Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η κοπέλα αυτοκτόνησε το 2017.
Απλά το επαναφέρω, γιατί έχουμε πολλούς κι εδώ, που επιχαίρουν,όταν σκοτώνεται ένας κυνηγός.
Έχω καταλάβει τόσα χρόνια ότι όλοι αυτοί οι extreme φιλόζωοι δεν έχουν κανένα μα κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωη. Σκατοψυχοι υπάνθρωποι απλα...
 

Εντοπίστηκε κρούσμα γρίπης των πτηνών στο Δέλτα του Έβρου​


Ο ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α (υπότυπος H5Ν1) ανιχνεύτηκε σε έναν ημιθανή βουβόκυκνο (Cygnus olor), που εντοπίστηκε στο δέλτα του Έβρου.


Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προσδιοριστεί επακριβώς και η παθογονικότητα του ιού. Εκτιμάται ωστόσο ότι πρόκειται για στέλεχος υψηλής παθογονικότητας (HPAI). Το συγκεκριμένο εύρημα, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας και τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Στα μέτρα βιοασφάλειας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση διατήρησης των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής κλπ.):
α) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές και
β) σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ «…ακόμα και όταν δεν είναι υποχρεωτικός ο εγκλεισμός των πουλερικών συνιστάται η διατήρησή τους σε κλειστούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου».
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, πτηνοτρόφοι και κάτοχοι οικόσιτων πουλερικών πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τόσο στην εφαρμογή όλων των υποχρεωτικών μέτρων όσο και στην υιοθέτηση των όποιων συστάσεων εκ μέρους των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τις κτηνιατρικές αρχές για να ληφθούν τα απαραίτητα δείγματα.
Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με νεκρά ή άρρωστα άγρια πτηνά στο πεδίο. Σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών ή ημιθανών πτηνών παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεαα κάποιον αρμόδιο για την περισυλλογή τους και αποστολή δειγμάτων στο αρμόδιο εργαστήριο, όπως κτηνιατρική ή δασική υπηρεσία, θηροφυλάκες, κυνηγούς ή μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων (προηγείται επικοινωνία με τις τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Στην αμερικη έχουν τα γνωστά εθνικά πάρκα όπως εμείς ( τρόπος του λέγειν), έχουν και τις wilderness areas όπου η φύση παραμένει εντελώς άθικτη, απαγορεύτηκε για πάντα οποιαδήποτε παρέμβαση όπως δρόμοι, κατασκευές, γραμμές μεταφοράς ενέργειας, υλοτομία, βόσκηση, αποκλείεται οποιαδήποτε μηχανικό ή ηλεκτρικό μέσο, και επιτρέπονται μόνο δραστηριότητες όπως πεζοπορία κυνήγι, ψάρεμα και η είσοδος μόνο ανθρώπων και υποζυγιων. Ένα δάσος δηλαδή εκεί δεν πρόκειται ποτέ να υλοτομηθει, να γίνει δρόμος,ούτε καν να χτιστεί καλύβα ή κιόσκι.
 
Στην αμερικη έχουν τα γνωστά εθνικά πάρκα όπως εμείς ( τρόπος του λέγειν), έχουν και τις wilderness areas όπου η φύση παραμένει εντελώς άθικτη, απαγορεύτηκε για πάντα οποιαδήποτε παρέμβαση όπως δρόμοι, κατασκευές, γραμμές μεταφοράς ενέργειας, υλοτομία, βόσκηση, αποκλείεται οποιαδήποτε μηχανικό ή ηλεκτρικό μέσο, και επιτρέπονται μόνο δραστηριότητες όπως πεζοπορία κυνήγι, ψάρεμα και η είσοδος μόνο ανθρώπων και υποζυγιων. Ένα δάσος δηλαδή εκεί δεν πρόκειται ποτέ να υλοτομηθει, να γίνει δρόμος,ούτε καν να χτιστεί καλύβα ή κιόσκι.
Ο Έλληνας νομοθέτης είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει ένα τόσο δα μικρό παραθυράκι για να χτίσουμε κανένα εξοχικό, να φυτέψουμε καμιά ελιά, να φτιάξουμε κανένα μαντρί κτλ
Κρίμα να πάνε χαμένοι τόσοι φήφοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ... :)
 
Θαλή,όλα αυτά τα χρόνια και φέτος έχει καεί η μισή Αμερική , κυρίως τα παραλιακά δάση της Καλιφόρνιας που είναι δάση πεύκων όπως τα μεσογειακά, επίσης πολλά εθνικά πάρκα όπως το Γιελλοουστοουν, αλλά δεν έχω δει στις ειδήσεις, ούτε έχω διαβάσει σε περιοδικά να κάηκε τέτοια περιοχή.
 
