Θα με αποπαλαβωσετε εσεις...λεω κ εγω ποτε γεμισε η eley το hymax με ψηφους κ δεν το ξερω.. 

Τώρα έφυγα από κοντά από το φυσιγγι, αύριο θα το ανοίξω να δεις Τάσο ότι μέσα έχει μπίλιες, εκτός αν αυτός που μου το έδωσε το είχε ξανά γεμίσει,στην βιτρίνα μου το έχω,και μια ερώτηση, πόσα γραμμάρια σκάγια ήταν;;Θα με αποπαλαβωσετε εσεις...λεω κ εγω ποτε γεμισε η eley το hymax με ψηφους κ δεν το ξερω..![]()
Μήπως Κώστα δεν συγχρονιζεις σωστά με τα δυο χερια το πάτημα και το γύρισμα του στροφείου; Ισως πρεπει να πατας πιο σιγά ή να στρίβεις πιο γρήγορα για να μην τσαλακώνει ο κάλυκας. Αυτό που λες οτι δεν κατεβαινει αλλο, μια σκέψη ειναι οτι αφου τσαλάκωσε ο κάλυκας ισως δεχεται το τσαλάκωμα την πίεση που βάζεις και οχι το κλείσιμο και ετσι ο καλυκας επανερχεται στο ιδιο ύψος.Παιδιά θέλω μια εξακρίβωση.....Γέμισα το απόγευμα μερικά φυσίγγια σε κάλυκες Cheddite 12/70/8mm με ένα δοκιμασμένο setup που είχα δοκιμάσει πριν λίγες ημέρες.....
Οι περισσότεροι κάλυκες είναι κλεισμένοι σωστά από τα 57,7mm ως τα 57,90mm.....
Τρία φυσίγγια όμως διέκρινα στο μέταλλο (στην πατούρα) μια ελάχιστη διόγκωση (φούσκωμα).
Τελικό ύψος και τα 3 (προβληματικά φυσίγγια) έχουν 58,3.....προσπαθώ να τα ξανά ρελιάσω να κατέβω ακόμη 0,3mm αλλά δν πάνε άλλο......
Τη μπωρεί να έγινε;;;
Λάθος δν νομίζω να έχω κάνει....
Είναι ικανά αυτά τα 3 φυσίγγια να τα ρίξω η θα ξεκουπωθεί ο πάφυλας κατά την εκπυρσοκρώτηση και θα έχουμε πανηγύρια....;;;;
Μωρε σε πιστευω οτι εχει μπιλιες δεν ειναι αναγκη να το σφαξεις αλλα κατι παραξενο παιζει..Τώρα έφυγα από κοντά από το φυσιγγι, αύριο θα το ανοίξω να δεις Τάσο ότι μέσα έχει μπίλιες, εκτός αν αυτός που μου το έδωσε το είχε ξανά γεμίσει,στην βιτρίνα μου το έχω,και μια ερώτηση, πόσα γραμμάρια σκάγια ήταν;;
Μα το 90% τα φυσίγγια είναι τέλεια...με αυτά τα 3 είδα αυτό το πράγμα.Μήπως Κώστα δεν συγχρονιζεις σωστά με τα δυο χερια το πάτημα και το γύρισμα του στροφείου; Ισως πρεπει να πατας πιο σιγά ή να στρίβεις πιο γρήγορα για να μην τσαλακώνει ο κάλυκας. Αυτό που λες οτι δεν κατεβαινει αλλο, μια σκέψη ειναι οτι αφου τσαλάκωσε ο κάλυκας ισως δεχεται το τσαλάκωμα την πίεση που βάζεις και οχι το κλείσιμο και ετσι ο καλυκας επανερχεται στο ιδιο ύψος.
Είναι με χαρτί ρελιαστο και το χαρτάκι γράφει την μάρκα του, αλλά είναι βέβαιος ότι έχει μπίλιες γιατί τις πιάνεις από έξω,θα το φωτίσω με ένα καλό φακό και θα βγάλω φωτογραφίες να δούμεΜωρε σε πιστευω οτι εχει μπιλιες δεν ειναι αναγκη να το σφαξεις αλλα κατι παραξενο παιζει..
32γρ ηταν....
Όχι βέβαια.....Ίσως να έβαλα παραπάνω πίεση στην πρέσα.....θα τα κόψω...Ειναι και cheddite οι κάλυκες οποτε δεν μπορεις να πεις οτι ειναι τοσο χάλια καλυκες
Μπορεί Κώστα αυτό που λες, αλλά και η κάλυκες από αστοχία υλικού, το λέω γιατί και εγώ το έχω πάθει αυτό, και νόμιζα από το κόντρα στροφείο ότι είναι, και έβαλα άλλο πού έφτιαξα να πατάει ποιο πολύ ο κάλυκας από ότι στην άκρη τον χειλιών του!! Βέβαια δεν μου έχει ξανατύχει από τότε!!Όχι βέβαια.....Ίσως να έβαλα παραπάνω πίεση στην πρέσα.....θα τα κόψω...
Σφαξτα μήπως από λάθος έβαλες διπλή δόση πυριτιδας.Παιδιά θέλω μια εξακρίβωση.....Γέμισα το απόγευμα μερικά φυσίγγια σε κάλυκες Cheddite 12/70/8mm με ένα δοκιμασμένο setup που είχα δοκιμάσει πριν λίγες ημέρες.....
Οι περισσότεροι κάλυκες είναι κλεισμένοι σωστά από τα 57,7mm ως τα 57,90mm.....
Τρία φυσίγγια όμως διέκρινα στο μέταλλο (στην πατούρα) μια ελάχιστη διόγκωση (φούσκωμα).
