Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με μπερδέψατε τώρα. Πιστεύει κάποιος ότι η ηγεσία μας είναι το κόμμα; Νομίζω πως είναι λάθος αυτό. Το κόμμα δεν είναι η ηγεσία μας. Η ηγεσία μας κατά τη γνώμη μου είναι η ΚΣΕ. Μακριά από κομματικές τοποθετήσεις... Έτσι κι αλλιώς το κόμμα εμφανίζεται μόνο όταν έχουμε ευρωεκλογές...
Έτσι το βλέπω εγώ... ναούμ! .ghe. .lazy.
 
Δηλαδή εσείς λέτε ότι η ΚΣΕ δεν έχει καμία σχέση με κομματικές τοποθετήσεις;;;;;;;ναούμ;;;.lazy.
 
Όχι ρε Διονύση. Απλά το τυπικό και το σωστό κατά τη γνώμη μου, είναι να μιλά εκ μέρους μας η ΚΣΕ και όχι τα κόμματα...

Ναούμ .lazy. (Θα έχει λόξυγκα ο πρώην διαιτητής και νυν ιερέας...) .big smile.
 
Όχι ρε Διονύση. Απλά το τυπικό και το σωστό κατά τη γνώμη μου, είναι να μιλά εκ μέρους μας η ΚΣΕ και όχι τα κόμματα...

Ναούμ .lazy. (Θα έχει λόξυγκα ο πρώην διαιτητής και νυν ιερέας...) .big smile.
Θαθελες αλλά σε βεβαιωνω ότι ΔΕΝ!
 
Ήταν στο μαντρί κι όχι στο κυνήγι! .violin..violin.
Στο τριμελές Καβάλας δικάσθηκε την Παρασκευη υπόθεση δύο κτηνοτρόφων οι οποίοι το Δεκέμβριο του 2011 βρέθηκαν ο ένας από αυτούς με κυνηγετική καραμπίνα σε περιοχή στο καταφύγιο πλησίον στο Δέλτα του ποταμού Νέστου. Ήταν κατηγορούμενοι για παράνομη θήρα, ωστόσο αθωώθηκαν καθώς δεν προέκυψε ότι βρέθηκαν στην ίδια περιοχή που προστατεύεται γενικώς και απόλυτα, αφού δεν κυνηγούσαν. Ισχυρίστηκαν ότι ήταν εκεί για άλλον λόγο κι έτσι το δικαστήριο που πείστηκε σε μεγάλο βαθμό, τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο θηροφύλακες. Ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνική καταγγελία ότι δύο κυνηγοί κυνηγούν φάσες στην περιοχή που είναι υπό προστασία στο Δέλτα του ποταμού Νέστου. Όταν έφτασαν στο σημείο είδαν τα δύο άτομα σε απόσταση να περπατούν στην προστατευόμενη περιοχή. Ένας από τους δύο φάνηκε να παρεκκλίνει της πορείας του και να αφήνει κάτι σε παρακείμενο χωράφι. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες βρήκαν στο χωράφι μια κυνηγετική καραμπίνα. Κατέθεσαν ωστόσο ότι δεν βρήκαν φυσίγγια ούτε άκουσαν πυροβολισμούς που θα σήμαινε ότι τα δύο άτομα κυνηγούσαν. Στη συνέχεια έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητο των δύο ατόμων, όπου βρέθηκε στη θήκη της χωρίς φυσίγγια και δεύτερη κυνηγετική καραμπίνα. Καταθέτοντας μάρτυρας υπεράσπισης ο πατέρας του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, είπε ότι ζήτησε από γιο του μαζί με το φίλο του να κινηθούν στην περιοχή του καταφυγίου – Δέλτα του ποταμού Νέστου – για να δούνε τι κατάσταση επικρατεί σε μαντρί το οποίο ανήκει σε συγγενή του. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος του είχε μαζί του το όπλο γιατί το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε χαλασμένη πόρτα, το όπλο ήταν καινούριο και το αυτοκίνητο δεν ασφάλιζε. «Δεν μπορώ να πω ότι ο γιος μου είναι κυνηγός. Είναι ερασιτέχνης. Εγώ φταίω που του είπα να πάει να δει το μαντρί. Σήμερα είναι κατηγορούμενος. Εγώ λέω την αλήθεια και αν θέλετε μπορώ να ορκιστώ κάνα δυο φορές», είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης πατέρας του ενός κατηγορούμενου. Και οι δυο κατηγορούμενοι στην απολογία τους ισχυρίστηκαν τα ίδια πράγματα. Ήταν στο κυνήγι σε άλλη περιοχή από την οποία εντοπίστηκαν, ειδοποιήθηκαν από τον πατέρα του ενός να δούνε τι κατάσταση επικρατεί στο μαντρί, το οποίο έτυχε να είναι στην προστατευόμενη περιοχή κι έτσι δημιουργήθηκε παρεξήγηση. Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους λόγω αμφιβολιών, κάτι που δέχθηκε το δικαστήριο και τους απάλλαξε. Με την ίδια απόφαση επεστράφη στον έναν από τους δύο κατηγορούμενους το όπλο του το οποίο από τότε ήταν κατασχεμένο. proininews.gr
 
