Ζ’ ΚΟΘ και εργαζομένων Θηροφυλάκων της, ο τότε Πρόεδρός της και σημερινός Αντιπρόεδρος υπέγραψε και συμφώνησε α) να καταβάλλονται στο ακέραιο οι μισθοί από τον Οκτώβριο 2018 όπως γινόταν στο παρελθόν (έως και τον Ιανουάριο του 2014) και β) τις όποιες οικονομικές διαφορές θα τις θέσει στο ΔΣ της ΚΣΕ για να πληρωθούν στο μέλλον;
5. Είναι αλήθεια ότι την ίδια χρονική περίοδο, το καλά πληρωμένο, σε ιδιώτη πάροχο, πρόγραμμα παρακολούθησης των κινήσεων του στόλου των οχημάτων των θηροφυλάκων της Ζ’ ΚΟΘ σταμάτησε να λειτουργεί καθώς θα φανέρωνε στον ελεγκτικό μηχανισμό του ΣΕΠΕ μια διαφορετική εικόνα?
6. Είναι αλήθεια ότι για πολύμηνο και συνεχόμενο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη Θεσσαλία καμία νυχτερινή βάρδια θηροφύλαξης (Γ), καμία αργία ή εξαιρέσιμη ημέρα, στο επίσημο πρόγραμμα της θηροφύλαξης?
7. Είναι αλήθεια ότι μετά από τις απολύσεις των δύο θηροφυλάκων στην Θεσσαλία, τέσσερις από αυτούς διεκδικούν με εργατικές αγωγές τα δεδουλευμένα τους σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα?
8. Είναι αλήθεια ότι μετά από όλα αυτά υπάρχει και εμπλοκή του ΣΕΠΕ Λάρισας εναντίον της Ζ’ ΚΟΘ για μια σειρά από παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας;
Για όλα τα παραπάνω θέματα, τα οποία ουδέποτε αναφέρθηκαν ή συζητήθηκαν από τη Διοίκηση της Ζ’ ΚΟΘ σε καμιά Γενική της Συνέλευση, έχουν υποχρέωση οι Πρόεδροι και οι Εκλέκτορες των Συλλόγων μελών της, άμεσα να τα εξακριβώσουν και φυσικά να ενημερώσουν σχετικά τους Θεσσαλούς κυνηγούς.

https://kynoclub.gr/2021/07/09/αλήθειες-για-την-θηροφυλακή-της-ζ-κυνη/
 
Last edited:
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτης
Όνομα
Κωστής
Και φυσικά είναι αλήθεια ότι η δασολόγος-θηραμοτολόγος επιστημονική συνεργάτης της Ζ ΚΟΘ δεν έχει υποστεί καμία μείωση μισθού, όλα αυτά τα χρόνια. 35,000 ευρώ το χρόνο(2,500 χ 14) είναι η μισθοδοσία της. Είναι άραγε τυχαίο πως είναι σύζυγος του προέδρου της Ζ ΚΟΘ;
 
Όνομα
Βασίλης
Ξεκίνησαν τα τύμπανα του πολέμου και οι σάλπιγγες της προδοσίας.
Γουστάρω φάση ...

Και αυτό είναι μόνο το τελευταίο εκατοστό της κορυφής του παγόβουνου.

Αυτός δεν παραιτήθηκε πρόσφατα ;
Δώσε πόνο τώρα.
 
Όνομα
nikos
Ε ρε Γλέντια
θελουμε και κόμμα τρομάρα μας
ρε δεν το κόβουνε τελείως να μαζεβουμε τα λεφτά μας και να πηγαίνουμε στο εξωτερικό να γουστάρουμε.
Αι στην οργή ποια παντού τα ίδια, μια γαμημενη δραστηριότητα μας την γαμησανε οι άνθρωποι που βάλαμε να μας την προστατεύουν.
 
Περιοχή
ΣΥΡΟΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Όνομα
Δημήτριος
Και φυσικά είναι αλήθεια ότι η δασολόγος-θηραμοτολόγος επιστημονική συνεργάτης της Ζ ΚΟΘ δεν έχει υποστεί καμία μείωση μισθού, όλα αυτά τα χρόνια. 35,000 ευρώ το χρόνο(2,500 χ 14) είναι η μισθοδοσία της. Είναι άραγε τυχαίο πως είναι σύζυγος του προέδρου της Ζ ΚΟΘ;
Μεγάλα στεγανά και αδιαπέραστα. Το λάθος ξεκινάει πρώτα απο εμάς με την αδιαφορία μας τους αφήνουμε στο έλεος του Θεού. Εγώ θα σταθώ λίγο και στην ανακοίνωση του παραιτημένου Προέδρου είναι ποτέ δυνατόν να μην γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣ Καρδίτσας οτι οι θηροφύλακες είναι απλήρωτοι απο το 2014 και έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη οταν ο συγκεκριμένος Σύλλογος ανήκει στην Ομοσπονδία αυτή?
 
