Κάλυκες και καψύλια

Καλημέρα σ' όλους!

Από ιταλικό φόρουμ, μεταφρασμένο, βρήκα τα εξής:

"Τα 615 είναι πιο δυνατά από τα παλιά 6,45, δοκίμασε να τα αντικαταστήσεις με το CX 50 ή το 684 Martignoni."

"Εάν το 6,45 που χρησιμοποιείτε είναι SUR, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το 615, αν είναι το κανονικό 6,45 τότε δοκιμάστε το CX 50 / 684 / 614."

Ποια είναι η γνώμη σας;

Καλημέρα σ' όλους!

Από ιταλικό φόρουμ, μεταφρασμένο, βρήκα τα εξής:

"Τα 615 είναι πιο δυνατά από τα παλιά 6,45, δοκίμασε να τα αντικαταστήσεις με το CX 50 ή το 684 Martignoni."

"Εάν το 6,45 που χρησιμοποιείτε είναι SUR, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το 615, αν είναι το κανονικό 6,45 τότε δοκιμάστε το CX 50 / 684 / 614."

Ποια είναι η γνώμη σας;
Μακριά από τα φιοτσι, αυτή είναι η δική μου γνώμη

Το 615 είναι μέσης ισχύος τα 6,45 είναι πιο αδύναμα, ακόμη και απο τα cx50, 684. Όσο για την fiocchi συμφωνω με τον Δημήτρη. Στα καψυλια Γιάννη, η ισχύς τους είναι συνδυασμός κρουστικης δύναμης και θερμότητας, κάποια στηρίζουν την ισχύ τους στο ένα, κάποια στο άλλο. Ανάλογα την πυρίτιδα και το σεταπ ενδείκνυται καψυλιο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το 615 είναι μέσης ισχύος τα 6,45 είναι πιο αδύναμα, ακόμη και απο τα cx50, 684. Όσο για την fiocchi συμφωνω με τον Δημήτρη. Στα καψυλια Γιάννη, η ισχύς τους είναι συνδυασμός κρουστικης δύναμης και θερμότητας, κάποια στηρίζουν την ισχύ τους στο ένα, κάποια στο άλλο. Ανάλογα την πυρίτιδα και το σεταπ ενδείκνυται καψυλιο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Παρακολουθώ από παλιά Λευτέρη , να είσαι καλά...

"...απο τα καψυλια που βρίσκονται στν Ελλάδα ( cx, 61.. , 68.. και maxam), τα πιο σταθερά είναι τα 684, 686 g1000 . Τα 684 και 686 είναι τα πιο <ζεστά> οπως τα αμερικανικά Remington , cci και αναβουν καλύτερα τις διβασικες. Τα fiocchi και τα ceditte δουλεύουν βασιζόμενα και στην πίεση οπως τα Federal και ταιριάζουν με μονοβασικες και πιο ταχυκαυστες πυριτιδες..."

Δικό σου το παραπάνω νομίζω....;)

Σχετικά με τα fiocchi 616 k 615
Τα τελευταία χρόνια κανα δυο φορές με έχει πουλήσει το 615 σε κυνήγι πέρδικας (μια αφλογιστια κ μια ατελής καύση)
Το 616 silver μου είχε κάνει κ αυτό κάτι νερα, σε ολόιδια φυσιγγια καταλαβα διαφορές στην τουφέκια μάλλον από κακή καύση.
Ε τώρα μπήκε το κερασάκι στην τούρτα.
Αφλογιστια σε μπεκατσα με 616 silver κ οριστικό διαζύγιο με τα καψουλια της fiocchi.
Δεν ξέρω αν φταίει η εταιρεία η οι συνθήκες φύλαξης από τους εμπόρους, η το ότι μας πουλάνε υλικά κακής ποιότητας.
Με κανένα άλλο καψυλι εμπορικού - ιδιογομωσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Σχετικά με τα fiocchi 616 k 615
Τα τελευταία χρόνια κανα δυο φορές με έχει πουλήσει το 615 σε κυνήγι πέρδικας (μια αφλογιστια κ μια ατελής καύση)
Το 616 silver μου είχε κάνει κ αυτό κάτι νερα, σε ολόιδια φυσιγγια καταλαβα διαφορές στην τουφέκια μάλλον από κακή καύση.
Ε τώρα μπήκε το κερασάκι στην τούρτα.
Αφλογιστια σε μπεκατσα με 616 silver κ οριστικό διαζύγιο με τα καψουλια της fiocchi.
Δεν ξέρω αν φταίει η εταιρεία η οι συνθήκες φύλαξης από τους εμπόρους, η το ότι μας πουλάνε υλικά κακής ποιότητας.
Με κανένα άλλο καψυλι εμπορικού - ιδιογομωσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Στέλιο εγώ φέτος στην S4 n (στο 16αρι) μόνο 615 έβαλα. Κανένα πρόβλημα...Τώρα τι να πω...

Βλέπω πάλι ότι το 616 στην ΜΒ Χ 32 δίνει "ξερή" τουφεκιά , όχι ιδιαίτερη ανάκρουση αλλά "κοφτή"...για τα γούστα μου ε;

Θα βάλω CX2000 του χρόνου να δω...