Αρθρο απο το iHunt

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iHunt , απρόσμενες εξελίξεις για το κυνήγι μας επιφυλάσσει η διαπραγμάτευση των ….θεσμών στις Βρυξέλες. Στην προσπάθεια του να γεμίσει τα ταμεία του κράτους που αδειάζουν, το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με την πρώην τρόιικα και τώρα θεσμοί, προτείνει ως μεταρρύθμιση που θα φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία και μάλιστα άμεσα, ένα νέο κυνηγετικό νόμο και καθεστώς.

Όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά συνεργάτης του iHunt που εργάζεται στις Βρυξέλες σε υπηρεσίες της Κομισιόν και είχε στα χέρια του τις αναλυτικές προτάσεις, οι βασικές αλλαγές που θα φέρουν ζεστό χρήμα στα ταμεία αλλά και περισσότερο κυνήγι για τους κυνηγούς είναι.

Αύξηση του χρόνου της θήρας. Ουσιαστικά θα μπορούμε να κυνηγάμε όλο το χρόνο μερικά θηράματα, όπως στην Αγγλία, πληρώνοντας όμως περισσότερα τέλη στο κράτος.

Θα μειωθεί δραστικά το κόστος για την τοπική άδεια, σχεδόν στο μισό από σήμερα, το κράτος θα εισπράττει όμως περισσότερα τέλη και φόρους αλλά ο κυνηγός θα μπορεί να κυνηγά μόνο στην περιοχή του συλλόγου του και ένα μόνο θήραμα. Αν επιθυμεί περισσότερα θηράματα θα πληρώνει περισσότερους φόρους και τέλη αναλογικά.

Πολιτικά αυτό στηρίζεται στις θέσεις της κυβέρνησης ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα του λαού και όχι μόνο των πλουσίων.

Οι άδειες θα είναι μόνο τοπικές , καταργούνται οι γενικές και περιφερειακές , επομένως όσοι θέλουν να κυνηγήσουν σε άλλες περιοχές θα πρέπει να βγάζουν αντίστοιχα πολλαπλές άδειες από κάθε Κυνηγετικό Σύλλογο. Όπως έδειξε η μελέτη που εκπονήθηκε αυτό θα τριπλασιάσει τα έσοδα των μικρών συλλόγων της επαρχίας αλλά και του κράτους. Πολιτικά θα είναι κερδισμένη η κυβέρνηση γιατί οι κυνηγοί της επαρχίας και όλοι οι μικροί σύλλογοι θα στηρίξουν το μέτρο αυτό.

Τα ραβδωτά επιτρέπονται για κυνήγι ζαρκαδιών (?), ελαφιών, αγριογούρουνων κλπ. Φαίνεται ότι από την πίσω πόρτα κερδίζουμε και το κυνήγι του ζαρκαδιού αλλά συνδυάζεται με θεσμοθετημένες περιοχές για το κυνήγι αυτό.

Οι βασικές αλλαγές για τον τρόπο έκδοσης της άδειας που θα φέρει τα πάνω κάτω στα κυνηγετικά πράγματα της χώρας κινούνται στην κατεύθυνση αυτή και θα έρθουν με νομοσχέδιο τον Απρίλιο, έτσι ώστε να αρχίσουν να εκδίδονται άδειας από τον Ιούνιο κιόλας.

Από ότι φαίνεται ο στόχος είναι η αποδυνάμωση της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών και η ενίσχυση των μικρών συλλόγων της επαρχίας με δέλεαρ τις φθηνές άδειες στα χωριά και τα περισσότερα έσοδα στους συλλόγους. Η Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες μετατάσονται όλοι στα τοπικά Δασαρχεία με το πρώτο κύμα προσλήψεων των 15.000 που είναι σχεδόν έτοιμο.