Σημαντικό αυτό που λες Λευτέρη. Δεν είμαι ειδικός στα δάση για να ξέρω. Και επειδή δεν είμαι ειδικός είδα τί έλεγε κάποιος που ήταν. Ισχυριζόταν ότι ο σημαντικότερος λόγος της αύξησης των πυρκαγιών σε σχέση με 60-70 χρόνια πριν είναι η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η συγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις. Ανέλυε πόσο χρήσιμη ήταν η άμεση αντίδραση του αγροτικού πληθυσμού στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς εν τη γενέσει της, χωρίς να περιμένουν πυροσβεστική που ούτε ήξεραν τί είναι , στην άτυπη αστυνόμευση που υπήρχε σε κάθε ξένο/επικίνδυνο στοιχείο που εισέβαλε στο δάσος, στη φροντίδα του δάσους από αυτούς που ζούσαν από αυτό, όπως υλοτόμους, συλλέκτες ρετσινιού που καθάριζαν το δάσος από τις πευκοβελόνες κάθε άνοιξη κλπ.
Επίσης, σε μία πυρκαγιά που θα συμβεί κάποια στιγμή, πως θα φτάσουν πυροσβεστικά οχήματα αν δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι;

Όταν καιγόταν η Ελλάδα και η τουρκία και ο κύριος-κύριος Πούτιν έστελνε πυροσβεστικά αεροπλάνα για λόγους διπλωματίας και προπαγάνδας εδώ στο νότο, στη Σιβηρία καιγόταν εκατομμύρια δάση ιδίως στη Γιακούτια και οι Ρώσοι-Σιβηριανοί πολίτες εκλιπαρούσαν την κυβέρνηση της Μόσχας να στείλει έστω και ένα αεροπλάνο αλλά δε πήγαινε τίποτα. Αντίθετα, με απελπισία έβλεπαν στην τηλεόραση τα αεροπλάνα τους να σβήνουν φωτιές στην Ελλάδα.
Αυτές οι τεράστιες εκτάσεις που καταστρέφονται στη Σιβηρία είναι είναι τελείως παρθένες, χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα και χωρίς δρόμους.
 
Καλημέρα, Θαλή η μικρή σχετικά Ελλάδα λόγω γεωγραφικού πλάτους και τοπογραφίας,σε συνδυασμό με την μεσόγειο που την περιβάλλει, έχει την ποικιλία κλίματος και βλάστησης πολύ μεγαλύτερων κρατών. Το αναφέρω γιατί θέλω να δείξω κάτι που τα μέσα << ενημέρωσης>> ποτέ δεν σχολιάζουν. Έχουμε δάση από μεσογειακή πευκη, κυρίως στα παραθαλάσσια στα νότια και σε πολλά νησιά μας, και σε μικρές αποστάσεις ( αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην Μακεδονία όπου οι κλιματικές ζώνες διαδέχονται η μία την άλλη και σε 15 χλμ περνάς από την μεσογειακή μακκια στην αλπική ζώνη), εχουμε δάση βαλανιδιάς ή οξιάς. Τα εδάφη με μεσογειακή πευκη από την φύση τους όταν δεν υπάρχει έντονη βόσκηση, ξυλευση και ανάμειξη με μικροκαλειεργειες, καίγονται ολοκληρωτικά σε τακτά διαστήματα και αυτό είναι αναπόφευκτο. Από την άλλη τα δάση φυλλοβόλων δεν έχουν κανένα πρόβλημα, και μάλιστα όταν << ωριμάσουν >> είναι ακόμη πιο απροσβλητα. Η εμμονή της δασικής υπηρεσίας στην δημιουργία τέτοιων δασών και η απαγόρευση εντατικής ξυλευσης τους, σε συνδυασμό με την ελλιπή βόσκηση είναι η αιτία των πυρκαγιών. Αντίθετα εχουμε υπερβολική υλοτομία στα δάση φυλλοβόλων τα οποία μειώνονται.
 
Οι σημαίες δεν καίγονται εύκολα, είναι όμοιεςμε τις λευκες, ( το γνωρίζω γιατί τα βουνά της περιοχής μου είναι το νοτιότερο μέρος της εξάπλωσης τους στην Ευρώπη), και δεν σχηματίζουν εκτεταμένα αμιγή δάση, αυτές οι περιοχές που κάηκαν στην Σιβηρία είναι κατοικημενες, και ήταν δάση κωνοφόρων. Το ίδιο έγινε φέτος σε περιοχές του Καναδά.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top