Όνομα
Ηλιας
Ε ρε Γλέντια
θελουμε και κόμμα τρομάρα μας
ρε δεν το κόβουνε τελείως να μαζεβουμε τα λεφτά μας και να πηγαίνουμε στο εξωτερικό να γουστάρουμε.
Αι στην οργή ποια παντού τα ίδια, μια γαμημενη δραστηριότητα μας την γαμησανε οι άνθρωποι που βάλαμε να μας την προστατεύουν.
Δεν πηραζει σιγα σιγα θα φηγουν η ρουφιανοι και τα κομματοσκυλα να μπει νεο αιμα
 
Όνομα
Σωτηρης
Λιγο ως πολυ αρκετοι γνωριζουν τι παιζει με τις ομοσπονδιες μας.
Αλλοι κονομανε, αλλοι απολυονται γιατι κανουν την δουλεια τους ή και κρατουνται για να μην την κανουν αναλογα τις περιστασεις
Κοπτονται ομως ιδιαιτερα για την διαφυγη μελων σε παρασυλλογους, γιατι υπαρχει διαφυγη εσοδων.
Το συστημα ειμαι αδυνατον να ελεγθει απο τον απλο κυνηγο, ο οποιος καν τον προεδρο του συλλογου του δεν δυναται να ελεγξει, ο οποιος με την σειρα του ,ειναι αρμοδιος σποκλειστικα να ψηφισει τους ανωτερους υμων <προστατες>

Συλλογο να λειτουργει οπως πρεπει, δυσκολα θα βρεις
 
Περιοχή
Κεντρική Μακεδονία
Όνομα
Κωνσταντίνος
Λιγο ως πολυ αρκετοι γνωριζουν τι παιζει με τις ομοσπονδιες μας.
Αλλοι κονομανε, αλλοι απολυονται γιατι κανουν την δουλεια τους ή και κρατουνται για να μην την κανουν αναλογα τις περιστασεις
Κοπτονται ομως ιδιαιτερα για την διαφυγη μελων σε παρασυλλογους, γιατι υπαρχει διαφυγη εσοδων.
Το συστημα ειμαι αδυνατον να ελεγθει απο τον απλο κυνηγο, ο οποιος καν τον προεδρο του συλλογου του δεν δυναται να ελεγξει, ο οποιος με την σειρα του ,ειναι αρμοδιος σποκλειστικα να ψηφισει τους ανωτερους υμων <προστατες>

Συλλογο να λειτουργει οπως πρεπει, δυσκολα θα βρεις
διαβάστε το καταστατικό να σχηματίσετε δική σας γνώμη και μην ακούτε αποσπασματικά πράγματα που φαντάζετε ο καθένας.
Τα οικονομικά πάντως ελέγχονται από δημόσιο υπάλληλο. (λειτουργό)
Εαν τηρείται το καταστατικό στο 80% τότε δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα. (αυτή είναι η άποψή μου μετά από το διάβασμα του καταστατικού.)
 
Όνομα
Βασίλης
διαβάστε το καταστατικό να σχηματίσετε δική σας γνώμη και μην ακούτε αποσπασματικά πράγματα που φαντάζετε ο καθένας.
Τα οικονομικά πάντως ελέγχονται από δημόσιο υπάλληλο. (λειτουργό)
Εαν τηρείται το καταστατικό στο 80% τότε δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα. (αυτή είναι η άποψή μου μετά από το διάβασμα του καταστατικού.)
Που είναι το καταστατικό ;
 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Σλοβακία
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κεντρική Μακεδονία
Όνομα
Κωνσταντίνος
Δεν μας κάνεις εσύ μια σούμα καλύτερα; Πού να διαβάσουμε 20 σελίδες αρχαίο και ξεθωριασμένο κείμενο; Αφού το έκανες το ψυχικό δώσε μας μια περίληψη :)
μια χαρά ειναι το κειμενο. Όταν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι γράφτηκε από μορφωμενους ανθρώπους που αγαπούσαν την φυση τα ζώα και το κυνηγι όσο δεν πάει άλλο Και όλα τα έγραψαν με γνώμονα το καλο και της προστασίας της φύσης. Το μόνο που θα έπρεπε να αλλάξει είναι ότι το συμβούλιο της ΚΣΕ θα μπορούσε να είναι και εκτός Αθηνών. (δικαιολογημένα το έβαλαν τότε μιας οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες το 70 και φυσικά δεν υπήρχαν οι τηλεδιασκεψεις)
Διαβάστε μόνο το άρθρο 2 και 3, τα αλλά υπηρετουν αυτά.
Μαλιστα θα πρότεινα στις εξετάσεις των κυνηγων να εμπαιναν και ερωτήσεις από αυτό το κείμενο, θα γινόμασταν καλύτεροι όσο αφορά το τι πυροβολούμε και πόσο από μόνοι μας χωρις ρυθμιστική, αρκει να μην το διαβάσουμε απλώς αλλά να το κατανοήσουμε.
 
Top