Καθαρισμός

Για τις μολυβδωσεις πιο είναι καλό δλδ ??όχι αυτό της φωτό?
Το nitro solvent της outers το έχω αλλά δεν το χρησιμοποίησα ακόμη έχω ένα μπουκαλάκι bore solvent της Napier που θέλω να τελειώσει, το οποίο κάνει καλή δουλειά. Αφού καθαρίσω τη κάνη και φύγουν τα καταλοιπα περνάω χαρτί με καθαρή βενζίνη να ξεπλυθεί και μόλις στεγνώσει συνεχίζω με clp.

Και το ατσαλομαλλο σωστά?
Το ατσαλόμαλλο εγώ προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ ούτε το προτείνω. Το δοκίμασα μία φορά και το έκρινα ακατάλληλο για τα όπλα. Σπάει σε πολύ μικρά κομμάτια που υπάρχει κίνδυνος να μπουν στον μηχανισμό του όπλου και να δημιουργήσουν μεγαλύτερες φθορές έως και βλάβες από ότι η απλή βρωμιά από την κάπνα και τις μολυβδώσεις. Θέλει πολύ προσοχή και πολύ καλό καθάρισμα μετά για να μην μείνουν κατάλοιπα ούτε από το ατσαλόμαλλο. Για μένα από όσα εχω δοκιμάσει τίποτα δεν καθαρίζει καλύτερα τις μολυβδώσεις από ότι η εληκοειδή βούρτσα.

Το ατσαλόμαλλο εγώ προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ ούτε το προτείνω. Το δοκίμασα μία φορά και το έκρινα ακατάλληλο για τα όπλα. Σπάει σε πολύ μικρά κομμάτια που υπάρχει κίνδυνος να μπουν στον μηχανισμό του όπλου και να δημιουργήσουν μεγαλύτερες φθορές έως και βλάβες από ότι η απλή βρωμιά από την κάπνα και τις μολυβδώσεις. Θέλει πολύ προσοχή και πολύ καλό καθάρισμα μετά για να μην μείνουν κατάλοιπα ούτε από το ατσαλόμαλλο. Για μένα από όσα εχω δοκιμάσει τίποτα δεν καθαρίζει καλύτερα τις μολυβδώσεις από ότι η εληκοειδή βούρτσα.
Περνάς ένα μαγνητακι από τα "πονηρά" σημεία και δεν μένει τίποτα!

Περνάς ένα μαγνητακι από τα "πονηρά" σημεία και δεν μένει τίποτα!
Δεν είναι κακή ιδέα αλλά δεν θα το ρισκάρω ξανά. Καθαρίζει αρκετά καλά και χωρίς ατσαλομαλο με την εληκοειδή οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

'Οπως πάντα σωστότατος. Το hoppe's που λέει ο @Thomas kall είναι το συνθετικό, δεν είναι αυτό που έχουμε εμείς. Δεν το παράγει πια η hoppe's.
Έχω μερικά μικρά μπουκαλάκια από το παλιό για χρήση μόνο στην 870 και στο CZ αλλά και hoppes copper solvent που είχα αγοράσει πριν χρόνια με καφέ ετικέτα αν θυμάμαι καλά ( από Καλκατζακο στο μαγαζί, δεν το είχε στο ίντερνετ) καλό ήταν.

Back