Κεφτέδες από κυνήγι και ζώα "χοντρά" ελευθέρας βοσκής.

Γυρνώντας από κυνήγι στην Δυτική Αιτωλοακαρνανία με αρκετό αγριογούρουνο αλλά και μεγάλη ποσότητα από σιτεμένο βετούλι (20+ κιλά αρσενικό κατσίκι -πάνω από 1,5 χρονο) του φίλου μου του Θυμιου, πήγα στον φίλο μου χασάπη και έκοψα κιμά και από τα 2.
Βασίστηκα στην παρακάτω συνταγή :
Κεφτέδες απο αγριογούρουνο αλα Νικολάκη!

Αλλά με δικές μου παραλλαγές όπως παρακάτω.

Ο κιμάς ήταν 150 γρ. αγριογούρουνο και 150 γρ. βετούλι (ελάχιστο λίπος)
Τα δικά μου μπαχαρικά και άλλα υλικά :
Πιπέρι μαύρο,
Μπούκοβο γλυκό,
Ρίγανη Λευκαδίτικη ορεινή,
Σκόρδο ...ΗΠΑ (με μαϊντανό σε σκόνη)
Σπετσέρικο (παραγωγής μου!) Πωλείται όμως στα καταστήματα μπαχαρικών. Με αυτό φτιάχνουν τον Κόκορα παστιτσάδα (κοκκινιστό) στην Κέρκυρα.
Πιπεριά τ. Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια αποξηραμένη (δείτε το σακουλάκι)
Σάλτσα Σόγιας αντί αλατιού (2 κουταλιές σουπας).
1 μέτριο κρεμμύδι (στα 300 γρ. κιμά) ψιλοκομμένο στο chopper
Νιφάδες Κουάκερ (Quaker) αντί τριμμένης φρυγανιάς. Ένα φλυτζάνι καφέ γαλλικού ή 2-3 φλιτζανάκια ελληνικού – Αναλόγως των υγρών μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω αλλά αργότερα. Αφού τραβήξει την υγρασία η αρχική ποσότητα.
1 αυγό ωμό
1,5-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1/2 τριμμένη ντομάτα (κρατήστε το πολύ ζουμί για να μην γίνει αραιό το μίγμα)

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η σύζυγος.
Ζύμωμα, σκέπασμα και φύλαξη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη που πλάστηκαν, αλευρώθηκαν και τηγανίστηκαν σε ελαιόλαδο.

Πήγαιναν πολύ ωραία με γλυκόξυνο dressing αυτοσχέδιο με μέλι, κέτσαπ και χυμό λεμονιού!!!

Όλα ωραία αλλά με παρέα θα ήταν καλύτερα. Ας όψεται ο Κορονοϊός
Στις φωτό τα υλικά μου της "1ης φασης" και το μισό από το τελικό αποτελεσμα.
 

Attachments

  • ΚΕΦΤ_1.jpg
    ΚΕΦΤ_1.jpg
    239 KB · Προβολές: 29
  • ΚΕΦΤ_2.jpg
    ΚΕΦΤ_2.jpg
    217,8 KB · Προβολές: 29
Back
Top