Κυνηγετικά Βιβλία

Μέσα στο καλοκαίρι διάβασα το βιβλίο του Ν. Μίχα κυνήγι είναι άθλημα η σύνδρομο ; Πραγματικά πολύ ωραίο βιβλίο που μεταδίδει γνώσεις και παιδεία. Η τιμή του ήταν 6 ευρώ και με τα έξοδα μεταφοράς 11. Πιστεύω με βοήθησε να αντιληφθώ με διαφορετική ματιά το κυνήγι και τις εξορμήσεις μου.. Οι λάτρεις του βάλτου θα το αγαπήσουν μιας και εξιστορούνται ιστορίες μια άλλης εποχής στο Δ.
 
Έχω την έκδοση του 1986..Το καλύτερο βιβλίο κατά την άποψη μου..
Επισης και το βιβλίο του "πεταλούδα" Ελ.Μουζακης "75 χρόνια κυνήγι" έκδοση 1997..πολύ καλό και αυτό.Που θα πάει ίσως βρω και την "κυνηγετική βλητική"του Θ.Μαρσελλου..Άλλες εποχές..
Ένα όμορφο επίσης βιβλίο που μιλάει με την γλώσσα της τότε εποχής είναι "Τα άγρια και τα ημέρα του βουνού και το λογγου"του λογοτέχνη Στ.Γρανιτσα..Βέβαια μην περιμένετε να δείτε τεχνικές κλπ αλλά αξίζει να μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε..Νομίζω αν το γράψετε στο γκουγκλ μπορείτε να το διαβάσετε..
 
Last edited:
Ξέχασα..Έχω και το βιβλίο του Γκαφ Τόμας "όπλα και φυσιγγια"(νομίζω έχει εξαντληθεί)Το είχα παραγγειλη πιτσιρικάς μαζί με "το αλφαβηταρι του κυνηγου"του Χρ.Χατζιωτη από το περιοδικό κυνηγός και φύση..
 
το όπλα και φυσίγγια θα το ψάξω σίγουρα. Επίσης σκέφτομαι να πάρω το λαγοκυνηγι και τα μυστικα του. Απο οτι εχω δει, μιλάει για τους ιδανικους συνδυασμούς ανάλογα τον καιρό και πως ο κυνηγός θα απαλλαγεί απο υπερβολες.. βλέπε magnum και άσσους! Ισως αργότερα και ένα με συνταγές και συνδυασμούς θηράματος κρασιού! μερακλίδικα πράματα!!
 
Έχω από τον πατέρα μου "Το Κυνήγι στην Ελλάδα" του Πάνου Φαλάρα, που από μικρός μόλις έμαθα να διαβάζω το έχω ξεκοκκαλίσει...
Επίσης και "Το ψαροντούφεκο και τα μυστικά του" του ίδιου συγγραφέα...
 
Ειμαι φανατικος οπαδος του Gough Thomas,το βιβλιο του ειναι ευαγγελιιο στο χωρο του λειοκαννου,ενα απολυτο βιβλιο,μεγαλος δοκιμαστης ο ιδιος,παντα μου αρεσε ο τροπος που λειτουργουσε,οτι ακουγε,το δοκιμαζε για να βρεθει μονο η αληθεια.Αυτο ηξερα απο νεαρος που το πειρα στα χερια μου,οτι θα εκανα και εγω,οταν καποια στιγμη ασχοληθω με τη βλητικη,το αποτελεσμα μετα τη δοκιμη.Το βιβλιο του το εχω κανει κουρελι απο τη χρηση,θυμαμαι ενα συναδελφο μεγαλο καφενειολογο και πολυ καλο φιλο,που οταν ειδα του Τομας το βιβλιο στη βιβλιοθηκη του αθικτο,καταλαβα απο που πηγαζει τοσο μπουρδολογια.sarcastic.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic. Υπάρχει ακόμα στην αγορά αυτό το βιβλίο?
 
Last edited by a moderator:
Last edited:
Από αυτά έχω το αλφαβητάρι του κυνηγού,όπλα κ φυσίγγια,και το κυνήγι είναι άθλημα η σύνδρομο?μόνο που το εξώφυλλο του είναι σκληρό πράσινο και γράφει τον τίτλο με "Χρυσά"γράμματα..Είναι έκδοσης του 1986..
Σκεφτείτε ότι γράφει για το κυνήγι του συκοφαγου και του λύκου!!!
Το λέω γιατί το βιβλίο αυτο έχει επανεκδοθεί άλλες δυο φορες..
 
Last edited:
Οδηγό κυνηγίου και κυνηγοτοπων.
Δεν το εχω διαβάσει αυτο..
Ένα άλλο βιβλίο που θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω είναι το "κυνηγια της Ελλάδας" Πολυς Μυλωνας 1978..
Όταν βρίσκω κάτι παλιό που έχει σχέση με το κυνηγι με διαπερναει ηλεκτρισμός..και συγκινούμε ιδιαίτερα..και ας μην πρόλαβα αυτές τις εποχές....
 
Last edited:
Εδώ είναι μερικά από τα δικά μου, περισσότερο βέβαια αφορούν τα όπλα και τη σκοποβολή παρά αυτό καθεαυτό το κυνήγι. Αυτό που θάθελα να έχω κι εγώ είναι το βιβλίο του Gough Thomas, αλλά παλιότερα που το είχα ψάξει αρκετές φορές δεν το είχα βρει. Αν ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω, είτε την αγγλική έκδοση είτε την ελληνική θα με υποχρέωνε!
20150910_181853_1.jpg

Τα παρακάτω τα είχα πάρει κατά διαστήματα από το Amazon
20150910_182714_1.jpg

20150910_182240_1.jpg
20150910_182440_1.jpg

Και αυτό το βρήκα, ψάχνοντας στο ιντερνετ πληροφορίες για το .410, πριν 10 χρόνια, και το παράγγειλα απευθείας στο συγγραφέα Tim Woodhouse στην Αγγλία:
20150910_183327_1.jpg
 
βιβλίο του Gough Thomas, αλλά παλιότερα που το είχα ψάξει αρκετές φορές δεν το είχα βρει.
Απο οσο γνωριζω εχει εξαντληθει εδω και κάτι χρόνια.
Ίσως αν κάνατε ένα τηλ στον Χατζιωτη να γνώριζε κάτι παραπάνω..
Είναι ωραίο βιβλιο κ αν κ έχουν περάσει χρόνια από την συγγραφή του παραμένει πάντα επικαιρο..
 
Back
Top