Στέλιο εγώ φέτος στην S4 n (στο 16αρι) μόνο 615 έβαλα. Κανένα πρόβλημα...Τώρα τι να πω...

Βλέπω πάλι ότι το 616 στην ΜΒ Χ 32 δίνει "ξερή" τουφεκιά , όχι ιδιαίτερη ανάκρουση αλλά "κοφτή"...για τα γούστα μου ε;

Θα βάλω CX2000 του χρόνου να δω...
Με CX2000 κανένα πρόβλημα και
Θα αντικαταστήσω το 615 με cx1000.
Δεν ξέρω αν το cx1000 καίει σωστά την S4 αλλά τις ισπανικες σε καλό καιρό τις καίει τέλεια.

Στέλιο δεν χρησιμοποιώ καψυλια fiocchi, αλλά τα τελευταία χρόνια σε ιταλικά φόρουμ, είναι τα μόνα που σιχτιριζουν οι πάντες.
Μεγάλη εταιρεία η fiocchi κ με πολύ καλούς κάλυκες αλλά τα καψυλια της σκέτη απογοήτευση.
Τα έλεγαν στο φορουμ κ δεν τους πίστευα, ακόμα κ όταν την έπαθα έριχνα το φταίξιμο αλλού.
Τα μονά που δεν εχω πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι κάποια 616 σε κάλυκες superfiocchi που έχω γεμίσει για τις πέρδικες.
Φαντάσου να χρειαστεί να τα σφάξω κ αυτά

Μεγάλη εταιρεία η fiocchi κ με πολύ καλούς κάλυκες αλλά τα καψυλια της σκέτη απογοήτευση.
Τα έλεγαν στο φορουμ κ δεν τους πίστευα, ακόμα κ όταν την έπαθα έριχνα το φταίξιμο αλλού.
Τα μονά που δεν εχω πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι κάποια 616 σε κάλυκες superfiocchi που έχω γεμίσει για τις πέρδικες.
Τα 615 αγοράστηκαν συσκευασμένα σε σακουλάκι κ τα 616 silver ήταν σε κάλυκες τ3.
Δεν ήταν στις γνωστές συσκευασίες που ξέρουμε.
Ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο.
Δεν θα το ψάξω, οι φόλες που έφαγα φτάνουν κ περισσεύουν

Φέτος σε πέρδικα είχα την πρώτη αφλογιστια με 616.......

Με CX2000 κανένα πρόβλημα
Συνολικά τρεις αφλογιστιες έχω παθει ,και ήταν σε τσιχλοφυσιγγα που έφεραν αυτό το καψουλι......
Αλλά θεωρώ ότι αυτό κάποτε μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε καψουλι.....
Τυχαίνει.......

Last edited:
Με CX2000 κανένα πρόβλημα και
Θα αντικαταστήσω το 615 με cx1000.
Δεν ξέρω αν το cx1000 καίει σωστά την S4 αλλά τις ισπανικες σε καλό καιρό τις καίει τέλεια.
Στέλιο για το CX1000 θα σου πει ο Λευτέρης πιο σίγουρα..

Από δικά του γραφόμενα και δοκιμές Ιταλικές που είχε αναρτήσει με ΜΒ Χ 32 & S4 το έθετε σε ισχύ ελάχιστα κάτω από το CX2000 ενώ είναι μεσαίο καψούλι θεωρητικά...

Αυτό το είχα διαπιστώσει και εγώ "πρακτικά" παλιότερα χωρίς να το αναλύσω περισσότερο σε διάφορα στησίματα και μάλιστα τότε το είχα "απεμπολίσει" για αυτά τα συγκεκριμένα...

Πάντως στις S4 & Sipe πάει το 686 στα μεσαία βάρη και το 684 για πιο βαριά...

Στις ζέστες ακόμα και το 684...έχει μια γόμωση στο Siarm με 684 για 33 γρ. Νο 8 , για την ζέστη μάλιστα, αν ρίξεις μια ματιά...

Καλησπέρα, τo cx1000 έχει ίδια ή λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το cx2000. Το 615 με 616 σχεδόν ίδια και τα πλέον απρόβλεπτα. Καψυλιο που δεν εκρηγνυται είναι ανεπίτρεπτο, ούτε 1 στα 10000.Η fiocchi είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στον χώρο μας ,με πολλές εκπτώσεις στην ποιότητα τα τελευταία χρόνια, όχι από αδυναμία ,το αντίθετο έχει την δυνατότητα να παράγει κορυφαία ποιότητα ,όπως το 616 gold.

Το 615 με 616 σχεδόν ίδια...
Λευτέρη αν αλλάξεις τα δυο από 616 βάλεις 615 θα αλλάξει άρδην κατι;

Βλέπω ότι το 616 στην ΜΒ Χ 32 δίνει "ξερή" τουφεκιά , όχι ιδιαίτερη ανάκρουση αλλά "κοφτή"...για τα γούστα μου ε;

Έλεγα να βάλω CX2000 του χρόνου να δω...

Να δοκιμάσω και 615;

Y.Γ: είναι Cal. 16 ε; και στα χαμηλά όρια η γόμωση για το διαμέτρημα υπ' όψιν...

Back