Με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών δεν συμφωνεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Τσιρώνης και απειλεί με παραίτηση αν υλοποιηθούν, καθόσον πιέζεται από τους οικολόγους να βάλει βέτο, όμως οι πιεστικές ανάγκες της κυβέρνησης να μαζέψει χρήμα από κάθε πηγή και η συμφωνία της τρόικας ή θεσμών στις αλλαγές αυτές δείχνουν ότι θα υλοποιηθούν άμεσα.

Εκεί που φοβόμαστε ότι θα μας κόψουν τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, τελικά θα προστεθούν ο Μάρτιος- Απρίλιος αλλά και ο Ιούλιος .

Κάποιοι θα στεναχωρηθούν από τις αλλαγές αυτές και κάποιοι θα τις περιμένουν με χαρά από ότι φαίνεται. Οσοι δεν έχουν οικονομική άνεση ευνοούνται από το νέο πλαίσιο, αλλά και όσοι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα θα κυνηγούν πολλά θηράματα για περισσότερους μήνες. Το κράτος εισπράττει περισσότερα, οι σύλλογοι της επαρχίας και αυτοί ακόμη περισσότερα..

Ήταν τόσο εύκολο να γίνει και δεν το είχε σκεφτεί κανείς? Έπρεπε να φτάσουμε στη χρεοκοπία της χώρας για να δούμε μια άσπρη μέρα για το κυνήγι?

Θα σώσει τελικά ο Σύριζα και η ....Τρόικα το Κυνήγι?
 
Απο λογια κ δημοσιευματα εχουμε χορτασει... Το θεμα ειναι τι θα γινει "στην πιστα"... Δεν ξερω τι σας προκαλει το παραπνω δημοσιευμα,αν δεχθουμε οτι εχει καποια εγκυροτητα βεβαια, αλλα εμενα μου προκαλει φοβο κ ανασφαλεια για το μελλον κ για την ευκολια με την οποια θα μπορω να εφαρμοζω το ελευθερο κυνηγι οπως το ξερω μεχρι τωρα...
 
Άρι το σκέφτηκα και γω να σου πω την αλήθεια αλλα δεν πιστεύω να είναι Πρωταπριλιά..
Το μόνο σίγουρο ότι σήμερα είναι πρωταπριλιά, τώρα για την είδηση αυτή, μάλλον τηρεί το έθιμο.
 
Σύλληψη λαθροθήρα ύστερα από συμπλοκή

Κατά την εκτέλεση κοινής περιπολίας στο Κ. Νευροκόπι ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και o Δασοφύλακας του Δασαρχείου εντόπισαν τρία άτομα να προβαίνουν σε παράνομη θήρα. Συγκεκριμένα είδαν το βράδυ της Κυριακής 29/3 ύποπτες κινήσεις σε αγρό με καλαμπόκια. Κατόπιν επιχειρήθηκε έλεγχος σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο αρνήθηκε να σταματήσει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Έγινε καταδίωξη με το υπηρεσιακό όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε και δύο άτομα βγήκαν τρέχοντας προς τα χωράφια. Ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου τους καταδίωξε πεζός και ο ένας από τους δράστες, που κρατούσε όπλο, το έστρεψε κατά του Δασοφύλακα για να τον σταματήσει. Ο τρίτος δράστης και οδηγός του οχήματος (με πινακίδες ξένης χώρας) έβαλε εμπρός και έπεσε με όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητο της ΚΟΜΑΘ επιχειρώντας με δύναμη να το ρίξει στο χαντάκι. Αφού προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές προσπάθησε να διαφύγει αλλά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο. Ο Θηροφύλακας και ο Δασοφύλακας τον σταμάτησαν, αλλά τους επιτέθηκε με μία τσάπα. Τελικά ο δράσης ακινητοποιήθηκε, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη με διαδικασία αυτοφώρου. Οι άλλοι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους. Και τα τρία παράνομα άτομα είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η Αστυνομία, πέραν των παραβάσεων του νόμου περί θήρας, διαπίστωσε και άλλες παραβάσεις που αφορούν και τον Κ.Ο.Κ. Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, αλλά και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων με τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει εγκαταστήσει στα οχήματά της ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα όπου μεταξύ άλλων καταγράφει και το σημείο που επιτελείται η παράνομη θήρα. Η περιοχή φαίνεται στον σχετικό χάρτη και είναι κοντά στο χωριό Λευκόγεια Νευροκοπίου.
hunt.gr
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top