Κάλυκες και καψύλια

View attachment 16268View attachment 16269View attachment 16270
Ξέρει κάποιος τι φυσίγγι είναι αυτό; Nobel, ρελιαστο,οχταρι σε κάλυκα Fiocchi.το βρήκα στον κυνηγότοπο... το είχαν ρίξει πρώτο σε λαγό τη προηγούμενη Τετάρτη με 2 biturbo για δεύτερο και τρίτο...
Πριν 15-20 χρόνια είχα πάρει κάτι κάλυκες (άδειους, καινούργιους) Cal. 16 - 67mm από ένα μαγαζί εδώ στα Χανιά, με παρόμοιο τύπωμα ... Δεν μπόρεσα να βρω εξήγηση γι'αυτό (Nobel στο πλαστικό σώμα και FIOCCHI ITALY στη βάση του πάφυλα. Και καψούλι 615) ... Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα και πολύ ... Τα είχα γεμίσει ρελιαστά (με Α1 και συγκ. Gualandi SG) ...
IMG_20200920_221748.jpg
IMG_20200920_221905.jpg

Πριν 15-20 χρόνια είχα πάρει κάτι κάλυκες (άδειους, καινούργιους) Cal. 16 - 67mm από ένα μαγαζί εδώ στα Χανιά, με παρόμοιο τύπωμα ... Δεν μπόρεσα να βρω εξήγηση γι'αυτό (Nobel στο πλαστικό σώμα και FIOCCHI ITALY στη βάση του πάφυλα. Και καψούλι 615) ... Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα και πολύ ... Τα είχα γεμίσει ρελιαστά (με Α1 και συγκ. Gualandi SG) ...
View attachment 16271
View attachment 16272
Εντύπωση μου έκανε και μένα Στέλιο...κάτι δε μου κολλούσε στον κάλυκα για αυτό ρώτησα...

View attachment 16268View attachment 16269View attachment 16270
Ξέρει κάποιος τι φυσίγγι είναι αυτό; Nobel, ρελιαστο,οχταρι σε κάλυκα Fiocchi.το βρήκα στον κυνηγότοπο... το είχαν ρίξει πρώτο σε λαγό τη προηγούμενη Τετάρτη με 2 biturbo για δεύτερο και τρίτο...
οπου Νοbel με το "Ν" μεσα σε δυο κυκλους=Νοbel των Αφων Βραχνου στον Πειραια..το συγκεκριμεννο ηταν ρελιαστο με τζαμακι(οπως βλεπω κ το "ανοιγμα" στην φωτο)...
Γεμιζαν κ αλλους τυπους φυσιγγιων κ με αστεροειδες κλεισιμο...
Το σκέφτηκα γιατί οι κάλυκες από τα biturbo ήταν σαν να τους είχε φάει ποντικός...
Λογικα παλια λαμπρου με κεντρικη συντηξη που αφηνουν ξεφτια στα χειλια του καλυκα....αν εννοεις αυτο....
View attachment 16271
View attachment 16272
Παλιο στοκ Στελιο..ισως να αγοραστηκαν κ απο τον ιδιο τον κατασκευαστη οπως συμβαινει σε αλλες περιπτωσεις που σταματανε να παραγονται καποια φυσιγγια, απο συλλεκτες κλπ....

οπου Νοbel με το "Ν" μεσα σε δυο κυκλους=Νοbel των Αφων Βραχνου στον Πειραια..το συγκεκριμεννο ηταν ρελιαστο με τζαμακι(οπως βλεπω κ το "ανοιγμα" στην φωτο)...
Δε σου ξεφεύγει τίποτα....

Λογικα παλια λαμπρου με κεντρικη συντηξη που αφηνουν ξεφτια στα χειλια του καλυκα....αν εννοεις αυτο....
Μπράβο σωστά δε το σκεφτηκα... οι κάλυκες ήταν παλιοί και η κεντρική έκανε έτσι τα χείλια τους...

Την απόφαση την πήραμε για φέτος και το σταμπάρισμα το ανέλαβε ο φίλος @Aris ....
Να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά....;)

View attachment 16666
Εγώ για τον κόπο μου μια μπεκάτσα να την φάω μόνος μου θέλω.yel.
Μπραβο ρε ειστε μερακληδες κ οι δυο...ενα πλαγιοκαννο σας λειπει να τα ταιριαξετε γαντι....
Εχω αδικο???Ασχετως που μονος μου τα λεω κ μονος μου τα ακουω....:rolleyes:

Back