Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κώστα θα συμφωνήσω διαφωνώντας μαζί σου γιατί κατά την άποψή μου ο νόμος θα είναι δύσκολα να εφαρμοσθεί στα απομακρυσμένα μέρη. Στο παρακάτω απόσπασμα που αναρτώ είναι απο τον νέο νόμο και καταλάβετε όλοι το πόσο μένος υπάρχει για εμάς τους κυνηγούς : 6. Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή σε κάθε άλλη μετακίνησή του μαζί με τον σκύλο του για τον σκοπό αυτόν, υποχρεούται να φέρει μαζί του το διαβατήριο του σκύλου του ή εκτυπωμένο αντίγραφο του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου. Οι υποχρεώσεις των περ. α’, β’ και γ’ της παρ. 3 δεν ισχύουν για τους σκύλους βοήθειας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα. 7. Αφαιρείται για δύο (2) έτη η άδεια κυνηγιού από κυνηγό, του οποίου ο σκύλος που χρησιμοποιείται στο κυνήγι δεν έχει σημανθεί, καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ και στειρωθεί ή για τον οποίο δεν έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του άρθρου 13. Ομοίως, η άδεια κυνηγιού αφαιρείται οριστικά, αν ο κυνηγός έχει εγκαταλείψει ζώα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ή άμεσους απογόνους αυτών.
Έχουμε πόλεμο, δυστυχώς.
 
Έχουμε πόλεμο, δυστυχώς.
Έχουμε πόλεμο αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι συνταγματικά ορθό κάτι τέτοιο!
Δηλαδή οι άλλες περιπτώσεις ιδιοκτητών σκύλων, όπως φύλακες σε εξοχικά και βιοτεχνίες, τσοπανόσκυλα, σκύλοι συντροφιάς που βγαίνουν βόλτα κ.λ.π. αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους κυνηγούς; (δέσιμο, βιβλιάρια και στείρωση, ...κ.λ.π.)
Αν όχι, κάπου χάνεται η ισονομία των πολιτών...
 
Οι υποχρεώσεις των περ. α’, β’ και γ’ της παρ. 3 δεν ισχύουν για τους σκύλους βοήθειας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων......
Εγω, δυο Σεττερ που εχω και ενα Κοκερ, δεν κυνηγουν.
Τα εχω για φυλαξη του σπιτιου.
Και δεν τα αποχωριζομαι ποτε, οπου παω, βουνο , καμπο, μαζι!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top