"Κοντακίαση"

Πριν πειράξεις το κοντάκι ρίξε και μερικές τουφεκιές στην ίδια απόσταση κλείνοντας το αριστερό μάτι, για να σιγουρευτούμε ότι δεν "τραβάει' λόγω σταθερού στόχου.
Τη εννοείς Λεωνίδα με αυτό.Το έχω κάνει τεστ στα 15 μέτρα Επωμισης και τουφεκιά όπως θα έριχνα στο ορτυκι.Δεν είδα το μνμ σου εχθές αν το ήξερα αυτό που είπες να το φάει δεξιά και αριστερά θα του το έλεγα.Λοιπον μου το Γερμανία και το λύγισε αλλά δεν ερχόταν λόγω σωλήνα κοντακιου.Μετα μου έφαγε ,ανοιξελίγο δύο τρυπουλες στο κοντακι που μπαίνουν δύο σιδεράκια απο το από το οπλο για να ειναι σταθερο το κοντακι με αποτελεσμα να στριψει λιγο το κοντακι και ερλτσι να μου ερθει.Αυτο που παρατήρησα είναι ότι είχα το φυσιγγι λέιζερ μέσα την πρώτη φορά και έδειχνε αριστερά από εκεί που σημαδεύα και γι αυτό μετά το έριξα και στο χαρτόνι,βέβαια δεν καθόταν και το μάτι μου πάνω στην Ρίγα αλλά λίγο αριστερά λόγω που ήταν ευθεία το κοντακι.Τωρα μετά από το στρίψιμο και επωμιζωντας χάνει χιλιοστά από εκεί που σημαδευω με το σκοπευτρο το λέιζερ.

Τη εννοείς Λεωνίδα με αυτό.Το έχω κάνει τεστ στα 15 μέτρα Επωμισης και τουφεκιά όπως θα έριχνα στο ορτυκι.Δεν είδα το μνμ σου εχθές αν το ήξερα αυτό που είπες να το φάει δεξιά και αριστερά θα του το έλεγα.Λοιπον μου το Γερμανία και το λύγισε αλλά δεν ερχόταν λόγω σωλήνα κοντακιου.Μετα μου έφαγε ,ανοιξελίγο δύο τρυπουλες στο κοντακι που μπαίνουν δύο σιδεράκια απο το από το οπλο για να ειναι σταθερο το κοντακι με αποτελεσμα να στριψει λιγο το κοντακι και ερλτσι να μου ερθει.Αυτο που παρατήρησα είναι ότι είχα το φυσιγγι λέιζερ μέσα την πρώτη φορά και έδειχνε αριστερά από εκεί που σημαδεύα και γι αυτό μετά το έριξα και στο χαρτόνι,βέβαια δεν καθόταν και το μάτι μου πάνω στην Ρίγα αλλά λίγο αριστερά λόγω που ήταν ευθεία το κοντακι.Τωρα μετά από το στρίψιμο και επωμιζωντας χάνει χιλιοστά από εκεί που σημαδευω με το σκοπευτρο το λέιζερ.
Σκέψου να σου κάτσει στραβό λέιζερ‼️

Συγνωμη για μερικά λάθη αλλά το κωλο autocorrect μου αλλάζει τις λέξεις λάθος όταν γράφω γρήγορα.Σημερα δεν έριξα πάλι στο χαρτόνι λόγω χρόνου αλλά τις προσεχείς ημέρες θα το κάνω και θα επανέλθω.Λεωνιδα περιμένω απάντηση και ευχαριστώ που πέρνεις χρόνο και μας βοηθάς.

Καλησπέρα στην παρεα , να ρωτησω κατι σχετικά με την διορθωση του pitch σε σκοπευτικό κοντάκι για το 692 ...

Μετά από συμβουλή οπλουργού , εχω βάλει 3 ροδέλες στην πάνω βιδα του πέλματος, έχει επικυνθεί κατά 5-6 χιλιοστά περίπου και εχω δει σημαντική βελτίωση και στην αναπήδηση της κάνης και στην ισοροπημένη πίεση στον ώμο μου ...

Υπάρχει στην αγορά κάποιο spacer που θα μπορουσε να τοποθετηθεί , η θα πρέπει να κοπεί-ξυστεί αντίστοιχα κατευθείαν το κοντάκι ??

Στο εξωτερικό βάζουν συχνά τετοια pitch spacer , εδω οι περισσότεροι επεμβαίνουν στο κοντάκι ...

