Κάλυκες και καψύλια

Για τους Φιεμ εχω να πω τα χειροτερα, αλλα νομιζω πως ειναι και αυτοι διαλογης, οπως ισως και ολοι οι καλυκες που κυκλοφορουν. Πιθανως οι καλοι τους να ειναι αρκετα καλοι.
Δεν μπορώ να λύσω ένα γρίφο..οπως εχω ξαναπεί πως γίνεται οι fiem στα παλιά lambro(Στέλιο τσεκαρε κάνα 16αρι) να ειναι από τόσο ποιοτικό πλαστικό(σε σημείο ναεχω απορησει αν όντως ειναι fiem)και οι σημερινοί να έχουν αυτά τα χαλιά..
Άραγε μήπως υπάρχουν κ καλοι fiem που δεν εισάγονται?

Ειναι σιγουρο πως γεμιζε ποτε ο Lambro σε FIEM?
Ναι αρκετα παλια για κάποιο διάστημα..όσα φυσίγγια τα γεμιζε μέχρι 16mm μέταλλο..
τέσσερα "12αρια" με τα αντίστοιχα "φρυδια" (ας τα πούμε ετσι)είχαν οι καλυκες οπως κ τα σημερινά..
Αύριο θα βάλω φωτο..Εκτός κ ήταν άλλη μάρκα που δεν νομιζω...

Last edited:
Τωρα που τα βλεπω, και γω ειχα καποτε αγορασει Export με τετοιο μαρκαρισμα. Δεν εδινα σημασια τοτε, καθως ειχα δει διαφορα μαρκαρισματα στα φυσιγγια της Lambro.

Oπως σου λεγα και χτες, παιζουν ποιοτητες ποιοτητες οι καλυκες. Πιθανως τοτε η Lambro να επαιρνε καλες παρτιδες, ή μπορει και τωρα να τους εχουν ψευτισει γενικοτερα. Αν δε με γελα η μνημη μου ομως, η πλειονοτητα των πλαστικων καλυκων της εποχης εκεινης ηταν πιο σκληροι απο οτι ειναι σημερα

Αν δε με γελα η μνημη μου ομως, η πλειονοτητα των πλαστικων καλυκων της εποχης εκεινης ηταν πιο σκληροι απο οτι ειναι σημερα
Καθολου δεν σε γελάει,πολύ σωστός!
Γενικά ομως έχω την εντύπωση οτι η ημιδιαφανη(ανεξαρτήτως χρώματος) κάλυκες ειναι πιο μαλακή απο τους αλλους(που δεν φαίνεται το εσωτερικό των φυσιγγίων).

...ένα αστέρι πάντα ανατέλλει για τον καθένα...είδα και απόειδα και είπα να αλλάξω προσέγγιση στο θέμα. Τώρα σοβαρά ποτέ δεν άφησα το ρέλι, απλά έπεσαν στα χέρια μου εργαλεία για αστέρι (χορηγία καλου φίλου) και ασχολούμαι και με το 8άστερο

...ένα αστέρι πάντα ανατέλλει για τον καθένα...είδα και απόειδα και είπα να αλλάξω προσέγγιση στο θέμα. Τώρα σοβαρά ποτέ δεν άφησα το ρέλι, απλά έπεσαν στα χέρια μου εργαλεία για αστέρι (χορηγία καλου φίλου) και ασχολούμαι και με το 8άστερο
Νικόλα έχεις δει κάποια διαφορά σε σχέση με το εξαρι η το ρελιαστο?

Πάντα η προσωπική μου άποψη:)............θέλω να είμαι όσο γίνεται κατανοητός, το 8 σε σχέση με το 6 έχει καλύτερη κατανομή και συγκέντρωση.
Έχει σαφώς λιγότερες αναπτυσσόμενες πιέσεις για το ίδιο βάρος πυρίτιδας και σκαγιών.
Είναι κάτι σαν το παραδοσιακό ρέλι (μάλλον είναι το Αμερικάνικο παραδοσιακό/στην Ευρώπη το λέμε ρέλι). Έχει πολύ πιο ποιοτική τουφεκιά. Άρα το δικό μου συμπέρασμα (ύστερα από μακρά ενασχόληση με τα παραδοσιακά ρελιαστά) είναι : στις χαμηλές και γρήγορες γομώσεις (24-28 γραμμάρια) 8άστερο. Στα 34 γραμμάρια (έως 36 ανάλογα την διάμετρο στα σκάγια) ρέλι απλό και ........ε κοινό ΧΩΡΙΣ όμως υπερβολές.
ΥΣ. η υπερβολή στα Ελληνικά κυνήγια είναι τα 34/36 γραμμάρια, αλλά δεν αξίζει τον κόπο κανείς να ασχοληθεί με ρελιαστό σε λιγότερα γραμμάρια.

είμαι βέβαιος ότι μπορείς να πάρεις τα πάντα με έως 32 γραμμάρια. Άρα για μένα (που είμαι και λίγο λοξός) τα 34 είναι λίγο υπερβολή. Από την άλλη, την πυκνότητα της τουφεκιάς του αστεριού είναι πολύ δυσκολο να την πετύχεις στο ανάλογο ρέλι.

Back