Τελικό ύψος και τα 3 (προβληματικά φυσίγγια) έχουν 58,3.....προσπαθώ να τα ξανά ρελιάσω να κατέβω ακόμη 0,3mm αλλά δν πάνε άλλο......
Τη μπωρεί να έγινε;;;
Λάθος δν νομίζω να έχω κάνει....
Είναι ικανά αυτά τα 3 φυσίγγια να τα ρίξω η θα ξεκουπωθεί ο πάφυλας κατά την εκπυρσοκρώτηση και θα έχουμε πανηγύρια....;;;;
Δν υπάρχει περίπτωση.....αλλά ούτως ή άλλως θα τα σφάξω....δν αξίζει να δημιουργηθεί πρόβλημα για 3 κάλυκες αξίας 0,50€.......Σφαξτα μήπως από λάθος έβαλες διπλή δόση πυριτιδας.
Γιώργο ευχαριστώ κ εσένα.Κώστα μετά από 2-3 μέρες αν τα ξαναμετρησεις δεν θα είναι 57.8... σχεδόν κανένα... αυτό γιατί είναι χειροκίνητη και δεν πιάνει ούτε 70 στροφές το λεπτό.. το στροφειο δε ζεστενεται το πλαστικό δεν παίρνει μνήμη... ανεβαίνει τουλάχιστον 2-3χιλ... όποτε όταν ρελιαζεις να κλείνεις πιο χαμηλά υπολογίζοντας το ανέβασμα που θα κάνουν μετά.....
επίσης μακριά από 8χιλ κάλυκα γιατί είναι μάπα.. εάν γεμίσεις ένα φυσιγγι σε 8 και ένα άλλο σε 16-20 χιλ η ταχύτητα πέφτει πααααρα πολύ στο 8αρι.. μιλάμε σχεδόν για άλλο φυσιγγι....
Εεε κάπως καλύτεροι είναι αυτοί..Γιώργο ευχαριστώ κ εσένα.
Έχω καμιά 200 τεμ. θα τους ρίξω σιγά σιγά σε καμιά τσίχλα και μετά από 12mm κ πάνω.
Υ.Γ. Δηλαδή ο ΜΑΧΑΜ 10mm ποιάνεται και αυτός μάπα....;;;;
Προφανώς και δεν αξίζει.Δν υπάρχει περίπτωση.....αλλά ούτως ή άλλως θα τα σφάξω....δν αξίζει να δημιουργηθεί πρόβλημα για 3 κάλυκες αξίας 0,50€.......
Δεν τα έσφαξες ακόμη ;;; κι εγώ περίμενα ότι σήμερα θα μας πεις τι έφταιξε !!!Δν υπάρχει περίπτωση.....αλλά ούτως ή άλλως θα τα σφάξω....δν αξίζει να δημιουργηθεί πρόβλημα για 3 κάλυκες αξίας 0,50€.......
Ένα σφουγγάρι θα έχεις δίπλα σου Κώστα εμποτισμένο με σπρέι σιλικόνης και θα ακουμπάς ελαφριά το κάλυκα πρίν το ρελιασμα...Περνάω με spray το στροφείο κάθε 30 φυσίγγια και είναι μια χαρά ρεεεειιι....
Τα έβαλα στη Ρωσσίδα και έκλεισε σχεδόν οριακά.....με δυσκολία όμως άνοιξε το κλείστρο........Άσε καλύτερα να τα κόψω να πάνε να γ........ε μη δν προλάβω ούσε οδοντίατρο να πάω......Δεν τα έσφαξες ακόμη ;;; κι εγώ περίμενα ότι σήμερα θα μας πεις τι έφταιξε !!!
Τι χρώμα κάλυκες είναι; Δεν είναι ημιδιάφανοι;;; Θέλω να πω ότι ίσως μπορείς να δεις κι από το πλάι αν έχουν παραπάνω μπαρούτη, αν το βύσμα έκατσε ψηλότερα, σε σχέση με τα υπόλοιπα τα καλά.
Εγώ θα έλεγα να τα έριχνες σε χαρτόνια (μόνο αν είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχουν παραπάνω μπαρούτη), μαζί και 3 απ'τα καλά, για να δούμε διαφορές στις κατανομές ...Κι αν τα φοβάσαι ρίχτα με τη Baikala που είναι σκυλί μαύρο !!!
Αλλά αν είναι φουσκωμένος ο πάτος του πάφυλα (αν κατάλαβα καλά) μάλλον δεν θα κλείνει το όπλο. Δοκίμασες να τα βάλεις να δεις αν κλείνει ;;;
Ο.Κ. κόψε τα - ζύγισε - εξέτασε - και πες μας που ήταν τελικά το πρόβλημα ... Αφού φούσκωσε ο πάτος, έπρεπε συνολικά η στήλη των υλικών να κατέβει χαμηλότερα από ότι στα υπόλοιπα, και όχι όπως είπες να μην καταβαίνουν στο κλείσιμο κάτω απο 58,3 χιλ. !!! Λογικά κάτι μπήκε παραπάνω, μπαρούτι;; σκάγια ;; λάθος συγκεντρωτήρας ;; Ή ήταν ελλατωματικοί οι κάλυκες ;;; ... Γι' αυτό σου λέω, εξέτασε τα !!Τα έβαλα στη Ρωσσίδα και έκλεισε σχεδόν οριακά.....με δυσκολία όμως άνοιξε το κλείστρο........Άσε καλύτερα να τα κόψω να πάνε να γ........ε μη δν προλάβω ούσε οδοντίατρο να πάω......![]()
![]()