Κυνηγετικές ασχολίες στη νεκρή κυνηγετικά περίοδο

Επειδή ως γνωστόν το κυνήγι δεν είναι απλά χόμπι, αλλά τρόπος ζωής, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως περνάμε τη νεκρή κυνηγητικά περίοδο από 1 Μαρτίου έως 19 Αυγούστου σε σχέση με το κυνήγι.
Εγώ έχω να κάνω τις εξής υπέροχες εργασίες:

1) Να περάσω με λαδάκι neat’s-footoil όλα τα δερμάτινα αξεσουάρ μου.
Ζώνες φυσιγγίων, πουλιάστρες, αορτήρας, δερμάτινες θήκες ζώνης για δράμια και μονόβολα. Όλα τα δερμάτινα ταλαιπωρήθηκαν στο κρύο, το χιόνι, τη βροχή όλη τη σεζόν και κάποια έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. Επειδή όταν το δέρμα ξεραίνεται μπορεί να σπάσει τα περνάω με λαδάκι για να ξαναβρούν την ελαστικότητά τους και να είναι έτοιμα για την επόμενη σεζόν.

2) Κέρωμα των wax-cotton τζάκετ μου. Ενώ έχουν βγει πολλά σύγχρονα τζάκετ με συνθετικά υφάσματα πολύ εργονομικά και ανθεκτικά, επειδή είμαι ρομαντικός επιμένω να κυνηγάω με κάτι παλιά barbour κυνηγητικά τζάκετ που είναι φτιαγμένα από κερωμένο-αδιαβροχοποιημένο βαμβάκι. Αυτή ήταν η κυνηγητική high-tec πριν από έναν αιώνα και εμένα μου αρέσουν ακόμα και αρνούμαι να εκσυγχρονιστώ. Μέσα σε κάποιο καύσωνα λοιπόν γιατί χρειάζεται ζέστη, καθαρίζω τα τζάκετ και τα κερώνω με το χέρι μου για να είναι έτοιμα για την επόμενη σεζόν. Το ίδιο κάνω και με μία τσάντα θηραμάτων που έχω.

3) Βαθύ καθαρισμό και περιποίηση στα αρβυλάκια μου. Επιθεώρηση και επιδιόρθωση σε τσαγκάρη αν χρειάζονται για να είναι έτοιμα για την ερχόμενη σεζόν.

4) Στρατηγική επιλογή των συνταγών φυσιγγίων που θέλω να έχω την ερχόμενη σεζόν.
Αγορά των υλικών και στρώσιμο για κατασκευή κάποιων χιλιάδων φυσιγγίων ώστε να μην ξεμείνω όπως έπαθα φέτος και αναγκάστηκα να αγοράσω του εμπορίου για να βγει η σεζόν. Η κατασκευή των φυσιγγίων θα πάρει κάνα μήνα.

5) Επίσκεψη σε σκοπευτήριο για να δουλέψω τα λάθη μου. Φέτος αν μπορέσω θα απευθυνθώ ξανά σε κάποιον δάσκαλο για να του εκθέσω τις σκοπευτικές μου ξεφτίλες και να δει τι φταίει και να με βοηθήσει να το δουλέψω για να διορθωθεί.

6) Βαθύ καθαρισμό όλων των μερών του όπλου και επιθεώρηση. Φέτος με πέθανε στις εμπλοκές η μπενελάρα… Του χρόνου δεν πρέπει να επαναληφθεί.
 
εκτος απο τα εκπεδευτηκα αν και γυνονται μετα που ξεπεταγονται οι νεοσοι ειμασται φουλ στα βραχια και χτενιζουμαι τις ακτογραμες αναζητοντας την αδρεναληνη οπου μπορει να μας προσφερει το ποιασημο ενος ψαριου τροπεου..
 
Εγώ έχω σκοπό να εντάξω στο πρόγραμμα μου την επίσκεψη στο σκοπευτήριο τουλάχιστον 1 φορά κάθε 2 βδομάδες. (αν μπορέσω να πηγαίνω πιό τακτικά θα ήταν ευχής έργο.)
Ύστερα και αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αναπαραγωγική περίοδος, θα ξεκινήσω τα εκπαιδευτικά των τετράποδων συντρόφων μου.
Και τέλος και κυριότερο όλων, θα αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου και ειδικά στα παιδιά μου και θα με ξαναδούν φίλοι και γνωστοί που με χάνουν την ενεργή κυνηγετική περίοδο.
 
Διατροφή και αρκετό περπάτημα γιατί κάθε Σάββατο απόγευμα επιστρέφω ένα ρετάλι στο σπίτι, αν πω ότι κάνω και Κυριακάτικη έξοδο μετά θέλω δυο μέρες για να ισιώσω. Επίσης βολτίτσες και ποιοτικό χρόνο με τη γυναίκα και συναντήσεις με φίλους κατά το δυνατόν αφού όλοι βάλθηκαν τον τελευταίο χρόνο να λύσουν το δημογραφικό της χώρας! Σκοπευτήριο αν και όποτε κάτσει με την παρέα
 
Αναπολωντας τη σεζον, βλέποντας dvd, καταστρωνοντας σχέδια για την επερχομενη σεζον, κάνοντας αναγνωριστικα εδάφους - αερος, αναζητώντας τους τυπους πυρομαχικων που θα με συντροφευσουν έπειτα, και φτιάχνοντας το κοντάκι επανω μου.
Φυσικα θα στήνεται καρτερι στο κεντρικό κυνηγετικο περασμα της συμπρωτευουσας, με εντατικοτερους ρυθμους και συστημα 0-0-11 με τον τετματοφυλακα σε θεση φουλ επιθεσης!
 
Αναπολωντας τη σεζον, βλέποντας dvd, καταστρωνοντας σχέδια για την επερχομενη σεζον, κάνοντας αναγνωριστικα εδάφους - αερος, αναζητώντας τους τυπους πυρομαχικων που θα με συντροφευσουν έπειτα, και φτιάχνοντας το κοντάκι επανω μου.
Φυσικα θα στήνεται καρτερι στο κεντρικό κυνηγετικο περασμα της συμπρωτευουσας, με εντατικοτερους ρυθμους και συστημα 0-0-11 με τον τετματοφυλακα σε θεση φουλ επιθεσης!

βρες μεγάλο σπίτι να σου έρχομαι για τα εκπαιδευτικά της Άνοιξης.....sarcastic..banana..banana.
 
Back
Top