IMG_1041.jpg

Καλησπέρα στην παρεα , να ρωτησω κατι σχετικά με την διορθωση του pitch σε σκοπευτικό κοντάκι για το 692 ...

Μετά από συμβουλή οπλουργού , εχω βάλει 3 ροδέλες στην πάνω βιδα του πέλματος, έχει επικυνθεί κατά 5-6 χιλιοστά περίπου και εχω δει σημαντική βελτίωση και στην αναπήδηση της κάνης και στην ισοροπημένη πίεση στον ώμο μου ...

Υπάρχει στην αγορά κάποιο spacer που θα μπορουσε να τοποθετηθεί , η θα πρέπει να κοπεί-ξυστεί αντίστοιχα κατευθείαν το κοντάκι ??

Στο εξωτερικό βάζουν συχνά τετοια pitch spacer , εδω οι περισσότεροι επεμβαίνουν στο κοντάκι ...

View attachment 59467
https://www.vendors.gr/el/αξεσουαρ-...α/3531-προσθετο-κοντακιου-κεκλιμένο-63mm.html

Συγνωμη για μερικά λάθη αλλά το κωλο autocorrect μου αλλάζει τις λέξεις λάθος όταν γράφω γρήγορα.Σημερα δεν έριξα πάλι στο χαρτόνι λόγω χρόνου αλλά τις προσεχείς ημέρες θα το κάνω και θα επανέλθω.Λεωνιδα περιμένω απάντηση και ευχαριστώ που πέρνεις χρόνο και μας βοηθάς.
Δες αν μπορείς να τοποθετήσεις μηχανισμό ρυθμιζόμενης ράχης

Λεωνιδα περιμένω απάντηση και ευχαριστώ που πέρνεις χρόνο και μας βοηθάς.
Σε κάποιες περιπτώσεις αυθόρμητης τουφεκιάς για έλεγχο μέτρων με διοφθαλμη σκόπευση, λόγω κινούμενου όπλου και ακινητου στόχου, "τραβάει" το αριστερό μάτι (σε δεξιοεπωμιζοντα) αριστερά. Έτσι κι αλλιώς 100% κυρίαρχο μάτι τόσα χρόνια σε έναν μόνο άνθρωπο έχω συναντήσει προσωπικά, όλοι μας έχουμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό που κλέβει το αντίθετο μάτι. Αυτό δεν σημαίνει κάτι ανησυχητικό σε κινούμενο στόχο, σε ακίνητο όμως μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις.

Λαμπρο σου ανοιξε καθολου την τρυπα που μπαινει ο σωληνας του επανατατικου ελατηριου ή μονο τις δυο μικρες?

Φυσικά και γίνεται. Ας φάει λίγο τις εφαρμογές δεξιά και θα γυρίσει. Δεν γίνονται όλα με τις φλάντζες.
Λεωνίδα ξέχασα να σε ρωτήσω ποιες εννοείς εφαρμογές;Ρωτάω γιατί ίσως χρειαστεί σε κάποιο άλλο κοντακι στο μέλλον για να ξέρω.Ευχαριστω

Λεωνίδα ξέχασα να σε ρωτήσω ποιες εννοείς εφαρμογές;Ρωτάω γιατί ίσως χρειαστεί σε κάποιο άλλο κοντακι στο μέλλον για να ξέρω.Ευχαριστω
Το σημείο του κοντακιου που ακουμπάει στο πίσω μέρος της βάσης του όπλου. Εκεί που μπαίνουν οι φλάντζες.

Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια, ο οδηγός του επανατατικού ελατηρίου δεν επιτρέπει περαιτέρω γύρισμα και πάμε σε λύσεις στραβωματος του, το οποίο βέβαια πιο πολύ ψυχολογικά επηρεάζει αρνητικά τον κάτοχο παρά λειτουργικά το όπλο.

Last edited:
Γιατί;Λες να υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Οχι ρωτησα απλα, εχοντας στο νου αυτο που ειπε ο leo στο τελευταιο του ποστ.
Εγω λογω ακριβως ψυχολογιας, οταν πηρα μια SX4 μεταχ. και ο προηγουμενος ειχε φαει εφαρμογες και στραβωσε σωληνα, αγορασα καινουργιο κοντακι και σωληνα. 230 ευρω!!!!
Αν ειναι ενταξει τωρα μην πειραξεις τιποτα αλλο.

Δωκιμασε ξεβιδωνοντας το κοντακι και βαλε ενα χαρτονακι απ την αριστερη μερια που εφαπτετε το κοντακι με τη βαση και ξανασφιξε να δεις προσορινα ποσο θες

Back